Shark Wandvac (WV200EU) kruimeldief review

116.57

7.9 Review score
Een slanke, lichtgewicht kruimeldief die je er snel bij pakt, puur voor de hele kleine klusjes: klein stofreservoir en ...
Prestaties
8.5
Gebruiksgemak
7
Design
9
Onderhoud
7
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Shark WV200EU Kruimelzuiger - Snoerloos - Krachtige Zuigkracht - Incl. Opzetstukken - Enkele Accu
Laatste updates:
  • €116,57 - 21/02/2024
  • €108,00 - 01/02/2024
  • €102,99 - 31/01/2024
  • €108,00 - 03/01/2024
  • €98,00 - 28/12/2023
  • €122,81 - 16/12/2023
  • €124,99 - 11/12/2023
  • €114,00 - 09/12/2023
Sinds: 08/11/2023
  • Hoogste prijs: €124,99 - 11/12/2023
  • Laagste prijs: €93,00 - 15/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 10:32 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Awards
Last updated on 21/02/2024 10:32 am

Een slanke, lichtgewicht kruimeldief die je er snel bij pakt, puur voor de hele kleine klusjes: klein stofreservoir en korte accuduur (8 minuten).

Laatste update: 21/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Erg licht, waardoor je hem snel erbij pakt Geschikt voor lastig bereikbare plekken vanwege slank design Voorzien van een HEPA filter
vacuumtester met shark wandvac

Ik met de Shark Wandvac (zoals je ziet ben ik onder de indruk…) © Vacuumtester.com

Toen ik de Shark Wandvac (WV200EU) kruimeldief voor het eerst zag dacht ik dat het alleen een handvat van een stofzuiger was. Echter blijkt het kruimeldief die er totaal anders uitziet dan andere modellen die ik heb getest. Ik heb besloten deze Shark Wandvac te kopen en uitgebreid te testen.

Design van de Shark Wandvac: stijlvol

Eerlijk is eerlijk: de Shark Wandvac is misschien wel een van de mooiste kruimeldieven die ik ooit in mijn handen heb gehad. De kruimeldief voelt stevig aan en blijkt erg licht (daarover later meer). De stofzuiger is uitgevoerd in een matzwarte kleur.

shark wandvac design

De Shark Wandvac ziet er stijlvol uit. © Vacuumtester.com

Unboxing: deze accessoires krijg je erbij

De kruimeldief wordt geleverd met verschillende accessoires. Bekijk hieronder wat je er allemaal bij krijgt:

shark wandvac unboxing

De inhoud van de verpakking © Vacuumtester.com

  1. Shark Wandvac kruimeldief
  2. Kierenzuiger met uitkllikbare borstel
  3. Dierenharen borstel (niet gemotoriseerd)
  4. Oplaadstation met oplaadkabel

Stofopvang: zakloze kruimeldief

Net als de meeste andere kruimeldieven in mijn tests gaat het hier om een model zonder zak. Het stofreservoir is met slechts 100 milliliter zeer klein: je zal de stofzuiger na elke kleine schoonmaakklus moeten legen. Het legen gaat simpel, via een druk op de knop. Echter gaat dit zo makkelijk, dat de kans groot is dat je hier per ongeluk op klikt tijdens het stofzuigen. En ja, dan kun je weer opnieuw beginnen…

stofreservoir shark wandvac

Het stofreservoir van de Shark Wandvac is (te) makkelijk te legen. © Vacuumtester.com

In onderstaande video is te zien hoe makkelijk het legen gaat.

Prestaties: hoe goed is deze Shark kruimeldief?

Tijd om de stofzuiger te testen! Voor de prestaties van een kruimeldief kijk ik naar drie belangrijke punten: de zuigkracht, de batterijduur en de schoonmaakprestaties (op verschillende oppervlaktes en dierenharen).

Zuigkracht: hoog voor een kruimeldief

De zuigkracht meting van de Shark Wandvac komt uit op 13 kilopascal (kPa), wat opvallend hoog is voor een kruimeldief. Vergelijk ik dit met de krachtige Dyson V15 Detect steelstofzuiger (lees hier mijn review), dan is deze kruimeldief zelfs krachtiger. Daar meette ik een zuigkracht van 10 kPa.

shark wandvac zuigkracht

De zuigkrachtmeting van de Shark Wandvac © Vacuumtester.com

Schoonmaakprestaties: prima voor kleine klusjes

Een kruimeldief test ik altijd op verschillende oppervlaktes. Want, je wil hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken op de kussens van de bank, maar ook op een meubelstuk zonder dat hier krassen ontstaan. De Shark WandVac heeft – zoals eerder vermeld – een enorme zuigkracht. Kruimels worden zonder probleem opgezogen op alle oppervlaktes. Door de meegeleverde kierenzuiger kun je eenvoudig tussen de kussens van de bank stofzuigen. En wil je een kast afstoffen? Dan kun je een borstel met zachte haren uitklikken.

schoonmaakprestaties shark wandvac kruimeldief

Hier test ik de Shark Wandvac op een bank. © Vacuumtester.com

Voor dierenharen blijkt de kruimeldief minder interessant. Hoewel hij geleverd wordt met een speciaal opzetstukje voor het verwijderen van dierenharen, is deze borstel helaas niet gemotoriseerd. Dierenharen die zich hebben genesteld in bijvoorbeeld een kattenmand zijn hierdoor lastiger te verwijderen.

Batterijduur: erg kort, ook voor een kruimeldief

De Shark Wandvac is een draadloze kruimeldief met een accu. De maximale accuduur van de kruimeldief is 8 minuten. In vergelijking met de meer dan twintig andere kruimeldieven die ik heb uitgetest, valt de korte werkingstijd van dit apparaat op; normaal gesproken is de gemiddelde duur ongeveer +/- 12 minuten Aan de andere kant gebruik je een kruimeldief doorgaans niet langer dan 5 minuten en wordt hij dus geleverd met een oplaadstation. Berg je de kruimeldief op? Dan wordt hij automatisch opgeladen. De kans dat je dus zonder accu komt te zitten is klein, maar het wordt wel een probleem als je hem wil gebruiken voor het schoonmaken van je auto.

Filtratie

Een belangrijk onderdeel van mijn reviews is de filtratie van een stofzuiger. Want, een stofzuiger kan nog zo goed presteren, maar als er slechte filters in zitten kun je net zo goed een bezem pakken. De Shark WandVac blijkt voorzien van een HEPA filter: dit is best uniek voor een kruimeldief. Het gaat hier om een HEPA-12 filter met een filterniveau van 99.97%.

shark wandvac hepa filter

Het HEPA 12 filter van de Shark Wandvac. © Vacuumtester

Het filter is helaas niet wasbaar, je zal op den duur nieuwe moeten kopen als hij toe is aan vervanging.

Gebruiksvriendelijkheid: gewicht, functies en geluidsniveau

Hoe fijn ervaar ik het stofzuigen met deze Shark Wandvac? Om dit te kunnen beoordelen check ik altijd het gewicht, extra functies en het geluidsniveau van een stofzuiger.

Gewicht: lichtgewicht kruimeldief

De Shark Wandvac weegt slechts 600 gram. Dit is erg licht, waardoor je hem er lekker snel bij kunt pakken als je wat kruimels wil stofzuigen. Daarnaast merk ik op dat de WandVac ook erg fijn in de hand ligt door het steelvormige handvat.

Geluidsniveau: de Shark Wandvac is een herriemaker

Dat kruimeldieven luidruchtig zijn, is niets nieuws. Het zijn immers draadloze stofzuigers zonder zak, die altijd al meer geluid maken dan een traditionele stofzuiger op wielen met een zak. Toch blijkt de Shark Wandvac wel een heel veel geluid te produceren: met een gemeten geluidsniveau van 81.6 decibel is het een van de meest luidruchtigste kruimeldieven die ik ooit heb getest.

shark wandvac geluidsniveau

Geluidsniveau Shark Wandvac. © Vacuumtester.com

Conclusie Shark Wandvac review

De Shark WandVac (WV200EU) is een prima keuze als je op zoek bent naar een krachtige kruimeldief voor het zo nu en dan opzuigen van klein vuil op kruimels. Heb je een hond of een kat? Dan is deze kruimeldief een minder goede keuze, gezien je er geen gemotoriseerde borstel bij krijgt. Ik raad je aan om dit geval te kijken naar mijn onderzoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen met modellen die hier wel geschikt voor zijn.

Daarbij moet je dus rekening houden met een hoog geluidsniveau (+80 dB), een korte accuduur (< 8 minuten) en een zeer klein stofreservoir (100 ml). Dit hoeft dus allemaal geen probleem te zijn als je de kruimeldief incidenteel wil gebruiken voor kleine schoonmaakklusjes.

7.9Review score
Shark Wandvac review
Een slanke, lichtgewicht kruimeldief die je er snel bij pakt, puur voor de hele kleine klusjes: klein stofreservoir en korte accuduur (8 minuten).
Prestaties
8.5
Gebruiksgemak
7
Design
9
Onderhoud
7
Pluspunten
  • Erg licht, waardoor je hem snel erbij pakt
  • Geschikt voor lastig bereikbare plekken vanwege slank design
  • Voorzien van een HEPA filter
- Minpunten
  • Geen gemotoriseerde miniborstel
  • Korte accuduur van slechts 8 minuten
  • Legen gaat soms per ongeluk, waardoor het vuil overal ligt

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 13
Airflow (m/s): 3.8
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 605
Geluidsniveau (dB): 81.6
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): 8

Design

Type: Kruimeldief
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 100
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Shark WV200EU Kruimelzuiger - Snoerloos - Krachtige Zuigkracht - Incl. Opzetstukken - Enkele Accu
Laatste updates:
  • €116,57 - 21/02/2024
  • €108,00 - 01/02/2024
  • €102,99 - 31/01/2024
  • €108,00 - 03/01/2024
  • €98,00 - 28/12/2023
  • €122,81 - 16/12/2023
  • €124,99 - 11/12/2023
  • €114,00 - 09/12/2023
Sinds: 08/11/2023
  • Hoogste prijs: €124,99 - 11/12/2023
  • Laagste prijs: €93,00 - 15/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 10:32 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Shark WV200EU Kruimelzuiger - Snoerloos - Krachtige Zuigkracht - Incl. Opzetstukken - Enkele Accu
Laatste updates:
  • €116,57 - 21/02/2024
  • €108,00 - 01/02/2024
  • €102,99 - 31/01/2024
  • €108,00 - 03/01/2024
  • €98,00 - 28/12/2023
  • €122,81 - 16/12/2023
  • €124,99 - 11/12/2023
  • €114,00 - 09/12/2023
Sinds: 08/11/2023
  • Hoogste prijs: €124,99 - 11/12/2023
  • Laagste prijs: €93,00 - 15/11/2023
Shark Wandvac (WV200EU) kruimeldief review
Shark Wandvac (WV200EU) kruimeldief review

116.57

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart