Miele Triflex HX1 review

470.00

7.8 Review score
Steelstofzuiger met naar onder verplaatsbaar stofreservoir, waarmee het een goede lichtgewicht keuze wordt.
Zuigprestatie
7.5
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
8.5
Design
8
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Triflex HX1 FaceLift - Steelstofzuiger - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €470,00 - 18/02/2024
  • €479,00 - 16/02/2024
  • €489,00 - 14/02/2024
  • €470,00 - 11/02/2024
  • €509,00 - 09/02/2024
  • €458,00 - 17/01/2024
  • €459,00 - 16/01/2024
  • €468,00 - 10/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €545,00 - 30/10/2023
  • Laagste prijs: €438,02 - 06/01/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 18/02/2024 9:40 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Last updated on 18/02/2024 9:40 am

Steelstofzuiger met naar onder verplaatsbaar stofreservoir, waarmee het een goede lichtgewicht keuze wordt.

Laatste update: 21/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Wordt geleverd met een extra accu, waarmee je de accuduur kunt verlengen naar 120 minuten Stofreservoir kan naar onder verplaatst worden, waardoor hij minder zwaar aanvoelt

Een steelstofzuiger bevindt zich bijna altijd aan de bovenzijde van de stofzuigerstang. Logisch: want zo kun je gemakkelijk onder meubels stofzuigen. Maar, de stofzuiger voelt wel zwaarder aan, dan wanneer het stofreservoir aan de onderzijde van de stofzuiger zou zitten.

Toen de Miele Triflex HX1 Pro aangekondigd werd, was ik dan ook gelijk geïnteresseerd in het door Miele gepatenteerde ‘3-in-1′ mechanisme: hiermee kun je het stofreservoir zelf verplaatsen. Ik heb de stofzuiger dan ook uitgebreid getest In deze Miele Triflex HX1 Pro review deel ik mijn bevindingen.

miele triflex hx1 power review

© Vacuumtester

Unboxing: wat krijg je bij de Miele Triflex HX1 Power?

De Miele Triflex HX1 Power wordt geleverd in – zoals ik gewend ben van Miele – een zwarte strak vormgegeven verpakking. Bekijk hieronder wat ik allemaal in de verpakking ontdek.

miele triflex hx1 power unboxing

© Vacuumtester

  1. De Miele Triflex HX1: de stofzuiger zelf
  2. Vloerborstel: een gemotoriseerde borstel
  3. Turboborstel: een niet-gemotoriseerde turboborstel
  4. Accu: een extra accu, dat zie ik niet vaak!
  5. Handvat: het handvat van de stofzuiger
  6. Stofzuigerstang: een stofzuigerstang van plastic
  7. Kierenzuiger: voor het stofzuigen van lastig bereikbare plekken
  8. Meubelborstel: een kleine afstofborstel met zachte haren
  9. Accessoire-clip: kun je op de wandhouder(10) klikken
  10. Wandhouder: om de stofzuiger in op te hangen en op te laden
  11. Oplaadkabel: deze kun je optioneel in de wandhouder integreren

Zuigprestatie Miele Triflex HX1 Power

Een belangrijk onderdeel van mijn review is natuurlijk de zuigprestatie. Hoe goed zuigt deze nieuwe steelstofzuiger van Miele? Ik heb de Triflex HX1 getest op twee vloertypen: harde vloeren (parket) en zachte vloeren (hoogpolig en laagpolig tapijt). Daarbij heb ik ook gekeken of deze stofzuiger geschikt is voor huishoudens met huisdieren.

Zuigprestatie houten vloeren, tapijt en verwijderen van dierenharen

De Miele Triflex HX1 Power wordt geleverd met een gemotoriseerde vloerborstel. Deze heeft geen enkel probleem met klein en groot vuil op zachte vloeren. De stofzuiger zuigt niet vacuüm op de vloer en glijdt makkelijk vooruit. Hoewel ik geen speciale parketborstel erbij ontdek, presteert hij erg goed op harde vloeren.

Op tapijt heeft deze Miele stofzuiger ook geen enkele moeite met het stofzuigen van verschillende vuilgroottes. Wat ik wel merk is dat de zuigborstel ietsjes meer problemen heeft op hoogpolig tapijt: hier wordt het vuil vooruit geschoven door de zuigborstel.

Dankzij de gemotoriseerde vloerborstel is het verwijderen van dierenharen geen enkel probleem. Wat ik wel heel erg jammer vind is dat er geen gemotoriseerde miniborstel bij zit. Juist op gestoffeerde meubels wil ik dierenharen kunnen verwijderen, wat met de grote zuigborstel wat onhandig is.

Miele Triflex HX1 zuigkracht en luchtstroom

Naast de zuigprestatie op verschillende vloertypen, meet ik ook altijd de zuigkracht en de luchtstroom van de stofzuiger. Dankzij deze metingen kan ik de kracht van stofzuigers vergelijken. Op die manier ontdek ik de beste krachtige stofzuiger!

De Miele Triflex HX1 heeft een zuigkracht van 7 kPa (kilopascals). Voor een draadloze steelstofzuiger is dit prima. Kijken we naar de luchtstroom van de stofzuiger, dan kom ik uit op ongeveer 23 meter per seconde.

miele triflex hx1 zuigkracht

© Vacuumtester

Gebruiksvriendelijkheid van de Miele Triflex steelstofzuiger

Hoe goed scoort deze stofzuiger op het gebied van gebruiksvriendelijkheid? De gebruiksvriendelijkheid van een stofzuiger is een breed begrip: ik kijk daarom naar verschillende factoren. Zo check ik de veelzijdigheid, het gewicht en het geluidsniveau van de stofzuiger. Omdat we hier te maken hebben met een draadloze stofzuiger, onderzoek ik ook de accuduur en de oplaadtijd.

Veelzijdigheid: “3-in-1 mechanisme is uniek”

Zoals ik zojuist aangaf gaat het hier om een bijzondere stofzuiger. Hij is dankzij het ‘3-in-1′ mechanisme anders dan andere steelstofzuigers. Ik kan namelijk zelf bepalen of het stofreservoir onder of boven de stofzuiger te vinden is.

3-in-1 miele triflex hx1 power

© Vacuumtester

Maar, waarom is het eigenlijk interessant om je stofreservoir onder de plaatsen? Een aantal redenen:

  • De Miele Triflex HX1 kan op deze manier geparkeerd worden (hij blijft rechtop staan)
  • Je kunt mobieler stofzuigen
  • De stofzuiger voelt minder zwaar aan, omdat het gewicht naar onder wordt verplaatst

De stofzuiger wordt geleverd met een aantal accessoires, waardoor hij ook veelzijdig in gebruik wordt. Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien (middelste foto) kun je de stofzuiger gemakkelijk gebruiken als handstofzuiger.

Geluidsniveau, gewicht en accuduur van de Miele Triflex HX1

De Miele Triflex HX1 weegt 3,64 kilogram. Dit is best zwaar en ik moet zeggen dat de stofzuiger ook zwaar aanvoelt tijdens het stofzuigen. Echter kan ik de stofzuiger minder zwaar laten aanvoelen, door het stofreservoir naar beneden te plaatsen. En dat scheelt echt een hoop! Liever een lichte stofzuiger? Bekijk hier dan mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger.

Kijken we naar het geluidsniveau, dan is dit helaas geen hele stille stofzuiger. Met zo'n 74 decibel is hij best luidruchtig.

miele triflex hx1 power geluidsniveau

© Vacuumtester

De accuduur is prima: met een batterijduur van 60 minuten kun je lang genoeg stofzuigen. Zoals ik daarnet liet zien bij de unboxing, krijg je er zelfs een extra accu bij. Hiermee zou je dus 120 minuten (!) achter elkaar kunnen stofzuigen. En, je hebt natuurlijk altijd een volle accu bij de hand.

Het gaat om een 25,2 volt Li-ion accu: het grote voordeel van dit type batterij is dat hij constant krachtig blijft, ook wanneer de accu leger is. De accu heeft zo'n 4 uur nodig om weer volledig op te laden.

Onderhoud: filters en stofreservoir

Op het gebied van onderhoud scoort deze Miele Triflex HX1 minder goed in mijn ogen. Ik vind het legen van het stofreservoir niet zo makkelijk als bijvoorbeeld bij een Dyson stofzuiger. Je moet de bovenzijde los draaien, waarna je het stofreservoir eruit kunt klikken. Klik je hem weer erin, dan heb je het gevoel dat hij nog niet helemaal goed zit, vanwege een slechte aansluiting (althans, zo lijkt het).

miele triflex hx1 filters

© Vacuumtester

In het stofreservoir ontdek ik twee filters: een fijnstof filter en een pre-filter. Beiden kunnen helaas niet onder de kraan schoongemaakt worden, maar kun je wel zachtjes uitkloppen. Je zal ze regelmatig moeten vervangen om de kwaliteit van de stofzuiger te waarborgen.

Conclusie Miele Triflex HX1 review

De Miele Triflex HX1 Power is een dynamisch een veelzijdige steelstofzuiger. Hij scoort goed op alle vloertypen en heeft een goede zuigkracht. De stofzuiger heeft een prima accuduur van 60 minuten en wordt zelfs geleverd met een extra accu.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort de stofzuiger goed: je kunt zelf het stofreservoir boven of onderaan de stofzuiger plaatsen, waardoor je ook kunt genieten van een parkeerstand.

Helaas ontdek ik bij de stofzuiger geen borstel voor kwetsbare vloeren. Ook vind ik het jammer dat er geen gemotoriseerde miniborstel bij zit voor het verwijderen van dierenharen, wat ik wel had verwacht.

7.8Review score
Miele Triflex HX1 review
Steelstofzuiger met naar onder verplaatsbaar stofreservoir, waarmee het een goede lichtgewicht keuze wordt.
Zuigprestatie
7.5
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
8.5
Design
8
Pluspunten
  • Wordt geleverd met een extra accu, waarmee je de accuduur kunt verlengen naar 120 minuten
  • Stofreservoir kan naar onder verplaatst worden, waardoor hij minder zwaar aanvoelt
- Minpunten
  • Geen goede borstel voor het beschermen van kwetsbare vloeren
  • De filters zijn niet wasbaar: deze moet je op den duur vervangen voor nieuwe

Testvideo’s: Miele Triflex HX1 review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 7
Airflow (m/s): 23
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 3640
Geluidsniveau (dB): 73.9
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): 60

Design

Type: Steelstofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 500
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Triflex HX1 FaceLift - Steelstofzuiger - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €470,00 - 18/02/2024
  • €479,00 - 16/02/2024
  • €489,00 - 14/02/2024
  • €470,00 - 11/02/2024
  • €509,00 - 09/02/2024
  • €458,00 - 17/01/2024
  • €459,00 - 16/01/2024
  • €468,00 - 10/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €545,00 - 30/10/2023
  • Laagste prijs: €438,02 - 06/01/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 18/02/2024 9:40 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Miele Triflex HX1 FaceLift - Steelstofzuiger - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €470,00 - 18/02/2024
  • €479,00 - 16/02/2024
  • €489,00 - 14/02/2024
  • €470,00 - 11/02/2024
  • €509,00 - 09/02/2024
  • €458,00 - 17/01/2024
  • €459,00 - 16/01/2024
  • €468,00 - 10/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €545,00 - 30/10/2023
  • Laagste prijs: €438,02 - 06/01/2024
Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart