Philips PowerPro Expert FC9745/09 review

- 12%

229.00

8.4 Review score
Zakloze sledestofzuiger die op alle vloeren goed presteert. Een van mijn favorieten!
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
9
Gebruiksgemak
8
Design
8
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips PowerPro Expert. 900W Stofzuiger zonder zak. filtert fijnstof. eenvoudig te legen. voor krachtige reiniging en huisdieren, Blauw. (FC9745/09)
Laatste updates:
  • €229,00 - 21/02/2024
  • €240,00 - 16/02/2024
  • €259,99 - 14/02/2024
  • €279,00 - 11/02/2024
  • €224,99 - 09/02/2024
  • €230,00 - 06/02/2024
  • €289,00 - 30/01/2024
  • €265,28 - 27/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €289,00 - 30/01/2024
  • Laagste prijs: €168,99 - 22/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 4:25 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Last updated on 21/02/2024 4:25 pm

Zakloze sledestofzuiger die op alle vloeren goed presteert. Een van mijn favorieten!

Laatste update: 21/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Wordt geleverd met parketborstel en combiborstel, waardoor je hem kunt gebruiken op alle vloertypen Geïntegreerde meubelborstel in de stofzuigerslang, wat erg handig is De stofzuiger is zakloos, dus je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen Een groot en makkelijk te legen stofreservoir
philips powerpro expert fc9745-09 review

© vacuumtester

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 wordt door veel webshops aangeprezen als dé beste stofzuiger. Maar klopt dit wel? Deze zakloze stofzuiger zou een goede zuigprestatie hebben op elk vloertype en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Ik heb de proef op de som genomen en heb deze zakloze stofzuiger uitgebreid getest. Benieuwd naar mijn ervaringen? Die ontdek je in deze uitgebreide Philips FC9745/09 review. Weinig tijd? Spring dan gelijk naar mijn conclusie!

Accessoires: unboxing van de Philips FC9745/09

Net als elke andere stofzuiger review start ik met de unboxing van de Philips FC9745/09. Bij het optillen van de grote doos voel ik gelijk al dat het waarschijnlijk zal gaan om een zware stofzuiger: wat is dat zwaar! Omdat deze stofzuiger door veel webshops bestempeld wordt als een allround-keuze, verwachtte ik veel zuigmonden. Helaas ontdek ik weinig extra zuigmonden.

philips powerpro expert fc9745-09 unboxing

© vacuumtester

  1. Philips FC9745/09 PowerPro Expert: een zakloze stofzuiger
  2. TriActive combiborstel: een combi-zuigborstel voor harde vloeren en tapijt
  3. Parketborstel: een parketborstel met zachte haren die houten vloeren beschermen
  4. Turbozuigmond: een kleine borstel voor het verwijderen van dierenharen
  5. Kierenzuiger: een smalle zuigmond voor kieren en kleine hoekjes
  6. Stofzuigerslang: een stofzuigerslang met geïntegreerde afstofborstel
  7. Stofzuigerstang: een verstelbare stofzuigerstang (telescopisch)

Zuigprestatie: hoe goed zuigt deze zakloze stofzuiger?

Hoe goed zuigt de Philips PowerPro Expert FC9745/09? Om daar antwoord op te kunnen geven, hebben we de zuigkracht getest op diverse vloertypen. Zoals we zojuist hebben gezien, wordt er onder meer een combiborstel en een parketborstel bij geleverd. We hebben de zakloze stofzuiger getest op een houten vloer (harde vloer), laagpolig tapijt en laagpolig tapijt.

Zuigprestatie houten vloeren, tapijt en dierenharen

De Philips FC9745/09 heeft geen probleem met klein en groot vuil op houten vloeren. De combiborstel zuigt alles netjes op, maar merk wel dat groter vuil wat meer vooruit geschoven wordt. Dit gebeurd eveneens met de meegeleverde parketborstel.

Zowel op hoogpolig als laagpolig tapijt ondervind ik ook geen problemen. Ik maak daarbij gebruik van de TriActive combiborstel, die ik op de tapijtstand heb gezet. Hoewel het vuil ook hier ietsjes vooruit geschoven wordt door de borstel, wordt alles wel netjes en goed opgezogen als ik de borstel iets op til.

De PowerPro Expert wordt geleverd met een turboborstel. Deze is helaas niet gemotoriseerd, maar ik merk wel dat deze stofzuiger geen enkel probleem heeft met opzuigen van dierenharen.

  • Houten vloeren: 8/10
  • Tapijt: 8/10
  • Dierenharen: 8/10

Zuigkracht en Airflow

Bij vacuumtester is een van de vaste onderdelen van mijn stofzuiger reviews de zuigkracht-meting. Hierbij maak ik gebruik van een speciaal ontwikkelde tester, waarmee ik de zuigkracht kan meten. De Philips FC9745/09 PowerPro Expert scoort 14 kPa. Het is goed om te weten dat ik deze metingen enkel gebruik voor het vergelijken van stofzuigers. Zo meette ik bij de Philips Performer Silent FC8784/09 review 16,5 kPA, waardoor ik kan concluderen dat de zuigkracht bij dat model iets hoger ligt.

philips powerpro expert fc9745-09 review

© vacuumtester

Naast de zuigkracht in kPa meet ik ook altijd de AirFlow; de luchtsnelheid. Met een luchtsnelheid van 44,6 m/s is er sprake van een hele goede AirFlow.

philips-fc9745-powerpro-expert-airflow

© vacuumtester

Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk werkt de stofzuiger?

Los van de zuigprestaties en de meegeleverde accessoires, is het natuurlijk erg belangrijk om in te zoomen op de gebruiksvriendelijkheid. Bij de gebruiksvriendelijkheid van een stofzuiger kijk ik altijd naar de volgende factoren:

  • Wendbaarheid
  • Bediening
  • Ergonomie
  • Gewicht
  • Geluidsniveau
  • Snoerlengte (en actieradius)

Deze factoren zijn in mijn ogen allemaal belangrijk voor een gebruiksvriendelijke stofzuiger.

Wendbaarheid, bediening en ergonomie

Als we kijken naar de wendbaarheid van deze Philips FC9745/09 PowerPro Expert zit het wel goed. Hij is voorzien van super grote wielen met een rubberen rand (die ik al vaker ben tegengekomen bij stofzuigers van Philips). Hierdoor rijdt de stofzuiger erg makkelijk achter mij aan. De stofzuiger zelf is voorzien van twee grote knoppen op de bovenzijde: een knop om het snoer op te rollen en een aan en uit knop. Op het handvat ontdek ik nog twee knopjes om het vermogen in te kunnen stellen.

De stofzuiger wordt geleverd met een stofzuigerstang die je gemakkelijk in lengte kunt verstellen. Als je de stang loskoppelt ontdek je op het handvat een geïntegreerde kruimelzuiger. Dit is super handig voor het stofzuigen van meubels of kleine oppervlaktes.

Geluidsniveau, gewicht en snoerlengte

Wie op zoek is naar een zo'n stil mogelijke stofzuiger, maakt misschien een minder goede keuze met de Philips PowerPro Expert FC9745/09. In mijn geluidsmeting kom ik uit op 70,9 decibel, wat niet enorm stil is. Het is zeker geen hard lawaai, maar als ik het vergelijk met de geluidsmeting in mijn AEG VX82-1-ÖKO review (54.9 decibel) is het echt wel een stuk luider.

philips powerpro expert fc9745-09 geluidsniveau

© vacuumtester

De stofzuiger is daarnaast ook geen lichte keuze: met 5,5 kilogram zonder accessoires kan hij voor sommige mensen zwaar zijn. Echter ontdek ik boven op de stofzuiger een erg fijn handvat, waarmee het optillen van de stofzuiger erg makkelijk is. Als we het gewicht meten met de stofzuigerslang, stofzuigerstang en de combi-zuigborstel komen we uit op 6,2 kilogram.

Het snoer van de stofzuiger is 7 meter lang. Als ik de totale stofzuiger actieradius opmeet- de afstand van de stekker tot en met de zuigborstel – kom ik op 10 meter. Dit is een prima werkbereik voor de gemiddelde woonkamer.

Onderhoud

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert is een zakloze stofzuiger: bij dit type stofzuiger zul je vaker de filters moeten onderhouden dan bij een stofzuiger met een zak. Bij dit model is er sprake van een uitwasbaar filter, die achter het stofreservoir te vinden is. Het filter kan uit een plastic frame gehaald worden, waarna je hem onder de kraan kunt wassen. Je dient het filter minimaal 24 uur te laten drogen, voordat je hem weer kunt gebruiken.

philips powerpro expert fc9745-09 filter

© vacuumtester

Aan de onderzijde van de stofzuiger ontdekken we nog een filter, het H13-filtersysteem van Philips. Het filtersysteem vang 99,9% van de fijne stofdeeltjes op. Het filtratieniveau is volgens Philips gelijk aan dat van een HEPA 13 filter.

philips powerpro expert fc9745-09 hepa filter

© vacuumtester

Het stofreservoir van de stofzuiger is erg makkelijk te legen: door op de knop op het handvat te drukken kun je het stofreservoir eruit klikken. Je kunt deze vervolgens boven de prullenbak legen. Tot op heden heb ik nog niet meegemaakt dat er veel vuil achter bleef in het stofreservoir tijdens het legen.

Conclusie: Philips FC9745/09 review

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is een zeer veelzijdige sledestofzuiger. Doordat het hier gaat om een zakloze stofzuiger, hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen. De stofzuiger heeft een enorm goede zuigkracht op alle vloertypen. Dankzij de meegeleverde parketborstel hoef je je ook geen zorgen te maken dat je houten vloer beschadigt.

Waar je bij deze stofzuiger wel rekening mee moet houden is een wat hoger geluidsniveau: met 70,9 decibel is het geen stille keuze. Het gewicht van de stofzuiger is daarbij ook aan de zware kant: met 5,5 kilogram zonder accessoires is geen lichtgewicht keuze.

8.4Review score
Philips FC9745/09 review
Zakloze sledestofzuiger die op alle vloeren goed presteert. Een van mijn favorieten!
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
9
Gebruiksgemak
8
Design
8
Pluspunten
  • Wordt geleverd met parketborstel en combiborstel, waardoor je hem kunt gebruiken op alle vloertypen
  • Geïntegreerde meubelborstel in de stofzuigerslang, wat erg handig is
  • De stofzuiger is zakloos, dus je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen
  • Een groot en makkelijk te legen stofreservoir
- Minpunten
  • Met 6,2 kilogram is hij redelijk zwaar, wat een minpunt als je hem vaak moet optillen

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 14
Airflow (m/s): 44.6
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 6200
Geluidsniveau (dB): 70.9
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): 7
Accuduur (min): -

Design

Type: Sledestofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 2000
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips PowerPro Expert. 900W Stofzuiger zonder zak. filtert fijnstof. eenvoudig te legen. voor krachtige reiniging en huisdieren, Blauw. (FC9745/09)
Laatste updates:
  • €229,00 - 21/02/2024
  • €240,00 - 16/02/2024
  • €259,99 - 14/02/2024
  • €279,00 - 11/02/2024
  • €224,99 - 09/02/2024
  • €230,00 - 06/02/2024
  • €289,00 - 30/01/2024
  • €265,28 - 27/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €289,00 - 30/01/2024
  • Laagste prijs: €168,99 - 22/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 4:25 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Philips PowerPro Expert. 900W Stofzuiger zonder zak. filtert fijnstof. eenvoudig te legen. voor krachtige reiniging en huisdieren, Blauw. (FC9745/09)
Laatste updates:
  • €229,00 - 21/02/2024
  • €240,00 - 16/02/2024
  • €259,99 - 14/02/2024
  • €279,00 - 11/02/2024
  • €224,99 - 09/02/2024
  • €230,00 - 06/02/2024
  • €289,00 - 30/01/2024
  • €265,28 - 27/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €289,00 - 30/01/2024
  • Laagste prijs: €168,99 - 22/11/2023
Philips PowerPro Expert FC9745/09 review
Philips PowerPro Expert FC9745/09 review

229.00

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart