Philips Performer Silent FC8784/09 review

YouTube video Philips Performer Silent FC8784/09 review

257.68

8.1 Review score
Goede keuze voor dierenharen: een van weinige sledestofzuigers die geleverd wordt met gemotoriseerde borstel
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
8
Gebruiksgemak
8.5
Design
7.5
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips Performer Silent FC8784/09 - stofzuiger met zak - allergievriendelijk
Laatste updates:
  • €257,68 - 22/11/2023
  • €219,04 - 21/11/2023
  • €239,00 - 20/11/2023
  • €226,39 - 19/11/2023
  • €239,00 - 17/11/2023
  • €219,04 - 15/11/2023
  • €226,05 - 13/11/2023
  • €239,00 - 12/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €257,68 - 22/11/2023
  • Laagste prijs: €219,04 - 15/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 01/12/2023 10:59 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Last updated on 01/12/2023 10:59 am

Goede keuze voor dierenharen: een van weinige sledestofzuigers die geleverd wordt met gemotoriseerde borstel

Laatste update: 01/12/2023

Uw recensie toevoegen
You will get: Voorzien van een combiborstel en een extra parketborstel voor kwetsbare vloeren Wordt geleverd met een gemotoriseerde miniborstel voor dierenharen Is voorzien van een extra anti-allergiefilter Slang is voorzien van geïntegreerde meubelborstel, dit is erg handig tijdens het stofzuigen

robbert met de fc8784 philips

De Philips Performer Silent FC8784/09 is een stofzuiger met zak. Hij wordt door Philips bestempeld als de beste keuze voor ‘gezinnen en huisdiereigenaren', maar is dit wel zo? Ik heb deze opvallend rode stofzuiger uitgebreid getest op verschillende factoren. Ontdek mijn bevindingen in deze uitgebreide Philips Performer Silent FC8784/09 review.

Accessoires: wat ontdek ik in de verpakking?

Laten we de review starten met de unboxing: welke zuigborstels ontdek ik allemaal in de verpakking en wat krijg ik er allemaal bij? Zoals ik hierboven al aan heb gegeven blijkt het hier te gaan om een veelzijdige stofzuiger. Ik ontdek veel verschillende zuigborstels: van een gemotoriseerde borstel voor het opzuigen van huisdierharen tot een parketzuigmond met zachte haren. Op de foto hieronder ontdek je de complete inhoud van de verpakking.

unboxing-philips-fc8784

© vacuumtester

Bekijk in onderstaande lijst een beschrijving per onderdeel.

  1. Philips FC8784/09: een sledestofzuiger, inclusief stofzuigerzak (dit was een verrassing!)
  2. Kleine borstel: geschikt voor het stofzuigen van kleine oppervlaktes
  3. Kierenzuiger: handig voor het stofzuigen op lastig bereikbare plekken
  4. Parketborstel: een zuigborstel met zachte haren die de houten vloeren beschermen
  5. Mini turboborstel: een gemotoriseerde borstel waarmee je makkelijk dierenharen kunt opzuigen
  6. TriActive Pro borstel: een combiborstel voor harde en zachte vloeren
  7. Stofzuigerslang: flexibele slang met geïntegreerde afstofborstel voor meubels
  8. Stofzuigerstang: een telescopisch verstelbare stofzuigerstang

Zuigprestatie: hoe goed zuigt de Philips Performer Silent FC8784/09?

Nu we weten welke zuigborstels we bij deze stofzuiger krijgen, is het een stuk duidelijk waar we de Philips FC8784/09 allemaal voor kunnen gebruiken. Echter zegt dit natuurlijk nog helemaal niets over de zuigprestaties. Want hoewel een parketborstel krassen en strepen doet voorkomen op je vloer, is het nog maar de vraag hoe goed hij zuigt op dit vloertype.

Met behulp van onze testvloeren hebben we de stofzuiger grondig getest op de drie belangrijke vloertypen: houten vloeren (hard, kwetsbaar vloertype), hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Daarnaast check ik ook hoe geschikt deze stofzuiger is voor het verwijderen van dierenharen.

Zuigprestatie: houten vloeren, tapijt en dierenharen

Op houten vloeren heeft de Philips FC8784/09 geen enkel probleem met klein en groot vuil. Het grotere vuil wordt wel ietsjes naar voren geschoven. Naast de combiborstel ontdek ik ook een extra parketborstel in de verpakking, waardoor houten vloeren goed beschermd worden.

Op het gebied van tapijt scoort deze stofzuiger ook goed. Ik heb de zuigprestatie getest met de combiborstel, die ik om heb geschakeld naar tapijt. Wel is heeft de stofzuiger ietsjes meer moeite met groot vuil op hoogpolig tapijt: ik moet de borstel een stukje op tillen.

De naam doet ́Philips Performer Cat & Dog' doet al vermoeden dat hij zeer geschikt is voor een woning met huisdieren. In de verpakking ontdek ik een gemotoriseerde turboborstel voor het verwijderen van dierenharen. Dit zie ik zelden bij andere sledestofzuigers.

  • Houten vloeren: 8/10
  • Tapijt: 7/10
  • Dierenharen: 10/10

Zuigkracht en Airflow van de Philips FC8784/09

Los van de zuigprestatie op diverse vloertypen heb ik ook de zuigkracht (in Kilopascals) gemeten en de Airflow (de luchtstroom in meter per seconde). Deze gegevens geven mij meer inzicht in de verhouding met andere stofzuigers op de markt.

De stofzuiger heeft een zuigkracht van 16.5 kPa; hiermee is er sprake van een gemiddelde tot hoge zuigkracht als ik dit vergelijk met andere stofzuigers op de markt. Lees hier eventueel meer over de zuigkracht van een stofzuiger.

philips fc8784 zuigkracht

© vacuumtester

Het zelfde geldt voor de gemiddelde Airflow: met 43.2 m/s scoort hij bovengemiddeld.

philips fc8784 luchtstroom

© vacuumtester

Gebruiksvriendelijkheid: wendbaarheid, geluidsniveau en gewicht

Een van de belangrijkste onderzoeksfactoren binnen mijn reviews is de gebruiksvriendelijkheid van de stofzuiger. Want, hoe gemakkelijk kan ik bijvoorbeeld onder een kast stofzuigen? En maakt hij weinig geluid, zodat ik mijn buren en medebewoners er zo min mogelijk mee lastig val?

Wendbaarheid, bediening en ergonomie

De stofzuiger is erg wendbaar: dankzij de super grote wielen – die voorzien zijn van een rubberen rand – rijdt de stofzuiger soepel achter me aan. Hij kan gemakkelijk scherpe bochten aan, zonder gelijk om te vallen.

Dankzij de grote knoppen boven op de stofzuiger, kan ik de stofzuiger bedienen met mijn voeten. Zo hoef ik niet te bukken om bijvoorbeeld het snoer op te rollen of de stofzuiger aan en uit te zetten. De Philips Performer Silent FC8784/09 is daarnaast voorzien van een telescopische stofzuigerstang, zodat iedereen de stofzuiger op zijn of haar lengte kan aanpassen.

Gewicht, geluidsniveau en snoerlengte

De stofzuiger weegt 5,4 kilogram: hiermee is het in vergelijking met andere stofzuigers op wielen een enorme lichte stofzuiger. De Philips FC8784/09 heeft een snoer van 9 meter lang. De totale actieradius (de afstand van de stekker tot en met de zuigborstel) komt neer op 12 meter, wat in mijn ogen een prima werkbereik is.

Het geluidsniveau komt nagenoeg overeen met wat Philips beloofd: met 67,3 decibel op gebruikershoogte komt het in de buurt van de 66 decibel. Met een geluidsniveau onder de 65 decibel spreek ik van een stille keuze, maar ik moet zeggen dat ik deze stofzuiger vooralsnog opvallend stil vindt.

philips fc8784 geluidsniveau

© vacuumtester

Onderhoud van de Philips Performer Silent FC8784/09

De Philips Performer Silent FC8784/09 is een sledestofzuiger met zak. De stofzuigerzak heeft een inhoud van maar liefst 4 liter: dit is in vergelijking met andere stofzuigers erg groot. Je geniet daarmee van het voordeel dat je hem minder snel hoeft te legen. De stofzuiger dient voorzien te worden van S-Bag stofzuigerzakken: universele stofzuigerzakken die je bijna overal wel kunt kopen in grote aantallen.

Philips Performer Silent FC8784/09 review

© vacuumtester

Onder de motorkap ontdek ik een anti-allergiefilter. Het filter is geplaatst achter de stofzak: hierdoor wordt de reeds gefilterde lucht nogmaals gefilterd, alvorens deze de stofzuiger verlaat. Helaas ontdek is dit filter niet uitwasbaar: je kunt hem daarentegen wel gemakkelijk vervangen.

Conclusie: Philips FC8784/09 review

De Philips Performer Silent FC8784/09 is een hele krachtige stofzuiger die weinig geluid maakt. Het gaat hier om een stofzuiger met een grote stofzak van 4 liter: hierdoor hoef je hem niet zo snel te legen. De stofzuiger scoort op diverse vloertypen erg goed op het gebied van zuigkracht. Dankzij de vele meegeleverde zuigborstels is deze Philips stofzuiger erg veelzijdig.

Helaas ontdekken we geen mogelijkheid om de verschillende zuigborstels op te bergen: aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat de stofzuiger lekker compact blijft. Waar je ook rekening mee moet houden is de prijs: met een adviesprijs van gemiddeld € 199,99 is het geen goedkope keuze.

8.1Review score
Philips Performer Silent FC8784/09 review
Goede keuze voor dierenharen: een van weinige sledestofzuigers die geleverd wordt met gemotoriseerde borstel
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
8
Gebruiksgemak
8.5
Design
7.5
Pluspunten
  • Voorzien van een combiborstel en een extra parketborstel voor kwetsbare vloeren
  • Wordt geleverd met een gemotoriseerde miniborstel voor dierenharen
  • Is voorzien van een extra anti-allergiefilter
  • Slang is voorzien van geïntegreerde meubelborstel, dit is erg handig tijdens het stofzuigen
- Minpunten
  • Weegt 5.4 kilogram, waarmee het een wat zware stofzuiger is

Testvideo’s: Philips Performer Silent FC8784/09 review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 16.5
Airflow (m/s): 43.2
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 5.4 kilogram
Geluidsniveau (dB): 67.3
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): 9
Accuduur (min): -

Design

Type: Sledestofzuiger
Stofopvang: Met zak
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 4000
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips Performer Silent FC8784/09 - stofzuiger met zak - allergievriendelijk
Laatste updates:
  • €257,68 - 22/11/2023
  • €219,04 - 21/11/2023
  • €239,00 - 20/11/2023
  • €226,39 - 19/11/2023
  • €239,00 - 17/11/2023
  • €219,04 - 15/11/2023
  • €226,05 - 13/11/2023
  • €239,00 - 12/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €257,68 - 22/11/2023
  • Laagste prijs: €219,04 - 15/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 01/12/2023 10:59 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Philips Performer Silent FC8784/09 - stofzuiger met zak - allergievriendelijk
Laatste updates:
  • €257,68 - 22/11/2023
  • €219,04 - 21/11/2023
  • €239,00 - 20/11/2023
  • €226,39 - 19/11/2023
  • €239,00 - 17/11/2023
  • €219,04 - 15/11/2023
  • €226,05 - 13/11/2023
  • €239,00 - 12/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €257,68 - 22/11/2023
  • Laagste prijs: €219,04 - 15/11/2023
Philips Performer Silent FC8784/09 review
Philips Performer Silent FC8784/09 review

257.68

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart