Welke Dyson heb ik? Vind het model nummer!

Welke Dyson heb ik
© vacuumtester

Als er een stofzuigermerk is die veel verschillende stofzuigers aanbiedt, is het Dyson. Sledestofzuigers, handstofzuigers, steelstofzuigers: Dyson heeft het allemaal. Zelfs van specifieke type stofzuigers zijn er veel verschillende uitvoeringen te vinden. Kijken we naar alleen al naar steelstofzuigers, dan zijn heeft Dyson daar al tientallen varianten van.

Wanneer je een nieuw onderdeel nodig hebt, bijvoorbeeld een batterij of een extra zuigborstel, is het relevant om te weten welke Dyson je hebt. Zo weet je namelijk zeker of het onderdeel geschikt is voor jouw model. In dit artikel help ik je om erachter te komen welke Dyson stofzuiger je hebt!

Waarom is het slim om te weten welke Dyson stofzuiger je hebt?

Laat ik eerst starten met de vraag waarom het eigenlijk relevant is om te weten welke Dyson stofzuiger je hebt. In de inleiding gaf ik al aan dat je wellicht een nieuw Dyson onderdeel nodig hebt. In mijn artikel over de Dyson accu levensduur blijkt bijvoorbeeld dat je na een aantal jaar mogelijk een nieuwe accu nodig hebt.

Om zeker te weten of een onderdeel compatibel is met jouw stofzuiger, is het noodzakelijk om te weten welk model je hebt. Zo is – om bij het voorbeeld te blijven – een accu lang niet geschikt voor alle Dyson modellen.

Daarbij kan het ook interessant zijn als je tegen problemen aanloopt met je stofzuiger. Ga je op zoek naar hulp, dan is een van de eerste vragen natuurlijk om welke stofzuiger het gaat.

Zo kom je erachter welk Dyson model je hebt

Tijd om erachter te komen welke Dyson je op dit moment hebt! Er zijn diverse manieren om erachter te komen welke uitvoering jij in huis hebt staan! Heb je de doos weggegooid? Geen zorgen er zijn tal van andere manieren om er alsnog achter het model nummer van je Dyson te komen! Ik zet alle mogelijkheden op een rij.

 • Controleer op de verpakking het modelnummer
 • Check het garantiebewijs wat je hopelijk bewaard hebt
 • Op de stofzuigerstang zit soms een sticker met de naam van de stofzuiger
 • Dyson heeft het model nummer van Dyson stofzuigers op diverse plekken geplaatst

Heb je de doos weggegooid? Geen zorgen er zijn tal van andere manieren om er alsnog achter het model nummer van je Dyson te komen!

Waar je het Dyson model nummer vinden kunt

Tijdens een Dyson stofzuiger schoonmaken kom je veel stickertjes en nummertjes tegen. Dyson heeft op elke stofzuiger het modelnummer geplaatst. De locatie van dit modelnummer op je Dyson stofzuiger is weer afhankelijk van het type stofzuiger.

Zo staat hij bij steelstofzuigers vaak achter het stofreservoir en op de onderzijde van de accu.

waar dyson model nummer vinden
© vacuumtester

Bekijk hieronder per type stofzuiger waar je het modelnummer kunt vinden.

Type Dyson stofzuigerLocaties modelnummer
SteelstofzuigerAchter het stofreservoir
Onder de accu
HandstofzuigerAchter het filter
Onder de accu
Staande stofzuigerAchter het stofreservoir
Op de onderzijde
Achter het handvat
Sledestofzuiger
Achter het stofreservoir
Op de onderzijde
RobotstofzuigerAchter het stofreservoir

Kun je het serienummer niet vinden? Stuur me gerust een berichtje: wellicht kan ik er voor jou achter komen welk model Dyson stofzuiger je hebt.

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar is de oprichter van Vacuumtester.com en is een ware stofzuiger-guru. Met meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van elektronische apparaten weet hij als geen ander wat belangrijk is bij een stofzuiger. Als er een nieuwe stofzuiger verschijnt, staat hij dan ook te trappelen om deze uitgebreid te testen.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Vacuumtester
   Logo
   Enable registration in settings - general