Black + Decker WDC115WA review

50.00

6.5 Review score
Een goedkope kruimeldief voor erbij: geen enorm goede prestaties en maakt veel lawaai.
Zuigprestatie
6
Schoonmaakresultaat
6.5
Gebruiksgemak
7
Design
6.5
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor BLACK+DECKER WDC115WA - Kruimeldief
Laatste updates:
  • €50,00 - 30/11/2023
  • €41,56 - 28/11/2023
  • €42,95 - 20/10/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €50,00 - 30/11/2023
  • Laagste prijs: €41,56 - 28/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 04/12/2023 6:21 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Last updated on 04/12/2023 6:21 am

Een goedkope kruimeldief voor erbij: geen enorm goede prestaties en maakt veel lawaai.

Laatste update: 10/12/2023

Uw recensie toevoegen
You will get: Goedkope keuze (aanschafprijs +- 50 euro) Ook geschikt voor nat vuil en vochtigheid Weeg slechts 0,6 gram, wat erg licht is
black+decker wdc115wa review

© Vacuumtester

Als je koffie morst of een beker water uit je handen laat vallen is de eerste reactie vaak: ik pak de stofzuiger wel even! Echter is niet elke stofzuiger geschikt voor het opzuigen van nat vuil. Sterker nog: een stofzuiger kan hiervan kapot gaan.

De Black+Decker WDC115WA biedt uitkomst: deze compacte handstofzuiger is namelijk geschikt voor het stofzuigen van zowel droog als nat vuil. Ik heb deze Black & Decker nat en droog stofzuiger uitgebreid getest. Of hij écht zo goed vloeistoffen kan opzuigen? Je ontdekt het in deze Black+Decker WDC115WA review!

Unboxing Black+Decker WDC115WA

Bij het ontvangen van de doos van de Black+Decker WDC115WA valt me gelijk al op hoe licht deze is. Dat kan twee dingen betekenen: of een hele lichte en compacte handstofzuiger óf heel weinig accessoires. Laten we kijken wat er in de verpakking zit.

black+decker wdc115wa unboxing

© Vacuumtester

  1. Black+Decker WDC115WA: een compacte handstofzuiger
  2. Rubberen zuigmond: geschikt voor vloeistoffen
  3. Kierenzuiger: een kort verlengstuk voor lastig bereikbare plekken
  4. Zachte borstel: voor het stofzuigen van kwetsbare oppervlaktes (denk aan meubels)
  5. Oplaadkabel: een oplader die geïntegreerd kan worden met de wandhouder (7)
  6. Schroeven en plugs: op de wandhouder aan de muur te bevestigen
  7. Wandhouder: je kunt de stofzuiger hierin op hangen tegen de muur

Zuigprestatie Black+Decker WDC115WA

Een van de belangrijkste onderdelen binnen mijn stofzuiger reviews is de zuigkracht van een stofzuiger. Om hierachter te komen test ik stofzuigers – en ook handstofzuigers – op diverse oppervlaktes: van kwetsbare houten vloeren tot laagpolig tapijt.

Ik test de zuigprestatie met verschillende vuilgroottes en in dit geval dus ook met vloeistoffen. Daarnaast meet ik ook de zuigkracht in kilopascals om verschillende modellen met elkaar te vergelijken.

Zuigprestatie houten vloeren, tapijt en dierenharen

De WDC115WA heeft op harde vloeren geen probleem met klein en groot vuil. Ook vloeistoffen worden goed opgezogen. Hierbij moet ik wel zeggen dat er echt sprake moet zijn van een wat grotere plas. Dankzij de meegeleverde borstel met zachte haren, blijven houten vloeren en meubels beschermd.

Ook vloeistoffen worden goed opgezogen. Hierbij moet ik wel zeggen dat er echt sprake moet zijn van een wat grotere plas.

Op tapijt scoort deze draadloze Black & Decker kruimelzuiger prima: klein en groot vuil worden zonder problemen opgezogen. Op het gebied van vloeistoffen is dit lastig te onderzoeken, gezien vloeistoffen direct opgenomen worden door het tapijt.

Voor dierenharen verwijderen is deze handstofzuiger niet geschikt. Er is sprake van een lage zuigkracht (kom ik zo op terug) en er wordt geen dierenharen borstel bijgeleverd.

  • Houten vloeren: 6/10
  • Tapijt: 6/10
  • Dierenharen: 4/10

Zuigkracht en airflow meting

Om erachter te komen wat de beste krachtige stofzuiger is, doe ik bij elke stofzuigertest een zuigkrachtmeting. In kilopascal meet ik hoe krachtig een stofzuiger daadwerkelijk is. Daarnaast doe ik ook altijd een luchtsnelheidsmeting.

De zuigkracht van deze Black+Decker WDC115WA is 3.5 kilopascal. Dit is in vergelijking met andere kruimelzuigers erg laag. Deze handstofzuiger is niet voorzien van een turbomodus, dus dit is echt het hoogst haalbare.

black & decker wdc115wa zuigkracht

© Vacuumtester

De luchtstroom van deze handstofzuiger is ongeveer 11.5 meter per seconde: ook dit is een stuk lager dan de testresultaten van andere modellen.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is het stofzuigen?

Hoe gebruiksvriendelijk is de Black+Decker WDC115WA? Om hierachter te komen kijk ik naar verschillende factoren. Zo is niet alleen het gewicht van de stofzuiger belangrijk, maar ook hoe makkelijk ik hem op kan laden, hoe lang de accuduur is en hoe veelzijdig deze handstofzuiger is.

Veelzijdigheid en bediening

Bij de unboxing van deze Black en Decker kruimelzuiger ontdekte ik weinig accessoires. Hiermee is de stofzuiger gelijk al een stuk minder veelzijdig. Wel is deze handstofzuiger dus geschikt voor nat en droog vuil. Dit zie ik zelden bij een kruimelzuiger, op enkele uitzonderingen na. Bijvoorbeeld de TurboTronic LUX400.

De bediening van deze handstofzuiger is iets anders dan bij andere modellen. De aan/uit knop dien je ingedrukt te houden tijdens het stofzuigen. Na een tijdje stofzuigen kan dit als vervelend worden ervaren.

De bediening van deze handstofzuiger is iets anders dan bij andere modellen. De aan/uit knop dien je ingedrukt te houden tijdens het stofzuigen.

Opladen: maximale accuduur en oplaadtijd

Omdat we hier te maken hebben met een draadloze stofzuiger, zal je de accu zo nu en dan op moeten laden. De Black+Decker WDC115WA heeft een maximale accuduur van 9 minuten. Dit is erg laag als ik het vergelijk met andere kruimelzuigers. Aan de andere kant blijft dit natuurlijk een stofzuiger voor de wat kleinere klusjes.

Om de accu weer volledig op te laden moet je rekening houden met zo'n 10 uur oplaadtijd. Dit is in vergelijking met andere modellen normaal.

Gewicht en geluidsniveau

Een handstofzuiger dien je in zijn geheel op te tillen tijdens het stofzuigen: een laag gewicht is dus wenselijk. Bij deze Black+Decker WDC115WA zit dat wel goed: hij weegt slechts 0.64 kilogram.

Op het gebied van geluidsniveau wordt ik minder enthousiast: met 86.9 decibel is dit een zeer luidruchtige handstofzuiger.

geluidslevel black decker wdc115wa

© Vacuumtester

Onderhoud van de Black+Decker WDC115WA

Zoals ik zojuist al aangaf is deze stofzuiger geschikt voor nat en droog vuil. Ik ben daardoor extra benieuwd hoe het gesteld is met het onderhoud van deze WDC115WA. Wordt het geen smerige boel binnen de kruimelzuiger als ik vloeistoffen stofzuig?

Apart waterfilter en reservoir

Onder de motorkap blijkt een apart waterfilter te zitten en een apart reservoir voor opgezogen vloeistoffen. Hierdoor blijft het droge en het natte vuil gescheiden en ontstaat er geen smerige boel in het stofreservoir.

Het legen van de kruimelzuiger is erg makkelijk: je kunt de voorkant (die dient als stofreservoir) van de WDC115WA er eenvoudig uit klikken, waarna je hem kunt legen. Er is wel sprake van een klein stofreservoir: met een inhoud van 0.385 liter zal je hem constant moeten legen.

stofreservoir black decker wdc115wa

© Vacuumtester

Conclusie: Black+Decker WDC115WA review

Als je op zoek bent naar een compacte handstofzuiger, waarmee je ook vochtig vuil kunt stofzuigen is de Black+Decker WDC115WA een interessante keuze. Het stofzuigen van vloeistoffen is geen probleem. Door de meegeleverde afstofborstel kun je ook houten meubels stofzuigen.

Waar je wel rekening mee moet houden is een enorm geluidsniveau: met ruim 85 decibel is het een zeer luidruchtige handstofzuiger. Daarnaast is hij niet geschikt voor het verwijderen van dierenharen: er is sprake van een lage zuigkracht en er wordt geen dierenharenborstel meegeleverd. Je kunt in mijn ogen dan beter kiezen voor de Black+Decker BHHV520BFP. Maar, die is weer niet geschikt voor vochtig vuil.

6.5Review score
Black + Decker WDC115WA review
Een goedkope kruimeldief voor erbij: geen enorm goede prestaties en maakt veel lawaai.
Zuigprestatie
6
Schoonmaakresultaat
6.5
Gebruiksgemak
7
Design
6.5
Pluspunten
  • Goedkope keuze (aanschafprijs +- 50 euro)
  • Ook geschikt voor nat vuil en vochtigheid
  • Weeg slechts 0,6 gram, wat erg licht is
- Minpunten
  • Aan/uit knopje moet je ingedrukt houden tijdens het stofzuigen
  • Korte accuduur (< 9 minuten)
  • Lage zuigkracht in vergelijking met andere kruimeldieven

Specificaties

Prestaties

Zuigkracht (kPa): 3.5
Airflow (m/s): 11.5
HEPA filtratie:

Gebruiksvriendelijkheid

Gewicht (gr): 640
Geluidsniveau (dB): 86.9
Dweilfunctie:
Gemotoriseerde borstel:
Verlichte borstel:
LCD Screen
Snoerlengte (m): -
Accuduur (min): 9

Design

Type: Kruimeldief
Stofopvang: Zakloos
Draadloos:
Dweilfunctie:

Onderhoud

Capaciteit (cl): 380
Wasbare filters:
Verwisselbare accu:

Prijs (Geschiedenis)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor BLACK+DECKER WDC115WA - Kruimeldief
Laatste updates:
  • €50,00 - 30/11/2023
  • €41,56 - 28/11/2023
  • €42,95 - 20/10/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €50,00 - 30/11/2023
  • Laagste prijs: €41,56 - 28/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 04/12/2023 6:21 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Prijsgeschiedenis voor BLACK+DECKER WDC115WA - Kruimeldief
Laatste updates:
  • €50,00 - 30/11/2023
  • €41,56 - 28/11/2023
  • €42,95 - 20/10/2023
Sinds: 20/10/2023
  • Hoogste prijs: €50,00 - 30/11/2023
  • Laagste prijs: €41,56 - 28/11/2023
Black + Decker WDC115WA review
Black + Decker WDC115WA review

50.00

Vacuumtester NL
Logo
Shopping cart