Miele Blizzard CX1 review

YouTube video Miele Blizzard CX1 review

262.00

7.3 Review score
Zakloze sledestofzuiger met een hoge zuigkracht. Geen compacte keuze: voelt groot en lomp.
Zuigprestatie
6.5
Gebruiksgemak
7.5
Gebruiksgemak
7.5
Design
7.5
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Blizzard CX1 PowerLine - Stofzuiger zonder zak - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €262,00 - 20/02/2024
  • €306,73 - 18/02/2024
  • €329,00 - 03/02/2024
  • €319,00 - 01/02/2024
  • €295,00 - 27/01/2024
  • €266,12 - 24/01/2024
  • €271,20 - 23/01/2024
  • €273,74 - 21/01/2024
Sinds: 13/11/2023
  • Hoogste prijs: €359,00 - 01/12/2023
  • Laagste prijs: €262,00 - 20/02/2024
Last updated on 02/03/2024 8:03 am
Categorie: Tags: ,

Zakloze sledestofzuiger met een hoge zuigkracht. Geen compacte keuze: voelt groot en lomp.

Laatste update: 02/03/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen, want hij is zakloos Voorzien van combiborstel, waarmee hij geschikt is voor alle vloertypen Automatische reinigingsfunctie van de filters
miele blizzard cx1 review test

Robbert (ja, zonder pet!) met de Miele Blizzard CX1 © Vacuumtester.com

Miele staat bekend om haar stofzuigers met zak. Maar wist je dat Miele ook een aantal zakloze stofzuigers aanbiedt? Zo testte ik eerder de CX1 Boost. Een zakloze stofzuiger van Miele die ik nog niet getest heb was de Miele CX1 Blizzard. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ik heb een donkergrijze Miele Blizzard CX1 gekocht en heb deze uitgebreid onderzocht. In deze complete review ontdek je mijn ervaringen met deze stofzuiger zonder zak.

Look & Feel: Miele Blizzard CX1

De verpakking van de Miele Blizzard CX1 verklapt al dat het een bijzonder model is: de zijkant van de stofzuiger staat afgebeeld op de doos. Laten we kijken wat we in de verpakking ontdekken.

Design: een prachtige stofzuiger

De Miele Blizzard CX1 is een typische sledestofzuiger: hij is voorzien van vier zwenkwielen, waardoor hij om zijn as kan draaien. Ik heb de stofzuiger in een donkergrijze kleur besteld (grafietgrijs, aldus Miele).

Miele Blizzard CX1 Design

De stofzuiger ziet er mooi uit © Vacuumtester.com

De stofzuiger ziet er toch wel bijzonder uit, de achterzijde, waar het stofreservoir zich bevindt, is doorzichtig. De stofzuiger zelf heeft een driehoekige vorm.

Accessoires: combiborstel en must have accessoires

De Miele Blizzard CX1 is beschikbaar met verschillende accessoires. Bekijk hieronder wat je standaard geleverd krijgt (bij het instapmodel).

miele blizzard cx1 accessoires

De inhoud van de verpakking. © Vacuumtester.com

  1. Miele Blizzard CX1
  2. Stofzuigerstang
  3. Handvat
  4. Combiborstel
  5. Meubelborstel
  6. Kierenzuiger
  7. Afstofborstel
  8. Stofzuigerslang
  9. Handleiding

Ik benadruk dat de stofzuiger dus beschikbaar is met optionele extra's. Bijvoorbeeld een Miele Blizzard CX1 Cat & Dog, waar je een gemotoriseerde borstel bij krijgt voor het verwijderen van dierenharen.

Bouwkwaliteit: voelt stevig en robuust aan

De Miele Blizzard voelt stevig aan. De kunststofonderdelen zien er goed afgewerkt uit en de knoppen voelen robuust. Dit is een compleet andere ervaring dan tijdens de Miele Classic C1 review, waar het aanvoelde als een kinderstofzuiger.

miele blizzard cx1 bouwkwaliteit

Mooi afgewerkt en robuust. © Vacuumtester.com

Zuigprestatie Miele Blizzard CX1

Bij diverse winkels waar de Miele Blizzard CX1 verkocht wordt, wordt een zuigkracht ‘van 100 kilometer per uur' vermeldt. Bij Vacuumtester.com meten we de zuigkracht in kilopascal in combinatie met de luchtstroom in meter per seconde.

Zuigkracht

De Miele Blizzard CX1 levert in zijn krachtiste modus een zuigkracht van 17 kPa. Dit is in vergelijking met andere sledestofzuigers hoog. Kijken we echter naar de Miele Boost CX1, ook een zakloze stofzuiger van Miele, dan is het weinig. In de Miele Boost CX1 review meette ik een zuigkracht van 21 kPa. Hiermee is dat de krachtigste stofzuiger op dit moment.

miele blizzard cx1 zuigkracht kpa

De zuigkrachtmeting met de Miele Blizzard CX1. © Vacuumtester.com

AirFlow

De Airflow van de stofzuiger komt gemiddeld uit op 31 meter per seconde. In vergelijking met andere sledestofzuigers is dit enorm.

Miele Blizzard CX1 Airflow

Airflowmeting. © Vacuumtester.com

Schoonmaakresultaat Miele Blizzard CX1

Op naar een van de belangrijkste onderdelen van mijn stofzuiger reviews: het schoonmaakresultaat. Ik heb de stofzuiger getest op verschillende vloertypen, gecheckt hoe of hij geschikt is voor dierenharen en gekeken naar de mate van filtratie.

Vloerentest: geschikt voor alle vloeren

Ik heb de Miele Blizzard CX1 getest op drie verschillende vloertypen: harde vloeren (kwetsbare parketvloeren), laagpolig en hoogpolig tapijt. Door dezelfde hoeveelheid vuil te verspreiden en bij te houden hoelang ik erover doe om een vloerbak schoon te maken, kan ik stofzuigers vergelijken.

miele blizzard cx1 vloerentest

De vloerbakken voor de vloertest © Vacuumtester.com

Op een harde vloer (houten vloer) ondervind ik geen enkel probleem. De stofzuiger glijdt goed over de vloer en zuigt het vuil gemakkelijk op. Het vuil wordt amper naar voren geschoven: iets wat ik bijvoorbeeld wel zag gebeuren bij de Miele Complete C2 review.

De test op de zachte vloeren gaat ook prima: hoewel het vuil iets naar voren geschoven wordt, is dit minimaal. Na de stofzuigerborstel een klein beetje omhoog te wippen, wordt dit vuil eenvoudig gestofzuigd. Ik ben wel genoodzaakt om de luchtsleuf op de stofzuigerstang wat open te zetten, om te voorkomen dat de stofzuiger zich vast zuigt aan de vloer.

  • Houten vloeren: 10 seconden
  • Laagpolig tapijt: 12 seconden
  • Hoogpolig tapijt 12 seconden

Dierenharen: met huidige accessoires niet geschikt

Zoals ik al aangaf bij de accessoires, is de Miele Blizzard CX1 beschikbaar met verschillende accessoires. Bij het instapmodel ontvang je helaas geen gemotoriseerde borstel: hierdoor is het verwijderen van dierenharen een stuk lastiger. Je krijgt er wel een meubelborstel bij, maar dat is lang niet genoeg voor het verwijderen van dierenharen van vloerkleden of meubels van textiel.

Filtratie: goede, wasbare filters

De Miele Blizzard CX1 is voorzien van een HEPA filter. Het filter is te vinden achter het stofreservoir. Er sprake van een AirClean uitblaasfilter. Het filter is wasbaar. Hier kom ik straks bij onderhoud op terug.

Miele Blizzard CX1 filters

Een wasbaar HEPA filter. © Vacuumtester.com

Gebruiksgemak Miele Blizzard CX1

Hoe makkelijk en fijn kun je stofzuigen met de Miele Blizzard CX1? Dit hangt onder meer af van het geluidsniveau, het gewicht, het werkbereik én hoe makkelijk de stofzuiger te onderhouden is. Laten we snel kijken hoe deze stofzuiger op elk onderdeel scoort.

Geluidsniveau: geen stille stofzuiger

De Miele Blizzard CX1 heeft een geluidsniveau van 74.6 decibel. Hiermee is het helaas geen stille stofzuiger: iets wat ik verwachtte met deze zakloze stofzuiger. Een stofzuiger met zak is vaak een stuk stiller, omdat de stofzuigerzak het geluid ook dempt.

miele Blizzard cx1 geluidsniveau

De geluidsmeting van de Miele CX1 Blizzard. © Vacuumtester.com

Wanneer je graag een stille stofzuiger wenst is het slim om een kijkje te nemen bij mijn onderzoek naar de beste stille stofzuiger. Ter informatie: ik spreek pas over een stille stofzuiger bij een geluidsniveau onder de 60 decibel.

Gewicht: zware stofzuiger

Hoewel de stofzuiger op wielen staat en je hem achter je aan sleept, is het vooralsnog belangrijk om het gewicht te onderzoeken. Een loodzware stofzuiger is niet wenselijk bij het stofzuigen van meerdere verdiepingen, de trap of bij het opbergen van de stofzuiger.

Miele belooft een gewicht van 8,4 kilogram: daar blijkt niets aan gelogen. Op mijn weegschaal meet ik een gewichtsniveau van 8.246 kilogram.

miele blizzard cx1 gewichtsniveau

De Miele Blizzard CX1 op de weegschaal. © Vacuumtester.com

Onderhoud: makkelijk en eenvoudig

We hebben hier te maken met een zakloze stofzuiger: je hoeft dus geen stofzuigerzakken te kopen. Je kunt het stofreservoir eenvoudig achter uit de stofzuiger klikken, waarna je hem boven de prullenbak kunt legen. Het stofreservoir heeft een capaciteit 2 liter, wat prima is voor een stofzuiger zonder zak.

Zoals we al zagen bij de filtratietest is de Miele Blizzard CX1 voorzien van een wasbaar filter. Je kunt deze onder de kraan wassen, voor het behoud van goede schoonmaakprestaties.

miele blizzard cx1 onderhoud

Het stofreservoir © Vacuumtester.com

De Miele Blizzard CX1 heeft daarnaast nog een bijzondere functie: een automatische reinigingsfunctie. Met een druk op de ‘Clean' knop reinigt de stofzuiger in zo'n 20 seconden de filters. Let op: dit staat niet in verhouding met het zelf schoonmaken van de stofzuiger.

Werkbereik: geschikt voor grotere ruimtes

De stofzuiger heeft een snoer van 7 meter. Hiermee is er sprake van een groot werkbereik: van stekker tot vloerborstel meet ik een afstand van 11 meter. Hiermee kun je grotere kamers stofzuigen, zonder heel vaak de stekker toe moeten verwisselen.

Conclusie Miele Blizzard CX1 review

De Miele Blizzard CX1 is een prachtige stofzuiger: hij voelt stevig aan en ziet er mooi uit. Je krijgt er standaard de must-have accessoires. Heb je een hond of kat, dan is het slim om te goed te kijken een pakket met een gemotoriseerde borstel.

De stofzuiger heeft een goede zuigkracht en luchtstroom. Dankzij de meegeleverde combiborstel is de stofzuiger geschikt voor alle vloertypen. Het stofzuigen gaat makkelijk. Hou er wel rekening mee dat het een luidruchtige en zware stofzuiger is.

Op het gebied van onderhoud scoort de stofzuiger goed: hij is makkelijk te legen, heeft een wasbare HEPA filter en heeft zelfs een automatische reinigingsmodus.

Prijs/kwaliteit verhouding

Nu we klaar zijn met de Miele Blizzard CX1 review, kan ik nog even stil staan bij de prijs/kwaliteit verhouding. De stofzuiger heeft een gemiddelde verkoopprijs van 328 euro (in Europa). Dit is een hoge prijs voor een sledestofzuiger. Echter scoort de stofzuiger op alle fronten goed en ziet hij er ook nog eens mooi uit. Ik moet wel concluderen dat er goedkopere keuzes aan die nagenoeg dezelfde prestaties leveren, maar die zijn weer niet zo mooi als deze stofzuiger.

7.3Review score
Miele Blizzard CX1 review
Zakloze sledestofzuiger met een hoge zuigkracht. Geen compacte keuze: voelt groot en lomp.
Zuigprestatie
6.5
Gebruiksgemak
7.5
Gebruiksgemak
7.5
Design
7.5
Pluspunten
  • Je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen, want hij is zakloos
  • Voorzien van combiborstel, waarmee hij geschikt is voor alle vloertypen
  • Automatische reinigingsfunctie van de filters
- Minpunten
  • Is erg groot, wat lastig kan zijn bij opbergen of weinig ruimte
  • Weegt 8.4 kilogram, waarmee het geen lichtgewicht keuze is

Testvideo’s: Miele Blizzard CX1 review

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 17
Airflow (m/s): 31
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 8400
Geluidsniveau (dB): 74.6
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): 7
Accuduur (min): -

Design

Type: Sledestofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 2000
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele Blizzard CX1 PowerLine - Stofzuiger zonder zak - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €262,00 - 20/02/2024
  • €306,73 - 18/02/2024
  • €329,00 - 03/02/2024
  • €319,00 - 01/02/2024
  • €295,00 - 27/01/2024
  • €266,12 - 24/01/2024
  • €271,20 - 23/01/2024
  • €273,74 - 21/01/2024
Sinds: 13/11/2023
  • Hoogste prijs: €359,00 - 01/12/2023
  • Laagste prijs: €262,00 - 20/02/2024
Prijsgeschiedenis voor Miele Blizzard CX1 PowerLine - Stofzuiger zonder zak - Grafietgrijs
Laatste updates:
  • €262,00 - 20/02/2024
  • €306,73 - 18/02/2024
  • €329,00 - 03/02/2024
  • €319,00 - 01/02/2024
  • €295,00 - 27/01/2024
  • €266,12 - 24/01/2024
  • €271,20 - 23/01/2024
  • €273,74 - 21/01/2024
Sinds: 13/11/2023
  • Hoogste prijs: €359,00 - 01/12/2023
  • Laagste prijs: €262,00 - 20/02/2024
Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart