Miele Boost CX1 review

YouTube video Miele Boost CX1 review

274.00

8.5 Review score
Zakloze stofzuiger met een hele hoge zuigkracht (21 kPa) in mijn onderzoek.
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
8
Gebruiksgemak
9
Design
8.5
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Boost CX1
Laatste updates:
  • €274,00 - 18/02/2024
  • €283,00 - 17/02/2024
  • €274,00 - 07/02/2024
  • €296,00 - 06/02/2024
  • €274,00 - 05/02/2024
  • €309,00 - 02/02/2024
  • €296,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 03/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €309,00 - 02/02/2024
  • Laagste prijs: €269,00 - 03/01/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 12:08 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Awards
Last updated on 21/02/2024 6:28 pm
Categorie: Tags: ,

Zakloze stofzuiger met een hele hoge zuigkracht (21 kPa) in mijn onderzoek.

Laatste update: 21/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Enorm hoge zuigkracht: een van deze krachtigste stofzuigers die ik ooit heb getest Stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren Voorzien van een HEPA-13 filter, wat geschikt is voor mensen met stofallergie
miele boost cx1 parquet review

© vacuumtester

Zo nu en dan wordt er een nieuwe stofzuiger gelanceerd waar ik gelijk een wow-gevoel bij krijg. Zo ook bij deze nieuwe Miele Boost CX1, waar ik eerder een nieuwsbericht over schreef. De stofzuiger werd door Miele gelanceerd met een veelbelovende reclame: met woorden als Vortex technologie en TrackDrive ben ik natuurlijk onwijs benieuwd hoe deze stofzuiger presteert.

Ik heb de Miele Boost CX1 Parquet gekocht om hem uitgebreid te testen. Check alle testresultaten en mijn bevindingen in deze Miele Boost CX1 review.

Accessoires: unboxing de Miele Boost CX1

Laten we beginnen met de unboxing van de Miele Boost CX1 Parquet. Zoals ik al van Miele verwachtte, kwam deze nieuwe stofzuiger in een prachtige donkere doos aan. Bij het openmaken van deze doos merk ik gelijk al dat er ontzettend veel verschillende zuigborstel bij zitten.

miele boost cx1 parquet unboxing

© vacuumtester

  1. Miele Boost CX1: de nieuwe zakloze stofzuiger van Miele (bovenzijde).
  2. Combiborstel: een combiborstel voor harde en zachte vloertypen.
  3. Parketborstel: een onwijs wendbare Miele Parquet Twister parketborstel voor kwetsbare houten vloeren.
  4. Kierenzuiger: een spleetmondstuk voor lastig bereikbare plekken.
  5. Zachte afstofborstel: een borstel met zachte haren voor het stofzuigen van meubels of kleine kwetsbare oppervlaktes.
  6. Turboborstel: een kleine borstel voor het makkelijk verwijderen van dierenharen (honden en kattenharen).
  7. Accessoire-clip: een clip om de accessoires altijd bij de hand te hebben.
  8. Stofzuigerslang: een stofzuigerslang met handvat.
  9. Stofzuigerstang: een in lengte verstelbare stofzuigerstang.

Zuigprestatie: zuigkracht op verschillende vloertypen

Hoewel we weten welke zuigborstels we allemaal bij de Boost CX1 Parquet krijgen, is er nog niets bekend over de prestaties op specifieke vloertypen. Ik heb deze nieuwe stofzuiger van Miele uitgebreid getest op houten vloeren (harde vloeren), hoogpolig en laagpolig tapijt.

Zuigprestatie houten vloer, tapijt en dierenharen

Zoals we bij de unboxing van deze Miele Boost CX1 Parquet zagen, krijgen we er een speciale zuigborstel bij voor houten vloeren. De stofzuiger beschermt houten vloeren erg goed. Op het gebied van zuigprestatie scoort de stofzuiger ook goed: zowel klein als groot vuil is geen enkel probleem.

