Philips Aquatrio 9000 Series review

YouTube video Philips Aquatrio 9000 Series review
- 20%

639.00

7.9 Review score
Een van de weinige steelstofzuigers met dweilfunctie die het vuile water ook opzuigt.
Zuigprestatie
8
Schoonmaakresultaat
8.5
Gebruiksgemak
7
Design
8
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips Snoerloze Nat- & Droog Stofzuiger 9000-serie, Stofzuigen & Nat Dweilen, Automatische Zelfreiniging, tot 45 min looptijd & 185m², 3 reinigingsstanden, Diepzwart (XW9383/01))
Laatste updates:
  • €639,00 - 10/12/2023
  • €646,99 - 09/12/2023
  • €458,05 - 06/12/2023
  • €588,00 - 02/12/2023
  • €598,00 - 01/12/2023
  • €638,00 - 29/11/2023
  • €584,00 - 28/11/2023
  • €582,95 - 27/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €748,99 - 20/10/2023
  • Laagste prijs: €458,05 - 06/12/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 10/12/2023 8:13 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Awards
Last updated on 10/12/2023 8:13 pm

Een van de weinige steelstofzuigers met dweilfunctie die het vuile water ook opzuigt.

Laatste update: 10/12/2023

Uw recensie toevoegen
You will get: Stofzuigen en dweilen tegelijk (stofzuiger zuigt vuil water ook op) Oplaadstation, waar je ook alle accessoires in op kunt bergen Stofzuiger kan zijn eigen borstels reinigen in het oplaadstation
review philips aquatrio 9000 series

De nieuwe Philips AquaTrio kan ook dweilen. © Vacuumtester.com

Philips heeft onlangs een nieuwe steelstofzuiger aangekondigd waar je ook mee kunt dweilen: de Philips AquaTrio 9000 series. Het is niet de eerste steelstofzuiger met dweilfunctie van Philips, maar wel de eerste die zichzelf kan reinigen.

Ik heb besloten om deze nieuwe steelstofzuiger te kopen en hem uitgebreid te testen. Want, werkt dat zelfreinigingssysteem wel zo goed? En hoe goed kan hij stofzuigen en dweilen? Ontdek mijn ervaringen in deze uitgebreide Philips AquaTrio 9000 series review!

Unboxing Philips AquaTrio 9000 series

De enorme doos waar de Philips AquaTrio 9000 series in arriveert verklapt genoeg: dit is een stofzuiger met veel accessoires. En dat blijkt dan ook wanneer in de hele inhoud op de vloer leg. Bekijk in onderstaande foto wat je allemaal bij de AquaTrio 9000 series krijgt.

unboxing philips aquatrio 9000 series

De complete inhoud van de verpakking © Vacuumtester.com

  1. Philips AquaTrio: het handvat van de stofzuiger met de motor en accu
  2. Stofzuigerstang voor stofzuigen: de normale stofzuigerstang
  3. Stofzuigerstang voor dweilen: stofzuigerstang met waterreservoir
  4. Dweilborstel: voor stofzuigen en dweilen in één beweging
  5. Stofzuiger vloerborstel: voor alleen stofzuigen, met LED-verlichting
  6. Mini Turboborstel: een gemotoriseerde mini borstel voor dierenharen
  7. Kierenzuiger: voor het stofzuigen van lastig bereikbare plekken
  8. Wandhouder: om de stofzuiger op te hangen en op te laden
  9. Vloerreiniger: speciale vloerreiniger waarmee je kunt dweilen
  10. Onderhoudsborstel: voor het schoonmaken van de stofzuiger
  11. Oplaadkabel: voor het opladen van de accu
  12. Opbergstation: voor opbergen en reinigen van de stofzuiger

Het is goed dat je het opbergstation erbij geleverd krijgt. Hiermee kun je alle accessoires goed bij elkaar houden en opbergen.

Zuigprestaties: hoe goed stofzuigt en dweilt de Philips AquaTrio?

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we hier te maken met een steelstofzuiger met dweilfunctie. De zuigprestatietest omvat dus ook een dweilprestatietest. Net als elke andere stofzuiger review heb ik de stofzuiger getest op drie vloertypen: harde houten vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig vloerkleed. Ik maak gebruik van verschillende vuilgroottes en van dierenharen, om de prestaties te onderzoeken.

aquatrio 9000 series vloerentest

Ik heb de Philips AquaTrio getest op drie vloeren met verschillend vuil. © Vacuumtester.com

Prestatie op houten vloeren, tapijt en dierenharen

De Philips AquaTrio 9000 Series blijkt een enorme goede keuze voor houten vloeren. Helemaal als je deze ook wil dweilen. De vloerborstel waar je ook mee kunt dweilen is voorzien van twee super zachte rolborstels. Hiermee wordt de vloer goed beschermd.

Van de dweilfunctie word ik blij: eindelijk een steelstofzuiger die echt kan dweilen, in plaats van een steelstofzuiger natte doek over de vloer veegt. In vergelijking met bijvoorbeeld de Philips SpeedPro Max Aqua schrobt de AuqaTrio de vloer daadwerkelijk. Je kunt daarbij zelf aangeven hoeveel water er gebruikt wordt door de bediening bij het handvat, in plaats van een drukpompje op de vloerborstel.

In vergelijking met bijvoorbeeld de Philips SpeedPro Aqua schrobt de AuqTrio de vloer daadwerkelijk

Je hebt ook de keuze om alleen te stofzuigen: je kunt dan omschakelen naar stofzuigerstang met de normale vloerborstel. Ook hiermee kun je goed stofzuigen op houten vloeren: dankzij de LED-verlichting zie je het vuil goed liggen.

vloerborstels philips auqatrio 9000 series

Beide vloerborstels werken goed op houten vloeren © Vacuumtester.com

Wanneer je het tapijt wil stofzuigen kun je de stofzuiger dus transformeren tot een steelstofzuiger zonder dweilfunctie. Op zowel hoogpolig- als laagpolig tapijt presteert de Philips AquaTrio erg goed. Het vuil wordt goed verwijderd en de vloerborstel glijdt goed over het tapijt heen.

Heb je huisdieren? Dan heb ik goed nieuws voor je. De vloerborstel is gemotoriseerd: hiermee worden dierenharen goed verwijderd uit hoog- en laagpolig tapijt. De haren worden als het ware meegetrokken. En, zoals je zojuist bij de unboxing hebt kunnen zien, krijg je er ook een mini turboborstel bij. Hiermee kun je op eenvoudige wijze stoffen meubels haarvrij maken.

  • Houten vloeren: 8/10
  • Tapijt: 7/10
  • Dierenharen: 7.5/10

Zuigkracht: zuigkracht (kPa) en airflow (m/s)

Naast de zuigprestaties onderzoek ik ook de zuigkracht. In meet de zuigkracht met een op maat gemaakte vacuümtester in Kilopascal. Deze meting maakt het voor mij mogelijk om verschillende stofzuigers met elkaar te vergelijken.

De Philips AquaTrio 9000 Series heeft een zuigkracht van 4 kPa. Hiermee is het aantal kilopascal een stuk lager dan veel andere steelstofzuigers die ik heb getest.

zuigkracht philips aquatrio

De zuigkrachtmeting van de Philips AuqTrio. © Vacuumtester.com

Naast de zuigkracht meet ik ook de airflow in meter per seconde. Deze Philips steelstofzuiger heeft een luchtsnelheid van 25.8 meter per seconde. Dit is tot nu de steelstofzuiger met de hoogste airflow die ik ooit gemeten heb. Alleen de Miele Triflex HX1 komt met 23 meter per seconde in de buurt.

airflow philips aquatrio 9000

De Airflow-meting van de Philips AquaTrio. © Vacuumtester.com

Gebruiksvriendelijkheid van de Philips AquaTrio

Een groot vraagstuk binnen mijn stofzuiger reviews is hoe gebruiksvriendelijk een stofzuiger is. De gebruiksvriendelijkheid van een draadloze steelstofzuiger wordt in mijn ogen bepaald door de volgende factoren:

  • Veelzijdigheid
  • Wendbaarheid
  • Gewicht
  • Geluidsniveau
  • Accuduur

Veelzijdigheid en wendbaarheid

De Philips AquaTrio is dankzij de vele accessoires en de dweilfunctie een enorm veelzijdige stofzuiger. Je kunt met het handvat – dankzij het opbergstation – eenvoudig heen en weer schakelen tussen een stofzuiger met of zonder dweilfunctie.

Je kunt met het handvat – dankzij het opbergstation – eenvoudig heen en weer schakelen tussen een stofzuiger met of zonder dweilfunctie.

De stofzuiger zelf is erg wendbaar, wat met name te danken is aan de flexibele vloerzuigmond. Deze borstel kan scherpe bochten maken en zuigt in 360 graden vuil op. Dankzij de Led-verlichting op de normale vloerborstel, kun je vuil op donkere vloeren extra goed zien en sla je minder snel iets over.

Gewicht en geluidsniveau

Op het gebied van gewicht heb ik twee keer de stofzuiger moeten wegen. De stofzuiger met dweilfunctie en de stofzuiger zonder dweilfunctie. Met dweilfunctie kom ik uit op 4.225 kilogram (exclusief water). De stofzuiger zonder dweilfunctie (met normale stofzuigerstang en zuigmond) weegt 3.25 kilogram.

philips aquatrio 9000 series gewicht

Het gewicht zonder dweilfunctie (l.) en met dweilfunctie (r.) © Vacuumtester.com

Hiermee is het zeker geen lichtgewicht stofzuiger. Sterker nog: met dweilfunctie is het de zwaarste steelstofzuiger die ik ooit getest heb.

De stofzuiger heeft een geluidsniveau van 66.9 decibel. Hiermee is het een opvallend stille steelstofzuiger!

philips aquatrio geluidsniveau

Geluidsniveau meting van de Philips steelstofzuiger. © Vacuumtester.com

Accuduur: zonder versus met dweilfunctie

Over de accuduur ben ik zeer tevreden. Philips belooft een accuduur van 90 minuten als ik de stofzuiger in de normale modus gebruik en hem gebruik zonder dweilfunctie. Daar blijk niets aan gelogen: ik heb de steelstofzuiger constant aan laten staan en kwam uit op een accuduur van 92 minuten.

Gebruik je de stofzuiger met dweilfunctie? Zelfs dan kun je zo'n 46 minuten stofzuigen. Philips geeft een indicatie van 50 minuten en dat komt aardig in de buurt.

Wat trouwens erg fijn is, is dat je de accuduur kunt checken op het LCD-scherm.

Onderhoud: Philips AquaTrio legen en schoonmaken

Een stofzuiger met dweilfunctie vergt veel meer onderhoud dan een ‘normale steelstofzuiger'. Zo heb je te maken met een waterreservoir en een vloerborstel die nat wordt tijdens het stofzuigen.

Legen van het stofreservoir

Het stofreservoir heeft een stofcapaciteit van 0.4 liter. Dat betekent dat je hem na elk gebruik zal moeten legen. Het legen van het stofreservoir vind ik een beetje omslachtig: je moet eerst de stofzuigerstang eraf halen, dan het handvat en daarna nog het filter. Dan pas kun je het stofreservoir boven de prullenbak legen.

Legen en vullen van het waterreservoir

Kijk ik naar het waterreservoir, dan is dat een stuk makkelijker. Deze kun je eenvoudig van de stofzuigerstang klikken, waarna je hem onder de kraan kunt vullen. Je kunt hierbij gebruikmaken van een speciale vloerreiniger – die je erbij krijgt – voor het beste schoonmaakresultaat. Het legen van de wateropvangbak gaat ook makkelijk: deze kun je eveneens van de stofzuigerstang klikken, waarna je hem kunt legen.

waterreservoir aquatrio 9000

Het vullen en legen van het waterreservoir is eenvoudig © Vacuumtester.com

Schoonmaken: zelfreinigende borstel en wasbaar filter

Zoals ik eerder aangaf, is deze steelstofzuiger voorzien van een zelfreinigend systeem. Wanneer je de stofzuiger in het opbergstation zet heb je de mogelijkheid om een reinigingsproces te starten. De dweilborstel maakt zichzelf dan schoon. Dat gaat als volgt:

  • Plaats de Philips AquaTrio 9000 in het opbergsysteem
  • Leeg de water opvangbak en plaats deze terug
  • Vul het waterreservoir tot het juiste niveau en plaats deze terug
  • Klik op het ronde knopje om AutoClean te starten (duurt zo'n 4 minuten)
  • Leeg de water opvangbak en spoel deze goed om
  • Laat hem goed drogen, voordat deze teruggeplaatst wordt

Je kunt met behulp van de onderhoudsborstel de rolborstels uit de dweilzuigmond draaien, om ze te laten drogen in het opbergstation.

philips aquatrio autoclean

De Philips AquaTrio kan zichzelf schoonmaken met Auto Clean. © Vacuumtester.com

Conclusie: Philips AquaTrio review

De Philips AquaTrio is een hele interessante steelstofzuiger met dweilfunctie. Dankzij het opbergstation (wat helaas wel veel ruimte in beslag neemt) kun je eenvoudig omschakelen tussen met of zonder dweilfunctie. Handig voor woningen waar ook veel vloerbedekking op de vloer ligt.

Op het gebied van zuigkracht en zuigprestaties scoort de AquaTrio 9000 series erg goed. Ook op het gebied van veelzijdigheid: dankzij de vele extra accessoires en de mogelijkheid om te kunnen dweilen is het een zeer veelzijdige stofzuiger.

De stofzuiger is daarentegen wel wat aan de zware kant: met ruim 4 kilogram kan het stofzuigen zwaar aanvoelen. Ook is de prijs wat aan de hoge kant, maar hiervoor krijg je dus wel een enorm veelzijdige stofzuiger die je overal voor kunt gebruiken.

7.9Review score
Philips Aquatrio 9000 series review
Een van de weinige steelstofzuigers met dweilfunctie die het vuile water ook opzuigt.
Zuigprestatie
8
Schoonmaakresultaat
8.5
Gebruiksgemak
7
Design
8
Pluspunten
  • Stofzuigen en dweilen tegelijk (stofzuiger zuigt vuil water ook op)
  • Oplaadstation, waar je ook alle accessoires in op kunt bergen
  • Stofzuiger kan zijn eigen borstels reinigen in het oplaadstation
- Minpunten
  • De stofzuiger met oplaadstation neemt veel ruimte in beslag
  • Met het dweilaccessoire wordt de stofzuiger erg zwaar (+4 kilogram)

Testvideo’s: Philips Aquatrio 9000 Series review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 4
Airflow (m/s): 25.8
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 4225
Geluidsniveau (dB): 66.9
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): 46

Design

Type: Steelstofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 400
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Philips Snoerloze Nat- & Droog Stofzuiger 9000-serie, Stofzuigen & Nat Dweilen, Automatische Zelfreiniging, tot 45 min looptijd & 185m², 3 reinigingsstanden, Diepzwart (XW9383/01))
Laatste updates:
  • €639,00 - 10/12/2023
  • €646,99 - 09/12/2023
  • €458,05 - 06/12/2023
  • €588,00 - 02/12/2023
  • €598,00 - 01/12/2023
  • €638,00 - 29/11/2023
  • €584,00 - 28/11/2023
  • €582,95 - 27/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €748,99 - 20/10/2023
  • Laagste prijs: €458,05 - 06/12/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 10/12/2023 8:13 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Philips Snoerloze Nat- & Droog Stofzuiger 9000-serie, Stofzuigen & Nat Dweilen, Automatische Zelfreiniging, tot 45 min looptijd & 185m², 3 reinigingsstanden, Diepzwart (XW9383/01))
Laatste updates:
  • €639,00 - 10/12/2023
  • €646,99 - 09/12/2023
  • €458,05 - 06/12/2023
  • €588,00 - 02/12/2023
  • €598,00 - 01/12/2023
  • €638,00 - 29/11/2023
  • €584,00 - 28/11/2023
  • €582,95 - 27/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €748,99 - 20/10/2023
  • Laagste prijs: €458,05 - 06/12/2023
Philips Aquatrio 9000 Series review
Philips Aquatrio 9000 Series review

639.00

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart