Hyundai Rainbow (Action steelstofzuiger) Review

124.99

5.8 Review score
Wellicht goedkoop, maar geen goede stofzuiger. Presteert slecht in mijn tests.
Zuigprestatie
5.5
Schoonmaakresultaat
5.5
Gebruiksgemak
6
Design
6
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Hyundai - Rainbow - Draadloze steelstofzuiger - 100 watt - Rainbow - Draadloos
Laatste updates:
  • €124,99 - 22/02/2024
  • €126,95 - 21/02/2024
  • €129,99 - 12/02/2024
  • €126,95 - 11/02/2024
  • €119,95 - 09/02/2024
  • €119,99 - 25/01/2024
  • €105,99 - 23/01/2024
  • €107,99 - 22/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €135,00 - 27/10/2023
  • Laagste prijs: €104,95 - 25/11/2023
Last updated on 22/02/2024 1:43 pm

Wellicht goedkoop, maar geen goede stofzuiger. Presteert slecht in mijn tests.

Laatste update: 22/02/2024

Uw recensie toevoegen
You will get: Zeer goedkoop in vergelijking met andere steelstofzuigers Ziet er niet verkeerd uit, lijkt zelfs erg veel op een Dyson steelstofzuiger

Net als smartphones en elektrische voertuigen beginnen ook draadloze steelstofzuigers steeds meer op elkaar te lijken. Echter kwam ik laatst een stofzuiger tegen die wel heel erg veel leek op een andere steelstofzuiger: de Hyundai draadloze steelstofzuiger vertoond op het gebied van design ontzettend veel gelijkenissen met de Dyson V8. De stofzuiger is te koop voor slechts 80 euro bij onder andere de Action, een populaire winkelketen in Europa.

Ik heb besloten om deze stofzuiger te kopen en te checken in hoeverre hij verschilt van duurdere stofzuigers zoals de sterk vergelijkbare Dyson V8. Is het het geld waard, of koop je een mooie stofzuiger met slechte zuigprestaties? Je ontdekt het in deze Hyundai steelstofzuiger review.

hyundai steelstofzuiger review action

Nee, het is geen Dyson maar een Hyundai steelstofzuiger. © Vacuumtester.com

Unboxing de Hyundai Rainbow

De verpakking van de Hyundai steelstofzuiger verklapt al een beetje dat het een kleine steelstofzuiger is. In onderstaande afbeelding heb ik de complete inhoud van de verpakking uitgestald.

unboxing hyundai steelstofzuiger

De inhoud van de verpakking. © Vacuumtester.com

  1. Hyuandai HHA592203: de Hyundai Rainbow
  2. Stofzuigerstang: een oranje aluminium stofzuigerstang
  3. Handleiding: gebruikshandleiding
  4. Vloerborstel: gemotoriseerde vloerborstel
  5. Combi-accessoire: een platte kierenzuiger met uitschuifbare afstofborstel
  6. Kierenzuiger: voor het stofzuigen van lastig bereikbare plekken
  7. Wandhouder: voor het ophangen van de stofzuiger
  8. Oplader: voor het opladen van de draadloze stofzuiger

Het valt mij enorm op dat de accessoires super veel lijken op die van Dyson. Niet alleen onderdelen als de stofzuigerstang, maar zelfs de opzetstukken zien er nagenoeg hetzelfde uit.

Zuigprestaties Hyundai Rainbow

Tijd om de Hyundai steelstofzuiger uitgebreid te testen. Om de zuigprestaties van deze steelstofzuiger te beoordelen, heb ik de stofzuiger getest met verschillend vuil op diverse vloertypen.

Op harde houten vloeren doet de stofzuiger het niet enorm goed: de gemotoriseerde vloerborstel schiet klein vuil vooruit. Ook wanneer ik na afloop de vloerborstel op til, merk ik op dat er nog vuil achter blijft op de grond.

Op harde houten vloeren doet de stofzuiger het niet enorm goed: de gemotoriseerde vloerborstel schiet klein vuil vooruit.

Op laagpolig tapijt gaat het wat beter: het vuil wordt minder naar voren geschoten, maar ook hier merk ik op dat er vuil achter blijft op de vloer. Ik moet meerdere malen heen en weer stofzuigen met de stofzuiger op het vuil goed te stofzuigen. Ditzelfde is het geval bij hoogpolig tapijt. Ik ben blij dat de stofzuiger voorzien is van een turbomodus (MAX-modus), zodat ik het vuil dieper in het tapijt kan stofzuigen.

zuigprestaties van de hyundai steelstofzuiger

Hier test ik de stofzuiger op verschillende vloertypen. © Vacuumtester.com

Op het gebied van dierenharen scoort de stofzuiger gemiddeld: de gemotoriseerde vloerborstel maakt het gemakkelijk om dierenharen van tapijt en zachte vloertypen te verwijderen. Echter ontdek ik helaas geen gemotoriseerde miniborstel voor het stofzuigen van stoffen meubels. Dit vind ik een groot nadeel.

  • Houten vloeren: 5/10
  • Tapijt: 6/10
  • Dierenharen: 5/10

Zuigkracht (kPa) en AirFlow meting

Naast de zuigprestaties op verschillende vloertypen, meet ik in al mijn stofzuiger reviews ook altijd de zuigkracht in kilopascal en de airflow in meter per seconde. Dankzij deze metingen kan ik stofzuigers met elkaar vergelijken en onder meer de beste krachtige stofzuiger beoordelen.

De Hyundai steelstofzuiger heeft een normale en een MAX modus. In de normale modus heeft de draadloze stofzuiger een zuigkracht van 3 kPa in de normale modus en 7 kPa in de MAX-modus. Dit is aanzienlijk een stuk lager dan de – op het oog vergelijkbare – Dyson V8: in mijn Dyson V8 review meette ik een zuigkracht van 5 kPA in de normale modus en 10 kPa in de turbomodus.

hyundai steelstofzuiger zuigkracht kpa

Zuigkrachtmeting (kPA) van de steelstofzuiger. © Vacuumtester.com

De Airflow van de stofzuiger wordt gemeten op 13.9 m/s in de normale modus en 19.4 m/s in de MAX-modus.

hyundai stofzuiger airflow

Airflow meting © Vacuumtester.com

Gebruiksgemak van de Hyundai steelstofzuiger

Het gebruiksgemak van een stofzuiger is een breed begrip. In mijn stofzuiger reviews onderzoek ik de volgende factoren om het gebruiksgemak te kunnen beoordelen:

  • Geluidsniveau
  • Bediening
  • Gewicht
  • Accuduur en opladen
  • Veelzijdigheid

Geluidsniveau: een luidruchtige stofzuiger

Zakloze en draadloze steelstofzuigers staan erom bekend dat ze meer geluid produceren dan bijvoorbeeld een traditionele stofzuiger met een zak. Echter maakt de Hyundai wel heel erg veel geluid: in de normale modus meet ik een geluidsniveau van 80.4 decibel.

Dat is een stuk hoger dan Hyundai belooft: bij de beschrijving bij diverse webshops staat een maximaal geluidsniveau van 76 decibel vermeld.

geluidsniveau hyundai stofzuiger

De geluidsmeting van de Hyundai steelstofzuiger. © Vacuumtester.com

Is een laag geluidsniveau belangrijk voor jou? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen bij mijn onderzoek naar de beste stille stofzuiger.

Bediening en gewicht

De stofzuiger is eenvoudig te bedienen: aan de bovenzijde van de stofzuiger ontdek je twee knoppen: een powerbutton en een knop om de modus te selecteren. In tegenstelling tot veel Dyson steelstofzuigers is er geen trigger-button. Je hoeft de knop dus niet ingedrukt te houden om te stofzuigen.

Op de verpakking van de stofzuiger staat een veertje afgebeeld met de belofte: “Lightweight vacuum”. Ik spreek van een lichtgewicht steelstofzuiger als deze onder de 3 kilogram is. Ik weeg de stofzuiger altijd met stofzuigerstang en vloerborstel. Dit is immers de uitvoering zoals je hem gebruikt. De belofte lijkt te kloppen: in mijn review kom ik uit op een gewichtsniveau van 2.59 kilogram.

gewichtsniveau hyundai steelstofzuiger

De Hyundai steelstofzuiger op de weegschaal. © Vacuumtester.com

Hiermee komt hij in de buurt van de beste lichtgewicht stofzuiger: de Dyson Micro van slechts 1.5 kilogram.

Accuduur en opladen

Het gaat hier om een draadloze steelstofzuiger: je zal hem dus regelmatig op moeten laden om te kunnen stofzuigen. Ik heb de stofzuiger volledig opgeladen, zodat ik de maximale accuduur heb kunnen testen. Ik heb de stofzuiger 32 minuten kunnen gebruiken. Dit is prima en vergelijkbaar met veel andere steelstofzuigers.

Het opladen van de stofzuiger vind ik een beetje vervelend: je moet een rood rubber clipje omhoog duwen, waarna je de stekker erin kunt steken. Ik vind de locatie vervelend: zie onderstaande foto. Je kunt de oplaadstatus van de batterij monitoren met behulp van een LED-ring aan de bovenzijde van de stofzuiger.

oplaadstatus hyundai steelstofzuiger

Een LED-ring geeft aan hoe ver de batterij opgeladen is. © Vacuumtester.com

Veelzijdigheid: weinig accessoires

Bij de unboxing ontdekte ik al weinig stofzuiger accessoires. Waar je bij een Dyson een groot aantal Dyson onderdelen krijgt, is het aantal onderdelen bij deze Hyundai stofzuiger schaars. Hoewel de gemotoriseerde vloerborstel op alle vloertypen gebruikt zou kunnen worden, stofzuigt hij dus minder goed op harde vloeren. Daarbij zit er geen mini gemotoriseerde borstel bij, waardoor het verwijderen van dierenharen op meubels lastig kan zijn met deze stofzuiger.