Op tapijt heeft de stofzuiger ook geen probleem met klein en groot vuil. Wel merk ik dat het vuil wat meer vooruit geschoven wordt door de combiborstel: hierdoor moet ik de vloerenborstel ietsjes optillen om het vuil op te zuigen.

De Miele Boost CX1 Parquet wordt geleverd met een kleine turboborstel voor dierenharen. Dit is helaas geen gemotoriseerde borstel. Echter is het verwijderen van dierenharen voor deze stofzuiger geen enkel probleem vanwege zijn enorme zuigkracht.

  • Houten vloeren: 8,5/10
  • Tapijt: 7/10
  • Dierenharen: 7/10

Zuigkracht (kPa) en luchtsnelheid (m/s)

Om de daadwerkelijke zuigkracht van een stofzuiger op te meten, maak ik bij elke stofzuiger review gebruik van mijn zuigkracht-meetinstrument: deze laat in Kilopascals zien hoe hard een stofzuiger kan zuigen. Ik gebruik de resultaten om de zuigkracht van verschillende stofzuigers met elkaar te vergelijken.

miele boost cx1 parquet zuigkracht

© vacuumtester

De zuigkracht van de Miele Boost CX1 is 21 kPa. Dit is in vergelijking met andere stofzuigers boven gemiddeld. Kijken we naar de airflow, dan scoort deze sledestofzuiger ook prima: met een luchtsnelheid van 41,8 meter per seconde is er sprake van een hele sterke luchtsnelheid.

miele boost cx1 parquet luchtstroom

© vacuumtester

Gebruiksvriendelijkheid van de Miele Boost CX1

Een belangrijk onderdeel van mijn reviews is de gebruiksvriendelijkheid. In mijn ogen bestaat dit uit verschillende factoren: zo is het gewicht erg belangrijk, het geluidsniveau en de wendbaarheid van de stofzuiger. Bij de gebruiksvriendelijkheid kijk ik naar veel verschillende factoren om te bepalen ‘hoe makkelijk een stofzuiger' stofzuigt.

Gewicht, geluidsniveau en snoerlengte

Tijdens de unboxing van de Miele Boost CX1 merkte ik al dat het geen lichtgewicht stofzuiger is. Dat blijkt dan ook als ik hem op de weegschaal zet: met 7,7 kilogram zonder accessoires is het een zware stofzuiger die je minder makkelijk met je mee kunt dragen. Dit gewicht had ik trouwens totaal niet verwacht als ik kijk naar zijn compacte omvang.

De stofzuiger heeft een snoer van 7 meter. Dit is niet ontzettend lang, maar dankzij de wat langere stofzuigerslang is er toch sprake van een groot werkbereik van 10 meter. De Miele Boost CX1 heeft een geluidsniveau van 71,9 decibel. Hoewel dit minder is dan bij webshops gecommuniceerd wordt* (78 decibel) is het alsnog geen stille stofzuiger.

miele boost cx1 parquet geluidsniveau

© vacuumtester

* Ik doe mijn geluidsmeting altijd op het hoogste vermogen ter hoogte van mijn oren, terwijl de stofzuiger voorzien is van een stofzuigerstang, stofzuigerslang en vloerborstel.

Wendbaarheid van de Boost CX1

Bij de reclame van de Miele Boost CX1 kreeg ik al het gevoel dat het een zeer wendbare stofzuiger zou zijn. Miele spreekt over ‘TrackDrive technologie': een techniek waarbij de stofzuiger je gemakkelijk zou moeten volgen. Daar blijkt niets aan gelogen. Als ik de stofzuiger bovenop vastpak kan ik hem 360 graden ronddraaien. De wielen draaien probleemloos mee. Ook scherpe bochten blijken geen enkel probleem voor deze compacte stofzuiger.

De stofzuiger heeft grote knoppen aan de bovenzijde van de stofzuiger: deze kun je makkelijk indrukken met de voet. Het vermogen knopje maakt het mogelijk om de stofzuiger in vier verschillende standen te zetten.

Onderhoud en legen

Een kijkje onder de motorkap van de Miele Boost CX1 laat zien dat deze zakloze stofzuiger voorzien is van een HEPA 13 filter. Hiermee wordt 99,95% van de stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. De stofzuiger heeft een zeer makkelijk uitneembaar stofreservoir. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je de hendel aan de achterzijde oppakt, klikt het stofreservoir er gelijk uit. Tijdens mijn review verwarde ik deze hendel een paar keer met het handvat om hem op te tillen, waarna ik gelijk het stofreservoir in mijn handen had.

miele boost cx1 parquet stofreservoir

© vacuumtester

Miele heeft flink wat aandacht besteed aan de onderhoudsmogelijkheden van de stofzuiger. Zo is het HEPA 13 filter wasbaar. Regelmatig een HEPA filter schoonmaken zorgt voor een goede zuigkracht en een lage stofuitstoot. Maar daar blijft het niet bij: aan de achterzijde van het stofreservoir ontdek ik een klein borsteltje om ook de filters in het stofreservoir zelf te kunnen reinigen.

miele boost cx1 parquet filter

© vacuumtester

Conclusie: Miele Boost CX1 review

De Miele Boost CX1 is een veelzijdige zakloze stofzuiger. Dankzij de meegeleverde parketborstel – die je krijgt bij de Boost CX1 Parquet – is het stofzuigen van houten vloeren geen enkel probleem. Op elk vloertype is er sprake van een enorme zuigkracht, wat versterkt wordt met de zuigkrachtmeting: met 20 Kilopascals scoort hij hoger dan andere sledestofzuigers die ik heb getest. De stofzuiger is erg wendbaar, wat name te danken is aan de TrackDrive technologie van Miele. Het is daarnaast een makkelijk te onderhouden stofzuiger: het stofreservoir is eenvoudig te legen en er is sprake van een wasbaar HEPA 13 filter.

Waar je wel rekening mee met houden is dat het geen stille stofzuiger is: met meer dan 70 decibel is hij wat luidruchtig. Ben je op zoek naar een stofzuiger voor meerdere verdiepingen, dan maak je met deze stofzuiger wellicht een minder goede keuze: met ruim 7,5 kilogram is hij erg zwaar.

8.5Review score
Miele Boost CX1 review
Zakloze stofzuiger met een hele hoge zuigkracht (21 kPa) in mijn onderzoek.
Zuigprestatie
8.5
Schoonmaakresultaat
8
Gebruiksgemak
9
Design
8.5
Pluspunten
  • Enorm hoge zuigkracht: een van deze krachtigste stofzuigers die ik ooit heb getest
  • Stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren
  • Voorzien van een HEPA-13 filter, wat geschikt is voor mensen met stofallergie
- Minpunten
  • Met 7.6 kilogram is het een zware stofzuiger, wat lastig is bij opbergen of optillen naar een andere verdieping
  • Kort snoer (6.5 meter), waardoor je stekker vaak zal moeten verwisselen

Testvideo’s: Miele Boost CX1 review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 21
Airflow (m/s): 41.8
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 7700
Geluidsniveau (dB): 70.8
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): 7
Accuduur (min): -

Design

Type: Sledestofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 1000
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Boost CX1
Laatste updates:
  • €274,00 - 18/02/2024
  • €283,00 - 17/02/2024
  • €274,00 - 07/02/2024
  • €296,00 - 06/02/2024
  • €274,00 - 05/02/2024
  • €309,00 - 02/02/2024
  • €296,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 03/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €309,00 - 02/02/2024
  • Laagste prijs: €269,00 - 03/01/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 21/02/2024 12:08 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor Miele Boost CX1
Laatste updates:
  • €274,00 - 18/02/2024
  • €283,00 - 17/02/2024
  • €274,00 - 07/02/2024
  • €296,00 - 06/02/2024
  • €274,00 - 05/02/2024
  • €309,00 - 02/02/2024
  • €296,00 - 01/02/2024
  • €269,00 - 03/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €309,00 - 02/02/2024
  • Laagste prijs: €269,00 - 03/01/2024
Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart