Beste kruimeldief

Compacte handstofzuigers

Alles wat je moet weten over een kruimeldief

Een kruimeldief is een stofzuiger die je er gemakkelijk bij pakt. Hij is met name bedoeld voor de kleine schoonmaakklusjes. In veel gevallen is een kruimeldief draadloos.

Prijsrange: € 39,95 – € 124,90

🇧🇪 Gem. prijs in België: € 59,95

Populaire modellen

Even snel een stofzuiger erbij pakken voor het opzuigen van wat kleine kruimels? Even snel je auto stofzuigen? Ga dan voor een compacte kruimeldief: een draadloze compacte handstofzuiger.

Top 5 in België

Er zijn veel verschillende soorten handstofzuigers. Van modellen met een autostekker tot kruimeldieven met een flexibele slang. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste kruimeldief in België. Bekijk onze bevindingen hieronder.

1. Philips MiniVac FC6149

5/5
De Philips MiniVac FC6149/01 is de beste kruimeldief op dit moment. Je krijgt er heel veel accessoires bij, waaronder een autostekker. Hierdoor kun je hem ook gebruiken als autostofzuiger. De batterijen gaan lang mee.
philips minivac fc6149

2. Black+Decker BHHV520BFP

5/5

Op zoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen? Dan kun je het beste kiezen voor de Black & Decker BHHV520BFP. Dit model heeft een gemotoriseerde borstel, waarmee je hondenharen en kattenharen eenvoudig van stoffen meubels zuigt.

black decker bhhv520bfp

3. Black+Decker PD1420LP

5/5

De Black & Decker PD1420LP is een ware alleskunner. Deze veelzijdige handstofzuiger heeft een flexibele slang, waardoor je op lastige plekken kunt stofzuigen. Je geniet van een constante zuigkracht en een accu die snel opgeladen is.

black decker pd1420lp-qw

4. TurboTronic Lux400

5/5

Een wat kleiner budget? Ga dan voor deze goedkope kruimeldief! De TurboTronic Lux400 is een prima kruimeldief voor een zacht prijsje. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is een wat hoger geluidsniveau.

turbotronic lux400

5. Black+Decker WDC1115WA

5/5

De Black & Decker WDC115WA is de beste kruimeldief die zowel nat als droog vuil kan opzuigen.  Hij wordt geleverd met een wandlader die aangeeft hoelang hij nog moet opladen.

black decker wdc115WA

Nieuwe kruimeldief reviews

Laatste nieuws over kruimeldieven

Veelgestelde vragen over een handstofzuiger

Een handstofzuiger is net even anders dan een normale stofzuiger. Er bestaan dan ook veel vragen over dit model. Want, hoelang gaat de gemiddelde accu mee? Kun je er ook vloeistoffen mee opzuigen? Deze en andere vragen krijgen wij dagelijks binnen op de redactie.

 

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen in een overzicht.

 

Een kruimeldief is een kleine handstofzuiger die met name gebruikt wordt voor het opzuigen van kleine kruimels. Het gaat vaak om een draadloze en zakloze stofzuiger die werkt op een accu. Een kruimeldief wordt ook wel een autostofzuiger of een kruimelzuiger genoemd.

Gemiddeld gaat de accu zo’n 10 minuten mee van een kruimeldief. Dat is vaak lang genoeg voor de wat kleinere klusjes. Er zijn uitschieters die wel 30 minuten lang mee gaan: deze kunnen interessant zijn voor het stofzuigen van je auto.

Er zijn speciale kruimeldieven waarmee je ook vloeistoffen op kunt zuigen. Mors je bijvoorbeeld koffie, dan kun je zo’n ‘nat en droog handstofzuiger’ er prima voor gebruiken. 

Om een handstofzuiger compact te houden, is er helaas vaak sprake van een klein stofreservoir. Je zal hem dus sneller moeten legen dan een traditionele stofzuiger. Echter zuig je er natuurlijk ook minder mee op. Je zal hem na zo’n drie keer gebruiken hoogstwaarschijnlijk moeten legen.

Dit is helemaal afhankelijk van de handstofzuiger. Als we kijken naar de meeste kruimeldieven op de markt, dan moet je rekening houden met zo’n 180 minuten oplaadtijd.

Sommige kruimeldieven hebben een zogeheten autostekker. Deze kun je aansluiten op het 12V contact in je auto. Dit is perfect als je voor een langere tijd je auto wil kunnen stofzuigen en niet gebonden wil zijn aan een maximale accuduur van enkele minuten.

Een kruimeldief weegt vaak niet meer dan 2 kilogram. En dat is nodig ook, gezien het juist een stofzuiger moet zijn die je er gemakkelijk bij kunt pakken voor de kleine zuigklussen.

Er zijn kruimeldieven die speciaal geschikt zijn voor het opzuigen van dierenharen. Deze worden geleverd met een gemotoriseerde turboborstel: hiermee kun je gemakkelijk hondenharen verwijderen van stoffen meubels en uit vloerkleden.

Dyson heeft meerdere kruimeldieven. Echter zien we wel een belangrijke verschuiving naar de steelstofzuiger. Eigenlijk is de steelstofzuiger van Dyson een kruimeldief met een steel. 

Voor een kruimeldief moet je rekening houden met een prijs tussen de 40 en 130 euro. 

Vacuumtester
Logo
Enable registration in settings - general