Onderhoud: legen en schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van een zakloze steelstofzuiger is hoe je makkelijk je hem kunt legen. Kom je snel in aanraking met vuil? En hoe groot is het stofreservoir eigenlijk? Met andere woorden: hoe vaak moet je hem legen?

Stofreservoir legen

De Hyundai steelstofzuiger is zeer makkelijk te legen. Met een druk op de knop klapt de onderzijde van het stofreservoir open, waarna het vuil in de prullenbak valt. Het stofreservoir heeft een capaciteit van 0.5 liter. Hoewel dit veel kleiner is dan bij een traditionele stofzuiger, is deze grootte vergelijkbaar met veel an dere steelstofzuigers.

Hyundai stofzuiger filter schoonmaken

De Hyundai stofzuiger is voorzien van wasbare filters. Dit is in mijn ogen een groot voordeel: zo kun je de stofzuiger regelmatig onderhouden voor het behoud van goede zuigprestaties en een lage stofuitstoot.

hyundai stofzuiger filter schoonmaken

De Hyundai stofzuiger heeft wasbare filters. © Vacuumtester.com

De stofzuiger heeft een HEPA filter een gaasfilter. Je kunt het HEPA filter voorzichtig schoonmaken. Let op: plaats hem pas weer terug als deze helemaal opgedroogd is. Hetzelfde geldt voor het gaasfilter.

Borstel schoonmaken

Zoals we zagen bij de zuigprestaties is de Hyundai stofzuiger voorzien van een gemotoriseerde vloerborstel. Het is belangrijk om deze regelmatig te onderhouden, omdat haren ervoor kunen zorgen dat hij stopt met draaien. Een borstel die niet meer draait is een veelvoorkomend probleem bij dit type vloerborstels.

De borstel van de Hyundai is eenvoudig te onderhouden: je kunt de rolborstel eenvoudig demonteren. Hierna kun je de borstel gemakkelijk haarvrij maken.

hyundai stofzuiger borstel onderhoud

Het schoonmaken van de vloerborstel is makkelijk. © Vacuumtester.com

Conclusie: goedkope look a like Dyson

De zuigprestaties van de Hyundai stofzuiger zijn niet enorm goed. Ook krijg je er geen mini turboborstel bij, wat een grote behoefte kan zijn bij huishoudens met huisdieren. De stofzuiger is met een geluidsniveau van 80.4 decibel erg luidruchtig.

Het is wel een lichtgewicht stofzuiger: met slechts 2.59 kilogram pak je hem er snel bij en kun je flexibel stofzuigen. De accuduur van 32 minuten is een prima gebruiksduur. De stofzuiger is eenvoudig te legen en de filters zijn wasbaar.

Ik zou de stofzuiger bestempelen als een ‘extra stofzuiger' die je er even snel bij kunt pakken als je wat kruimels tegenkomt. Voor de wat grotere schoonmaakactiviteiten of het verwijderen van dierenharen zou ik deze stofzuiger niet aanraden.

5.8Review score
Hyundai draadloze steelstofzuiger reveiw
Wellicht goedkoop, maar geen goede stofzuiger. Presteert slecht in mijn tests.
Zuigprestatie
5.5
Schoonmaakresultaat
5.5
Gebruiksgemak
6
Design
6
Pluspunten
  • Zeer goedkoop in vergelijking met andere steelstofzuigers
  • Ziet er niet verkeerd uit, lijkt zelfs erg veel op een Dyson steelstofzuiger
- Minpunten
  • Onwijs lage zuigkracht en geen goede prestaties op alle vloertypen
  • Met 80.4 decibel is het een zeer luidruchtige stofzuiger
  • Voelt erg goedkoop en breekbaar aan

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 3
Airflow (m/s): 19.2
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 2590
Geluidsniveau (dB): 80.4
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): 32

Design

Type: Steelstofzuiger
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 500
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Hyundai - Rainbow - Draadloze steelstofzuiger - 100 watt - Rainbow - Draadloos
Laatste updates:
  • €124,99 - 22/02/2024
  • €126,95 - 21/02/2024
  • €129,99 - 12/02/2024
  • €126,95 - 11/02/2024
  • €119,95 - 09/02/2024
  • €119,99 - 25/01/2024
  • €105,99 - 23/01/2024
  • €107,99 - 22/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €135,00 - 27/10/2023
  • Laagste prijs: €104,95 - 25/11/2023
Prijsgeschiedenis voor Hyundai - Rainbow - Draadloze steelstofzuiger - 100 watt - Rainbow - Draadloos
Laatste updates:
  • €124,99 - 22/02/2024
  • €126,95 - 21/02/2024
  • €129,99 - 12/02/2024
  • €126,95 - 11/02/2024
  • €119,95 - 09/02/2024
  • €119,99 - 25/01/2024
  • €105,99 - 23/01/2024
  • €107,99 - 22/01/2024
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €135,00 - 27/10/2023
  • Laagste prijs: €104,95 - 25/11/2023
Hyundai Rainbow (Action steelstofzuiger) Review
Hyundai Rainbow (Action steelstofzuiger) Review

124.99

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart