Miele Complete C2 review

YouTube video Miele Complete C2 review

269.00

6.8 Review score
Sledestofzuiger met zak met goede prestaties op harde vloertypen. Maakt wel veel geluid (+- 80 dB).
Zuigprestatie
7
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
6.5
Design
6.5
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Complete C2 Hardfloor PowerLine - Stofzuiger met zak - TechBlauw
Laatste updates:
  • €269,00 - 19/02/2024
  • €229,00 - 05/02/2024
  • €239,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 16/01/2024
  • €229,00 - 04/01/2024
  • €269,00 - 29/11/2023
  • €229,00 - 27/11/2023
  • €269,00 - 24/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €269,00 - 24/11/2023
  • Laagste prijs: €229,00 - 27/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/02/2024 10:55 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Last updated on 29/02/2024 10:55 pm
Categorie: Tags: ,

Sledestofzuiger met zak met goede prestaties op harde vloertypen. Maakt wel veel geluid (+- 80 dB).

Laatste update: 02/03/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Scoort erg goed op alle vloertypen: harde en zachte vloeren Hoge zuigkracht in vergelijking met andere stofzuigers Wordt geleverd met parketborstel, die krassen op houten vloeren voorkomt
miele complete c2 vacuumtester

Vacuumtester met de Miele Complete C2. © Vacuumtester.com

Miele heeft een ruim aanbod aan stofzuigers: van stofzuigers met en zonder zak tot lichtgewicht draadloze steelstofzuigers. Als we kijken naar de stofzuigers met zak zijn er drie verschillende series: de Complete C1, Complete C2 en de Complete C3.

Ik heb besloten om de Miele Complete C2 te kopen, zodat ik deze uitgebreid kan testen. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd in hoeverre hij verschilt van de Complete C3 en de goedkopere Complete C1. In deze review beschrijf ik mijn ervaringen met de Miele Complete C2.

Unboxing Miele Complete C2

De Miele Complete C2 serie is beschikbaar met verschillende accessoires. Zo is er een Hard Floor (Parquet) variant, waar je een extra parketborstel krijgt om kwetsbare vloeren mee te beschermen. Of een Comfort Line, waarbij je de stofzuiger kunt bedienen met het handvat.

Voor mijn review heb ik gekozen voor het instapmodel: de Miele Complete C2 Hard Floor. Bekijk in onderstaande foto wat ik in de verpakking ontdek.

miele complete c2 unboxing

De inhoud van de verpakking van de Miele Complete C2 Hard Floor (Parquet). © Vacuumtester.com

  1. Miele Complete C2: de sledestofzuiger in een lichtblauwe kleur
  2. Stofzuigerzak: een originele Miele stofzuigerzak met seal (S-Bag)
  3. Stofzuigerstang: een telescopisch verstelbare stofzuigerstang van aluminium
  4. Parketborstel: een vloerborstel voor houten vloeren
  5. Combiborstel: een vloerborstel voor harde en zachte vloertypen
  6. Kierenzuiger: voor het stofzuigen van lastig bereikbare plekken
  7. Afstofborstel: borstel met zachte haren voor kwetsbare oppervlaktes
  8. Meubelborstel: voor het verwijderen van dierenharen
  9. Stofzuigerslang: plastic stofzuigerslang
  10. Handgreep: voorzien van luchtsleuf
  11. Handleiding: voor gebruik en onderhoud van de stofzuiger

Zuigprestaties Miele Complete C2

Laten we starten met het belangrijkste onderdeel van mijn review: hoe goed stofzuigt de Miele Complete C2? Ik heb de stofzuiger getest op drie verschillende vloertypen met dezelfde hoeveelheid vuil. Door bij te houden hoelang de stofzuiger erover doet om een vloerbak schoon te maken, kan ik stofzuigers vergelijken.

miele complete c2 vloerentest

De Miele Complet C2 tijdens de vloerentest. © Vacuumtester.com

Zuigprestatie houten vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt

Hoewel ik bij de Miele Complete C2 Hard Floor ook een speciale parketborstel krijg, heb ik de vloerentest uitgevoerd met de combiborstel. Dit is immers de vloerborstel die je er standaard bij krijgt. Op houten vloeren ervaar ik weinig tot geen problemen met het verwijderen van het vuil. Wel wordt het vuil lichtelijk naar voren geschoven, maar als de vloerborstel een klein beetje omhoog wip, wordt het vuil goed opgezogen. In totaal heb ik 16 seconden nodig om de vloerbak schoon te krijgen.

Op laagpolig tapijt ervaar ik wel wat problemen: ik merk dat de stofzuiger constant de neiging heeft om zich vast te zuigen op de grond. Wanneer ik de luchtsleuf op het handvat helemaal openzet en de zuigkracht verlaag naar de tapijtmodus, kan ik de stofzuiger iets beter heen en weer bewegen. Hiermee wordt het vuil wel wat minder snel opgezogen. In 16seconden is de vloerbak schoon.

Wanneer ik de stofzuiger test op hoogpolig tapijt ervaar ik minder problemen. Het vuil wordt in een paar bewegingen opgezogen. In 15 seconden ben ik klaar.

  • Houten vloeren: 16 seconden
  • Laagpolig tapijt: 16 seconden
  • Hoogpolig tapijt: 15 seconden

Zuigkracht (kPa) en AirFlow (m/s)

Om stofzuigers met elkaar te kunnen vergelijken op zuigkracht – om bijvoorbeeld de beste krachtige stofzuiger te kunnen bestempelen – test ik ook de zuigkracht en de AirFlow. De zuigkracht meet ik in kilopascal.

zuigkracht miele complete c2

Zuigkrachtmeting met een vacuümtester. © Vacuumtester.com

De zuigkracht van de Miele Complete C2 komt uit op 15 kPa. Ter vergelijking: in de Miele Complete C3 review meette ik een zuigkracht van 16 kPa. De Miele Complete C2 heeft dus een iets minder hoge zuigkracht.

De Miele Complete C2 heeft een luchtsnelheid van 22,4 m/s in zijn krachtigste modus. Dit is in vergelijking met andere sledestofzuigers met zak een prima resultaat.

miele complete c2 airflow

AirFlow-meting © Vacuumtester.com

Gebruiksgemak Miele Complete C2

De gebruiksgemak van een stofzuiger is een enorm breed begrip. Hoe makkelijk rijdt deze stofzuiger achter je aan? En hoe groot is het oppervlakte dat je kunt stofzuigen zonder de stekker te hoeven verwisselen? Om het gebruiksgemak van een stofzuiger te beoordelen, test ik de volgende factoren:

  • Geluidsniveau
  • Gewicht
  • Snoerlengte
  • Veelzijdigheid/flexibiliteit
  • Ergonomie

Geluidsniveau: herriemaker

Om in aanmerking te komen voor de beste stille stofzuiger, moet een stofzuiger niet meer dan 60 decibel aan geluid produceren. Dat de Miele Complete C2 geen stille stofzuiger is blijkt uit mijn geluidsmeting: met een geluidsniveau van maar liefst 79.1 decibel is het een herriemaker.

geluidsniveau miele complete c2

Een geluidniveau van 79,1 decibel is luidruchtig © Vacuumtester.com

Gewicht: zwaar

Hoewel het hier gaat om een stofzuiger op wielen, is het alsnog interessant om het gewicht te onderzoeken. Je kunt namelijk de wens hebben om de stofzuiger te gebruiken voor verschillende verdiepingen. En ook voor het opbergen kan een lichtgewicht stofzuiger wenselijk zijn.

Miele belooft een gewichtsniveau van 6,973 kilogram. Wanneer ik de stofzuiger op mijn weegschaal weeg met stofzuigerstang en combivloerborstel kom ik uit op 7.3 kilogram (7.259 kg).

gewichtsniveau miele complete c2

De Miele Complete C2 op de weegschaal. © Vacuumtester.com

Hiermee is het geen lichtgewicht stofzuiger. Je zou het gewicht wel wat kunnen verlagen door de drie accessoires – die je bovenin de stofzuiger kunt opbergen – eruit te halen.

Snoerlengte: stofzuiger voor kleine ruimtes

Wanneer je een bedrade stofzuiger koopt is enorm belangrijk om te letten op de snoerlengte. Als het snoer erg kort is, moet je constant de stekker verwisselen in een ander stopcontact. Hoe groter de ruimte die je wil stofzuigen, hoe langer het snoer.

De Miele Complete C2 heeft een snoerlengte van slechts 6.5 meter. Dit is erg kort. De stofzuigeractieradius – dat is de totale lengte van de stekker tot en met de vloerborstel – meet ik op 10 meter. Hiermee is de stofzuiger minder geschikt voor grotere ruimtes. Ben jij van plan om grote ruimtes te stofzuigen, neem dan vooral een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste stofzuiger met lang snoer. Spoiler alert: je ontdekt er stofzuigers met een actieradius van 15 meter.

De Miele Complete C2 heeft een snoerlengte van slechts 6.5 meter. Dit is erg kort.

Veelzijdigheid en flexibiliteit

Zoals ik bij de unboxing al aangaf kun je de Miele Complete C2 met verschillende accessoires aanschaffen. Los van het pakket dat je kiest, krijg je standaard de volgende accessoires:

  • Combiborstel
  • Kierenzuiger
  • Afstofborstel
  • Meubelborstel

Hiermee is de stofzuiger veelzijdig te gebruiken. Zo kun je met de combiborstel eenvoudig wisselen tussen zachte en harde vloertypen. De kierenzuiger maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen en dankzij de afstofborstel ontstaan er geen krassen op houten meubels. De meubelborstel kan goed gebruikt worden voor het verwijderen van dierenharen.

miele complete c2 accessoires

Je kunt de accessoires opbergen in de stofzuiger. © Vacuumtester.com

Een fijne extra is dat je de accessoires kunt opbergen in de bovenzijde van de stofzuiger. Zo heb je ze altijd bij de hand.

Ergonomie: stofzuiger voor jong en oud

De stofzuiger is voorzien van een mooie aluminium stofzuigerstang die telescopisch verstelbaar is. Hiermee is de stofzuiger ook zeer geschikt voor lange mensen. En, zoals we ook al zagen bij de Miele Complete C3, ontdek ik ook hier grote knoppen op de bovenzijde van de stofzuiger. Deze kun je met je voet bedienen, zodat je niet hoeft te bukken.

voetbediening miele complete c2

De extra grote knoppen kun je gemakkelijk met je voet bedienen. © Vacuumtester.com

Wil je helemaal comfortabel stofzuigen, dan kun je de Comfort serie overwegen. Deze wordt geleverd met een handvat met knoppen waarmee je de zuigkracht kunt bedienen.

Miele Complete C2 onderhoud

Hoe vaak moet ik de stofzuiger legen? En hoe zit met de filters: zijn deze wasbaar of moet ik constant nieuwe kopen? Stofzuiger onderhoud is erg belangrijk. Laten we kijken hoe gemakkelijk je de Miele Complete C2 kunt onderhouden.

Miele Complete C2 legen

Onder de motorkap van de C2 ontdek ik een stofzuigerzak met een inhoud van 4.5 liter. Dit is een prima stofcapaciteit voor een stofzuiger met een stofzuigerzak. In de stofzuiger gaan zogeheten S-Bags: dit zijn ‘sealed' stofzuigerzakken, die automatisch sluiten wanneer je de klep van de stofzuiger opent.

miele s bag stofzuigerzakken

De stofzuigerzak wordt afgesloten als je de stofzuiger opent. © Vacuumtester.com

Hiermee is de kans erg klein dat je in aanraking komt met stof. Handig voor mensen die kampen met een stofallergie.

Filters: schoonmaken en vervangen

De Miele Complete C2 is voorzien van twee verschillende filters: een uitblaasfilter en een motorfilter. Het uitblaasfilter is een zogeheten AirCleanPlus 50 filter van Miele.

De filters zijn helaas niet wasbaar, maar dankzij een handige indicator op AirClean filter kun je in de gaten houden wanneer je deze moet vervangen. Over de gemiddelde levensduur meldt het volgende in de gebruikershandleiding: “Vervang deze uitblaasfilters, als de vervangingsindicator timestrip helemaal rood is. Na circa 50 bedrijfsuren (wat overeenkomt met een gemiddelde gebruiksduur van een jaar) brandt het lampje“.

miele complete c2 filters vervangen

Dankzij de vervangingsindicator kun je in de gaten houden wanneer je het filter moet vervangen. © Vacuumtester.com

Conclusie: Miele Complete C2 review

De Miele Complete C2 is een krachtige stofzuiger die goed presteert op alle vloertypen. Dankzij de combiborstel is hij geschikt voor zachte en harde vloeren. De meegeleverde parketborstel bij de Hard Floor (Parquet) variant, is interessant voor kwetsbare vloertypen.

De stofzuiger is wel een herriemaker: met ruim 79 decibel maakt hij veel geluid. Ook is hij niet licht, wat vervelend kan zijn als je de stofzuiger vaak op moet tillen. Dit laatste kan het geval zijn bij grotere woonkamers, want met een snoerlengte van slechts 6.5 meter is het een minder interessante keuze voor grotere ruimtes.

6.8Review score
Miele Complete C2 review
Sledestofzuiger met zak met goede prestaties op harde vloertypen. Maakt wel veel geluid (+- 80 dB).
Zuigprestatie
7
Schoonmaakresultaat
7
Gebruiksgemak
6.5
Design
6.5
Pluspunten
  • Scoort erg goed op alle vloertypen: harde en zachte vloeren
  • Hoge zuigkracht in vergelijking met andere stofzuigers
  • Wordt geleverd met parketborstel, die krassen op houten vloeren voorkomt
- Minpunten
  • Met 79 decibel is het geen stille stofzuiger
  • Een kort snoer van 6.5 meter, waardoor je de stekker sneller zal moeten verwisselen van stopcontact

Testvideo’s: Miele Complete C2 review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 20
Airflow (m/s): 25.5
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 7260
Geluidsniveau (dB): 77.8
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): 7.5
Accuduur (min): -

Design

Type: Sledestofzuiger
Stofopvang: Met zak
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 4500
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Complete C2 Hardfloor PowerLine - Stofzuiger met zak - TechBlauw
Laatste updates:
  • €269,00 - 19/02/2024
  • €229,00 - 05/02/2024
  • €239,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 16/01/2024
  • €229,00 - 04/01/2024
  • €269,00 - 29/11/2023
  • €229,00 - 27/11/2023
  • €269,00 - 24/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €269,00 - 24/11/2023
  • Laagste prijs: €229,00 - 27/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/02/2024 10:55 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Miele Complete C2 Hardfloor PowerLine - Stofzuiger met zak - TechBlauw
Laatste updates:
  • €269,00 - 19/02/2024
  • €229,00 - 05/02/2024
  • €239,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 16/01/2024
  • €229,00 - 04/01/2024
  • €269,00 - 29/11/2023
  • €229,00 - 27/11/2023
  • €269,00 - 24/11/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €269,00 - 24/11/2023
  • Laagste prijs: €229,00 - 27/11/2023
Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart