Reviews

Stofzuiger reviews

Bij Vacuumtester zijn we altijd op zoek naar de beste stofzuiger op de markt. Van een steelstofzuiger voor dierenharen tot een zakloze stofzuiger voor houten vloeren. Ik test stofzuigers van A tot Z en deel mijn ervaringen in uitgebreide stofzuiger reviews.

Wat ontdek je op deze pagina?

Recente stofzuiger reviews

Bekijk hieronder de meest recente stofzuiger reviews.

Onderzoeksmethodologie stofzuiger reviews

Voor alle stofzuiger reviews hanteren we dezelfde onderzoeksmethodologie. Hierdoor kunnen we stofzuigers vergelijken op diverse factoren en erachter komen welke het beste scoort.

Onderzoeksfactoren

Om een stofzuiger te beoordelen kijken we naar een aantal belangrijke factoren. In elke stofzuiger review kijken we naar dezelfde factoren, zodat we op een eerlijke manier stofzuigers vergelijken.

In elke review beoordelen we de volgende aspecten:

  • Accessoires: we kijken welke zuigborstels je er allemaal bij krijgt. Dit geeft een goed beeld van de veelzijdigheid van een stofzuiger.
  • Zuigprestatie: we testen elke stofzuiger op drie verschillende vloertypen met verschillend vuil. Daarbij doen we zuigkracht test (Kpa) en onderzoek naar de luchtsnelheid (m/s).
  • Gebruiksvriendelijkheid: we verdiepen in ons in het gewicht en geluidsniveau van de stofzuiger. Ook kijken we naar opbergmogelijkheden.
  • Onderhoud: hoe makkelijk is de stofzuiger te legen? Kun je het HEPA filter schoonmaken of moet je deze op den duur vervangen?

Elke factor weegt in onze methodologie even zwaar. Om tot een eind cijfer te komen gebruik ik dus de volgende formule:

((Score Accessoires (25%) + Score Zuigprestatie (25%) + Score gebruiksvriendelijkheid (25%) + Score Onderhoud (25%)) / 4) = Cijfer

Bekijk in onderstaand overzicht de scores van mijn stofzuigerreviews.

Sledestofzuigers reviews

StofzuigerAccessoires (25%)Zuigprestatie (25%)Gebruik (25%)Onderhoud (25%)Cijfer (100%)
AEG VX82-1-ÖKO7/108.5/10
8/10-7,5/10-7/10*
10/106.5/108/10
Philips FC8784/099.5/108.5/10
8/10-7/10-10/10*
10/106.5/108.6/10
Philips FC9745/097.5/108.5/10
8/10-8/10-8/10*
9.5/109/108.6/10
Bosch BGL8SIL57.5/107/10
7,5/10-7/10-6/10*
8/108/107.6/10
Miele Boost CX1 Parquet8/107/10
8,5/10-7/10-7/10*
10/108/108.3/10

* Zuigprestatie op: Houten vloeren – Tapijt – Dierenharen

Steelstofzuiger Reviews

SteelstofzuigerAccessoires
(25%)
 Prestatie
(25%)
Gebruik
(25%)
Onderhoud
(25%)
Cijfer
(100%)
Dyson Micro 1.5kg6.5/106.5/10
8/10-4.5/10-7/10*
8/109.5/107,6/10
Dyson Omni Glide6.5/107/10
9/10-5/10-7.5/10*
9/108/107.6/10
Miele Triflex HX16.5/107.5/10
7.5/10-7/10-7/10*
9/106.5/107.4/10
AEG QX9-16/106.5/10
7/10-6.5/10-7/10*
8/107/106.9/10
Dyson V15 Detect8/108/10
9/10-6.5/10-8/10*
9/108.5/108.4/10
Dyson V87.5/106.5/10
7.5/10-6/10-7/10*
7/107/107/10
Samsung Bespoke Jet8.5/109/10
8/10-7.5/10-9/10*
8.5/109.5/108.9/10

* Zuigprestatie op: Houten vloeren – Tapijt – Dierenharen

Robotstofzuiger Reviews

RobotstofzuigerAccessoires
(25%)
 Prestatie
(25%)
Gebruik
(25%)
Onderhoud
(25%)
Cijfer
(100%)
iRobot Roomba J7+7/109/10
8/107.5/109/10*
9/108/108.3/10
iRobot Roomba i56,5/107/10
7.5/10-6.5/10-7/10*
8/108/107.4/10
Neato D86,5/107,5/10
7.5/10-7.2/10-7/10*
9/108/107.8/10
Eufy Robovac L70 Hybrid6,5/107,5/10
7/10-7/10-7.5/10*
9/107/107.5/10
Roborock S6 MaxV6,5/107/10
8/10-6/10-7/10*
9/108/107.6/10
Ecovacs Deebot OZMO 9508,5/107/10
7.5/10-7/10-7/10*
7/106.5/107.3/10
Yeedi Vac 2 Pro7/107/10
7/10-6.5/10-7/10*
8/108/108/10

* Zuigprestatie op: Houten vloeren – Tapijt – Dierenharen

Kruimeldief Reviews

KruimeldiefAccessoires
(25%)
 Prestatie
(25%)
Gebruik
(25%)
Onderhoud
(25%)
Cijfer
(100%)
Philips FC6149 MiniVac8/107/10
7.5/10-7/10-4/10*
9/108.5/108,1/10
Black+Decker Dustbuster Flexi8/107/10
6/10-7.5/10-7.5/10*
9/108/108/10
Black+Decker BHHV520BFP7/108/10
4/10-7/10-8/10*
8/107.5/107.6/10
Turbotronic LUX4007/106/10
6/10-6/10-4/10*
7/106/106.5/10
Black+Decker WDC115WA6/106/10
6/10-6/10-4/10*
7/106/106.3/10

* Zuigprestatie op: Houten vloeren – Tapijt – Dierenharen

Metingen in stofzuiger reviews

Los van de vier belangrijke onderzoeksfactoren, worden ook de standaard specificaties van stofzuigers gemeten. Hiervoor worden verschillende meetinstrumenten gebruikt, waaronder een op maat gemaakte “Vacuum Gauge” om de zuigkracht van de stofzuiger in (kilo)Pascals te meten.

In de stofzuiger reviews meten we standaard de volgende specificaties:

  • Zuigkracht (kPa)
  • Airflow (m/s)
  • Geluidsniveau (dB)
  • Actieradius: Snoerlengte (meter) of Accuduur (minuten)
  • Gewicht (kilogram)
philips powerpro expert fc9745-09 review

© vacuumtester

In onderstaande video laat ik zien hoe een review in zijn werk gaat.

Waarom kun je mijn reviews vertrouwen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat ik elke stofzuiger voor mijn reviews zelf heb gekocht. Ik accepteer geen gratis stofzuigers, zodat ik in mijn reviews op geen enkele manier beïnvloed kan worden.

Daarnaast is het goed om te melden dat ik ruim 10 jaar actief ben in de wereld van huishoudelijke apparaten. Om mijn kennis op het gebied van stofzuigers actueel te houden heb ik een groot netwerk opgebouwd met specialisten in deze niche en volg ik het laatste nieuws op de voet.

FAQ: veelgestelde vragen over stofzuiger reviews

Hoe wordt een geluidsmeting uitgevoerd?

We meten het geluidsniveau van een stofzuiger met een decibelmeter. We onderzoeken het geluidsniveau op het hoogste vermogen, met een leeg stofreservoir en op een hard vloertype.

Hoe wordt een stofzuiger uiteindelijk beoordeeld?

De eindscore van een stofzuiger wordt bepaald op basis van vier verschillende factoren: accessoires, zuigprestatie, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud. Elk element weegt even zwaar voor het eindoordeel.

Hoe verrichten jullie de metingen in reviews?

We maken gebruik van verschillende meetinstrumenten. Voor de zuigkracht maken we gebruik van een vacuum-meter. De AirFlow meten we met een luchtsnelheidsmeter. Voor het geluidsniveau maken we gebruik van een decibelmeter.

Waarom kun je onze reviews vertrouwen?

Al jarenlang verdiep ik me in de wereld van stofzuigers. Ik volg het laatste nieuws op de voet en blijf graag op de hoogte van de laatste ontwikkeling. Door dit te combineren met het testen van stofzuigers ontstaat er een waardevolle en betrouwbare combinatie: ik weet waar ik het over heb. Daarbij is het goed om te weten dat ik elke stofzuiger zelf heb gekocht. Ik accepteer geen gratis stofzuigers om mijn betrouwbaarheid te waarborgen.

Waarom doen jullie stofzuiger reviews?

Online zijn er veel ‘beste stofzuiger’ lijsten te vinden. Deze zijn vaak nergens op gebaseerd. Je kunt pas zeggen of het een goede stofzuiger is, als je hem zelf getest heb. Ik wil jou graag helpen bij het ontdekken van de beste keuze en zet de beste stofzuigers op een rij.

Wie voert deze stofzuiger reviews uit?

De reviews die gepubliceerd worden op mijn website heb ik zelf uitgevoerd. Er zijn geen reviews aangeleverd: elke stofzuiger heb ik daadwerkelijk in handen gehad. In veel gevallen ondersteun ik mijn reviews ook met video’s waar je mij kunt zien!

Hoe worden stofzuigers geselecteerd voor de reviews?

Wanneer er nieuwe stofzuigers geïntroduceerd worden, kunnen we vaak niet wachten om ze uitgebreid te testen. Naast nieuwe stofzuigers krijgen we zo nu en dan ook review-aanvragen binnen.
Vacuumtester
Logo
Enable registration in settings - general