Beste steelstofzuiger

Draadloze lichtgewicht stofzuigers

Alles wat je moet weten over een steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is een stofzuiger zonder snoer. Je houdt de complete stofzuiger in je hand, waardoor je mobiel kunt stofzuigen. Een steelstofzuiger is ook draadloos.

Prijsrange: € 129,95 – € 799,99

🇧🇪 Gem. prijs in België: € 249,95

Populaire modellen

Lekker mobiel stofzuigen en geen gedoe met kabels? Dan is een draadloze steelstofzuiger het model waar je naar op zoek bent. Een steelstofzuiger is in veel gevallen zakloos: je hoeft dus geen stofzuigerzakken meer te kopen. Ook is er vaak sprake van een geïntegreerde handstofzuiger voor de kleine klusjes.

Top 5 in België

We hebben onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuiger. Onder meer de accuduur en de wendbaarheid van de steelstofzuigers hebben we uitgebreid getest. Bekijk de beste opties hieronder.

1. Dyson V15 Detect Absolute

5/5
De Dyson V15 Detect Absolute is het nieuwste model van Dyson. Dankzij geavanceerde lasertechniek wordt vuil beter zichtbaar en zul je minder snel iets overslaan. Een enorme zuigkracht op verschillende oppervlaktes en voorzien van een ULPA 15 filter!
dyson v15 detect absolute

2. Miele Triflex HX1 Power

5/5
De Miele Triflex HX1 Power heeft een enorme accuduur van 120 minuten, dankzij een extra meegeleverde accu. Je krijgt er een turboborstel bij met randdraaiende borstelharen, waarmee je eenvoudig dierenharen kunt verwijderen.
Miele Triflex HX1 Power

3. Philips SpeedPro Max Aqua 8000

5/5
De Philips SpeedPro Max Aqua 8000 is een veelzijdige steelstofzuiger waarmee je ook kunt dweilen. De zuigmond met dweilfunctie is tevens voorzien van LED-verlichting, waardoor je vuil op donkere plekken beter kunt zien.
philips speedpro max aqua 8000

4. Dyson Micro 1.5kg

5/5
De Dyson Micro 1.5kg is de beste lichtgewicht keuze. Sterker nog: het is de lichtste stofzuiger op de markt. Hou wel rekening met een wat kleiner stofreservoir: met 0,8 liter zal je hem wel iets vaker moeten legen.
dyson micro 1.5kg

5. AEG QX9-1-ALRS

5/5

Wanneer je snel last hebt van een stofallergie is de AEG QX9-1-ALRG de beste keuze. Voorzien van een fijne schuimstoffilter, wat allergenen uit de lucht filtert. Met een makkelijk uitneembare kruimelzuiger.

aeg qx9-1-alrs

Nieuwe steelstofzuiger reviews

Laatste nieuws over steelstofzuigers

Veelgestelde vragen over de steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is een nog relatief nieuw model stofzuiger. Er bestaan daarom ook nog veel vragen over deze draadloze stofzuigers. Zijn ze bijvoorbeeld altijd zakloos? En is er altijd sprake van een geïntegreerde handstofzuiger?

 

Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

 

Een steelstofzuiger is een draadloze stofzuiger in een steelvorm. Hij is vaak zakloos en is vaak erg licht: je moet hem dan ook in zijn geheel in je hand houden. Een steelstofzuiger is in veel gevallen voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger.

In veel gevallen is een steelstofzuiger een draadloze stofzuiger. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn: met name in Amerika en Engeland bestaan er ook steelstofzuigers met een snoer. Het voordeel van een snoer is dat je geen accu hoeft op te laden.

Een staande stofzuiger is een rechtopstaande stofzuiger met een snoer. Vaak is het stofreservoir aan de onderzijde te vinden, terwijl dit bij een draadloze steelstofzuiger aan de bovenzijde is. Een rechtopstaande stofzuiger is met name in Engeland een Amerika een populair model. In Europa zie je deze bijna nooit.

Het grootste voordeel van een steelstofzuiger is de mobiliteit. Je hebt geen snoer, je hoeft geen sledestofzuiger achter je aan te rollen en er is sprake van een geïntegreerde handstofzuiger. Daarbij is een steelstofzuiger ook een zakloze stofzuiger: je hoeft dus geen stofzuigerzakken meer te kopen.

Bij een steelstofzuiger heb je geen wielen die over de grond rollen, in tegenstelling tot een sledestofzuiger. Hiermee voorkom je al snel krassen en strepen. Het blijft wel belangrijk om goed te letten op de aanwezigheid van een parketborstel.

Het gaat hier om een zakloze stofzuiger. Je zal dus regelmatig de filters van de stofzuiger moet wassen of vervangen. Daarbij is het slim om de steelstofzuiger zo nu en dan te controleren op verstoppingen. 

Gemiddeld gaat een accu van een steelstofzuiger zo’n 60 minuten mee. Er zijn uitschieters naar 80 minuten. Daarnaast zijn er ook steelstofzuigers die geleverd worden met een extra accu, die je eenvoudig kunt verwisselen. Hiermee verdubbel je de gebruiksduur.

We zien steeds vaker steelstofzuigers waar je ook mee kunt dweilen. Het is niet zozeer de steelstofzuiger zelf, maar de het mondstuk wat voorzien is van een dweilfunctie. 

Een steelstofzuiger is vaak een lichtgewicht stofzuiger. En dat is maar goed ook, gezien je de hele stofzuiger in je hand dient te houden tijdens het stofzuigen. Gemiddeld weegt een steelstofzuiger 3,5 kilogram.

De accu van een steelstofzuiger zal op den duur steeds minder krachtig worden. Met andere woorden: de gebruiksduur zal steeds korter worden. Gelukkig is de accu vaak vervangbaar en kun je gewoon een nieuwe kopen.

Vacuumtester
Logo
Enable registration in settings - general