Beste robotstofzuiger

Slimme stofzuigers voor je smart home

Alles wat je moet weten over een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die je op een afstand kunt bedienen. Je kunt hem vaak zelfs koppelen aan je smart home apparaten, zoals een slimme speaker.

Prijsrange: € 199,95 – € 999,95

🇧🇪 Gem. prijs in België: € 349,95

Populaire modellen

Vandaag de dag is een robotstofzuiger niet meer weg te denken. Deze slimme robotstofzuiger kan zelfstandig aan de slag en kan op een afstand bediend worden. Er zijn zelfs modellen die zichzelf kunnen legen en samen kunnen werken met dweilrobots.

Top 5 in België

Wat is nu de beste robotstofzuiger? Wij besloten om onderzoek te doen naar de beste keuzes op dit moment. We hebben onder meer gekeken naar de zuigprestaties, slimme functies en mogelijkheden binnen een smart home. Bekijk de beste robotstofzuiger keuzes hieronder.

1. iRobot Roomba J7+

5/5
De beste robotstofzuiger op dit moment is de iRobot Roomba J7+. Deze super slimme robotstofzuiger kan zichzelf legen, leert jouw kamer steeds beter kennen én kan zelfs hondenpoep ontwijken. Een goede zuigprestatie op diverse vloertypen.
roomba j7+

2. Neato Botvac D8

5/5
De Neato Botvac D8 is een van de weinige robotstofzuigers met een HEPA filter. Deze krachtige robotstofzuiger herkent vloertypen en past zijn zuigkracht hierop aan. Hij heeft een groot stofreservoir van 0.7 liter.
neato botvac d8

3. Xiaomi Roborock S6 MaxV

5/5
De Xiaomi Roborock S6 Maxv is een slimme robotstofzuiger met dweilfunctie. Hij is voorzien van twee camera’s waarmee de kamer in kaart gebracht kan worden. De robotstofzuiger is geschikt voor alle vloertypen en kan bediend worden via je smartphone.
xiaomi roborock s6 maxv

4. Ecovacs Deebot OZMO 950

5/5
De Ecovacs Deebot OZMO 950 is een robotstofzuiger die zichzelf kan legen. Dit model is tevens voorzien van een dweilfunctie. Via de app kun je virtuele muren plaatsen, zodat je precies kunt bepalen waar hij wel en niet mag stofzuigen. Middels de app kun je ook een schoonmaakschema maken.
ecovacs 0950 deebot ozmo

5. Eufy Robovac L70 Hybrid

5/5
Op zoek naar een simpele robotstofzuiger met dweilfunctie? Ga dan voor deze Eufy Robovac L70 Hybrid, die eenvoudig te bedienen is via je smartphone en beschikt over een tijdschema. Deze robotstofzuiger is een stuk goedkoper dan andere robotstofzuigers met een dweilfunctie.
eufy robovac l70 hybrid

Nieuwe robotstofzuiger reviews

Laatste nieuws over robotstofzuigers

Veelgestelde vragen over een robotstofzuiger

Als er een stofzuigermodel is waar veel vragen over bestaan, is het wel de robotstofzuiger. Dit komt met name door technische termen, verschillende functionaliteiten en diverse smart home mogelijkheden.

 

We hebben de veelgestelde vragen hieronder op een rij gezet. Krijg antwoord op je vraag.

 

Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die zelfstandig aan de slag kan gaan. Hij is vaak te bedienen van een afstand middels een applicatie op je smartphone. Er zijn modellen die zichzelf kunnen legen en die gekoppeld kunnen worden aan smart home apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je robotstofzuiger bedienen met spraakopdrachten via een slimme speaker.

Een robotstofzuiger is tegenwoordig voorzien van allerlei sensoren. Zo rijdt hij niet tegen meubels aan en herkent hij objecten. Hoewel deze sensoren de robotstofzuiger een stuk veiliger maken, is het wel raadzaam om altijd een oogje in het zeil te houden. 

Bij een systematische schoonmaakroute slaat de robotstofzuiger niets over. Hij houdt een route aan en gaat na het opladen verder waar hij gebleven was. Bij een willekeurige schoonmaakroute is dit niet het geval. 

In veel gevallen is een robotstofzuiger voorzien van sensoren die onder meer voorkomen dat hij van een trap af rijdt (en kapot valt). Je kunt bij sommige modellen ook virtuele muren plaatsen, zodat hij helemaal niet in de buurt hoeft te komen van de trap.

Er is sinds kort een robotstofzuiger die uitwerpselen van huisdieren – denk aan hondenpoep – kan herkennen en ontwijken. Het gaat om de iRobot Roomba J7+. We zullen je de video’s besparen van robotsotfzuigers die geen hondenpoep ontweken hebben…

Diverse robotstofzuigers zijn in staat om virtuele mappen te maken van verschillende verdiepingen. Je moet de robotstofzuiger natuurlijk wel zelf even naar de juiste verdieping tillen. Een traplopende robotstofzuiger is er (nog) niet.

Bij het kopen van een nieuwe robotstofzuiger is het belangrijk om te letten op de maximale drempelhoogte. Vaak is een drempel van enkele centimeters geen probleem. Snoeren worden steeds vaker herkent: de robotstofzuiger zal hier met een boog omheen rijden als hij voorzien is van goede sensoren.

Doordat een robotstofzuiger vaak rond is, wordt er veelal gedacht dat hoeken en randen een probleem zijn. Echter zijn hoeken en randen vaak geen enkel probleem, gezien er in veel gevallen sprake is van een rechte borstel. 

Er zijn steeds meer robotstofzuigers met een dweilfunctie te vinden. Dit worden ook wel hybride stofzuigers genoemd. Wist je dat robotstofzuigers vaak ook samen kunnen werken met dweilrobots? Roomba en Braava van iRobot zijn hier goede voorbeelden van: is de stofzuiger klaar, dan gaat de dweilrobot aan de slag.

Een robotstofzuiger zit vaak vol met sensoren die objecten kunnen herkennen. In veel gevallen worden meubels herkent en wordt hier met een grote boog omheen gereden. Wil je onder meubels laten stofzuigen? Ga dan voor een zo laag mogelijke robotstofzuiger.

Vacuumtester
Logo
Enable registration in settings - general