Neato D8 review

219.07

6.8 Review score
Robotstofzuiger die matig presteert in mijn tests, met name op harde vloertypen.
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
6.5
Design
7
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Neato® D8 Intelligente Robotstofzuiger - D-vormig Design, Lasermapping-navigatie, Alexa-verbinding, 100 Minuten Looptijd met Automatisch Opladen en Hervatten - Indigo Blauw
Laatste updates:
  • €219,07 - 29/02/2024
  • €220,74 - 28/02/2024
  • €224,08 - 26/02/2024
  • €227,41 - 24/02/2024
  • €243,88 - 11/02/2024
  • €342,88 - 26/01/2024
  • €439,99 - 24/01/2024
  • €230,45 - 21/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €439,99 - 24/01/2024
  • Laagste prijs: €219,07 - 29/02/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/02/2024 10:57 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Awards
Last updated on 29/02/2024 10:57 pm

Robotstofzuiger die matig presteert in mijn tests, met name op harde vloertypen.

Laatste update: 29/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Dankzij D-vorm kan hij goed in de hoekjes stofzuigen Zeer brede rolborstel, waardoor hij sneller grotere oppervlaktes stofzuigt Zuigkracht wordt automatisch aangepast als dit nodig is, bijvoorbeeld op tapijt

neato d8 review door vacuumtester

Mijn aandacht werd gelijk getrokken toen de Neato D8 robotstofzuiger aangekondigd werd. Het is de allereerste D-vormige robotstofzuiger, waardoor er een extra brede borstel onder de stofzuiger geplaatst is.

Ik was zo benieuwd naar deze robotstofzuiger dat ik besloten heb om hem te kopen en te testen. In deze uitgebreide Neato D8 review bespreek ik mijn ervaringen met deze intelligente robotstofzuiger.

neato d8 review

De Neato D8 is de eerste D-vormige robotstofzuiger. © Vacuumtester

Unboxing Neato D8

De Neato D8 wordt geleverd in een opvallende oranje doos. Bekijk hieronder de complete inhoud.

neato d8 unboxing

De inhoud van de verpakking van de Neato D8 EMEA. © Vacuumtester

  1. Neato D8: de robotstofzuiger
  2. Filters: twee extra High Performance filters
  3. Slimline Charge Base: het oplaadstation
  4. Oplaadkabel: een oplaadsnoer van 2 meter
  5. Stekkeradapters: voor Europese of Amerikaanse stopcontacten

Noot: ik heb deze robotstofzuiger in Nederland aangeschaft. De robotstofzuiger wordt daarom waarschijnlijk geleverd met een stekkeradapter voor een Europees stopcontact.

Zuigprestaties Neato D8 robotstofzuigers

Hoe goed presteert de Neato D8 op verschillende vloertypen? Ik heb de robotstofzuiger getest op diverse vloertypen: van zachte vloeren (tapijt en vloerkleden) tot harde houten vloeren. Een groot vraagstuk bij robotstofzuigers is ook de werking op donkere vloeren: veel robotstofzuigers stoppen dan met stofzuigen.

Daarnaast heb ik ook gekeken naar hoe goed de D8 dierenharen kan verwijderen.

neato d8 zuigprestaties

Ik heb de Neato D8 onder andere getest op houten vloeren. © Vacuumtester

Harde vloeren, zachte vloeren, donkere vloeren en dierenharen

De Neato D8 scoort erg goed op harde houten vloeren. Zowel groot als klein vuil worden goed verwijderd. Dankzij de grotere rubberen wielen wordt de vloer ook goed beschermd tegen krasjes. En waar ik bijvoorbeeld bij de iRobot Roomba J7+ slechts een zwenkwiel onder de stofzuiger tegenkom, heeft de Neato D8 twee zwenkwielen.

De robotstofzuiger is voorzien van een gemotoriseerde rolborstel van 28 centimeter breed. Dit is veel breder dan de meeste andere robotstofzuigers. Doordat de rolborstel voorzien is van rubberen strips, is ook het verwijderen van dierenharen geen enkel probleem.

neato d8 onderzijde

De Neato D8 is voorzien van twee zwenkwielen en een extra brede borstel. © Vacuumtester

Ook op hoogpolig en laagpolig tapijt doet de Neato D8 prima zijn werk. Sterker nog: de zuigkracht wordt hier automatisch verhoogd, zodat hij tot diep in de vezels vuil kan verwijderen.

De zuigkracht wordt automatisch verhoogd als de Neato D8 tapijt stofzuigt

In tegenstelling tot veel andere robotstofzuigers worden ook de hoeken en randen goed schoongemaakt. Dit komt met name door de vorm van de Neato D8. Doordat hij D-vormig is kan hij beter in de hoeken stofzuigen dan ronde stofzuigers.

neato d8 d-vorm

Door zijn D-vorm kan de Neato D8 beter in hoeken stofzuigen. © Vacuumtester

Werkt de Neato D8 op donkere vloeren?

De Neato D8 werkt goed op donkere vloeren, in tegenstelling tot veel andere robotstofzuigers. Sterker nog: dankzij de LIDAR lasertechnologie kan de robotstofzuiger zelfs in het donker aan de slag.

  • Harde vloeren: 7.5/10 (werkt ook op donkere vloeren)
  • Tapijt: 7,2/10
  • Dierenharen: 7/10

Obstakels detectie: herkennen en vermijden

Bij het installeren van de Neato D8 (kom ik straks op terug) wordt aangegeven om alle kabels en rommel van de vloer te halen. Daar schrok ik even van. Echter blijkt dat dit alleen nodig is bij het installatieproces, zodat de robotstofzuiger een goede virtuele map kan maken van jouw woning.

Eenmaal gemaakt, herkent de robotstofzuiger obstakels goed. Hij rijdt niet tegen meubels aan en heeft zelfs geen probleem met stoelpoten. Ik heb wel een paar keer meegemaakt dat de stofzuiger moeite had met het herkennen van kabels: deze worden in veel gevallen niet gedetecteerd. Hier moet je dus echt rekening mee houden.

Gebruiksvriendelijkheid: installatie, app en functionaliteiten

Om de gebruiksvriendelijkheid van een robotstofzuiger te onderzoeken, test ik verschillende factoren. Zo is de installatie een belangrijk punt, kijk ik naar de bediening en werking van de app en bekijk ik de functies van de stofzuiger. Laten we starten met de installatie.

Neato D8 installatie: eenvoudig

De installatie van de Neato D8 bestaat uit enkele stappen. Het is belangrijk om allereerste een goede plek te vinden voor het oplaadstation. Rondom het oplaadstation moet je minimaal 30 centimeter vrije ruimte hebben. Ook moet er sprake zijn van een goede en sterke WiFi verbinding.

Het oplaadstation wordt tegen de muur geplaatst en moet stabiel staan. Zet je het station op een houten vloer? Dan kun je met behulp van plakstrips het oplaadstation op de grond bevestigen. Zo blijft het oplaadstation op zijn plek staan en kan hij niet zorgen voor krassen op je vloer. Nadat het oplaadstation gepositioneerd is dien je de Neato D8 tegen het oplaadstation te zetten, waarna het batterij icoon zal gaan schijnen.

neato d8 installatie

© Vacuumtester

Vervolgens kun je de app downloaden, de Neato D8 koppelen en het installatieproces afronden. Voordat de robotstofzuiger voor de eerste keer aan de slag gaat is het wel even belangrijk om kabels en rommel van de vloer te halen. Op deze manier kan de Neato D8 robotstofzuiger een goede virtuele map maken van het schoonmaakgebied.

MyNeato app: schoonmaakschema's en virtuele muren

Net als alle andere robotstofzuigers wordt de Neato D8 aangestuurd met een app. De MyNeato app om precies te zijn. De app is geschikt voor Android en iOS en is gratis te downloaden. Wat mij enorm opvalt is dat de app heel erg simpel werkt. Na het aanmaken van een account kun je de robotstofzuiger makkelijk koppelen en kun je gelijk aan de slag met het aangeven van voorkeuren en instellingen.

Neato D8 Functies en mogelijkheden

Via de Neato D8 app kun je volgende instellingen verrichten:

  • Schoonmaakschema's maken
  • Schoonmaakmappen bekijken
  • Virtuele muren maken
  • Aanmaken van kamers en schooonmaakgebieden

Neato D8 werkt met Google Assistant en Amazon Alexa

Wanneer je een Google Nest of Amazon smart speaker hebt, kun je de Neato D8 aansturen met spraakopdrachten. Je kunt de robotstofzuiger bijvoorbeeld activeren, pauzeren of terug laten keren naar het oplaadstation.

Onderhoud van de Neato D8

Dankzij het D-vormige design van de Neato D8 is er sprake van een groot stofreservoir. Met een capaciteit van 0.7 liter is hij stukken groter dan de gemiddelde robotstofzuiger. Het stofreservoir is eenvoudig uit de robotstofzuiger te klikken, waarna je hem boven de prullenbak kunt legen.

neato d8 stofreservoir

Het stofreservoir van de Neato D8 is groter dan de gemiddelde robotstofzuiger. © Vacuumtester

De borstel van de robotstofzuiger kan eenvoudig onder de Neato D8 robotstofzuigers geklikt worden. Je kunt dan gemakkelijk klitten haren en vuil verwijderen of de borstel vervangen voor een nieuwe.

Filters: vervangbare EPA 11 filters

Aan de achterzijde van het stofreservoir is het filter te vinden. Het is een langwerpigeEPA 11 filter met een stofretentie van 95%. Aan de achterzijde van het oplaadstation is een schoonmaakborsteltje te vinden. Hiermee kun je voorzichtig het filter schoonmaken.

Je kunt het HEPA filter helaas niet schoonmaken onder de kraan, maar zoals we bij de unboxing zagen krijg je er twee extra vervangbare filters bij. Je hoeft dus voorlopig geen nieuwe te kopen.

neato d8 filter vervangen

Het HEPA filter van de Neato D8 is vervangbaar. © Vacuumtester

Neato raadt aan om het filter om de twee maanden te vervangen voor een nieuwe. “We raden u aan om uw filter elke één tot twee maanden te vervangen. Factoren die bepalen hoe vaak het filter moet worden vervangen, zijn onder meer: frequentie van stofzuigen, grootte van het gebied dat Neato schoonmaakt en de hoeveelheid vuil, puin en haren van huisdieren die de robot opzuigt”, aldus Neato Robotics.

Neato raadt aan om het filter om de twee maanden te vervangen voor een nieuwe

Conclusie: Neato D8 review

De Neato D8 is een bijzondere robotstofzuiger dankzij het D-vormige design. Zijn vorm brengt veel voordelen met zich mee: hij heeft een hele grote rolborstel, een extra groot stofreservoir en kan beter in de hoeken stofzuigen. De zuigkracht is op alle vloertypen prima; de robotstofzuiger past zijn zuigkracht zelfs automatisch aan wanneer hij tapijt gaat stofzuigen.

De bediening van de Neato D8 is erg makkelijk via de app. Je kunt schoonmaakschema's aanmaken, een virtuele afbakening maken en schoonmaakgebieden aanmaken. Heb je een smart speaker? Dan kun je de robotstofzuiger ook aansturen met spraak.

Waar je wel rekening mee met houden is dat de maximale drempelhoogte slechts 1.5 centimeter is. Daarnaast heeft de robotstofzuiger soms wat moeite met kabels op de grond: deze zal je dus altijd van de vloer moeten halen als de Neato D8 start met stofzuigen.

6.8Review score
Neato D8 review
Robotstofzuiger die matig presteert in mijn tests, met name op harde vloertypen.
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
6.5
Design
7
Pluspunten
  • Dankzij D-vorm kan hij goed in de hoekjes stofzuigen
  • Zeer brede rolborstel, waardoor hij sneller grotere oppervlaktes stofzuigt
  • Zuigkracht wordt automatisch aangepast als dit nodig is, bijvoorbeeld op tapijt
- Minpunten
  • De productie is gestopt; accessoires zijn 'nog wel' leverbaar
  • Geen goede obstakeldetectie, loopt onder meer vast op kabels op de grond

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): -
Airflow (m/s): -
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): -
Geluidsniveau (dB): 64
Geluidsniveau (dB): Amazon Alexa, Google Home
Drempelhoogte (cm): 1.5
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): -

Design

Type: Robotstofzuiger
Stofopvang: -
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 600
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Neato® D8 Intelligente Robotstofzuiger - D-vormig Design, Lasermapping-navigatie, Alexa-verbinding, 100 Minuten Looptijd met Automatisch Opladen en Hervatten - Indigo Blauw
Laatste updates:
  • €219,07 - 29/02/2024
  • €220,74 - 28/02/2024
  • €224,08 - 26/02/2024
  • €227,41 - 24/02/2024
  • €243,88 - 11/02/2024
  • €342,88 - 26/01/2024
  • €439,99 - 24/01/2024
  • €230,45 - 21/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €439,99 - 24/01/2024
  • Laagste prijs: €219,07 - 29/02/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/02/2024 10:57 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Neato® D8 Intelligente Robotstofzuiger - D-vormig Design, Lasermapping-navigatie, Alexa-verbinding, 100 Minuten Looptijd met Automatisch Opladen en Hervatten - Indigo Blauw
Laatste updates:
  • €219,07 - 29/02/2024
  • €220,74 - 28/02/2024
  • €224,08 - 26/02/2024
  • €227,41 - 24/02/2024
  • €243,88 - 11/02/2024
  • €342,88 - 26/01/2024
  • €439,99 - 24/01/2024
  • €230,45 - 21/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €439,99 - 24/01/2024
  • Laagste prijs: €219,07 - 29/02/2024
Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart