Beste Zakloze Stofzuiger voor Huisdierharen [2021]: Katten- & Hondenharen

De beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen in België:

🥇 Dyson V11 Animal Extra: dit is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen. Het gaat hier om een krachtige stofzuiger zonder zak met speciale zuigborstels voor honden- en kattenharen.

Wanneer je een trouwe viervoeter in huis hebt lopen, zul je ongetwijfeld ook hier en daar huisdierharen tegenkomen. Met een goede stofzuiger zuig je hondenharen en kattenharen eenvoudig op. Althans, als je een goede te pakken hebt.

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuiger voor dierenharen. Een stofzuiger zonder zak die speciaal bedoeld is voor het opzuigen van honden- of kattenharen. In mijn ogen dient een goede keuze minimaal te voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Geleverd met turboborstels – deze maken het opzuigen van dierenharen makkelijker
 • Goede filters in de stofzuiger – voor verminderen allergieën en nare geurtjes
 • Voldoende stofreservoir – zodat je niet constant hoeft te legen
 • Diverse accessoires – voor een goede zuigkracht op verschillende vloertypen

Het is goed om te vermelden dat we geen onderscheid hebben gemaakt tussen steelstofzuigers en sledestofzuigers: als ze maar zakloos zijn. Om ons onderzoek voor zoveel mogelijk lezers interessant te maken, hebben we voor beide modellen een beste keuze geselecteerd.

Een korte samenvatting van ons onderzoek:

 1. 🥇 Beste Zakloze stofzuiger voor Huisdierharen – Dyson V11 Animal Extra
 2. 🥈 Beste Zakloze stofzuiger voor Huisdierharen & Laminaat – Philips PowerPro Compact FC9334/09
 3. 🥉 Beste Zakloze stofzuiger voor Huisdierharen & Tapijt – Rowenta X-Force 11.60 Flex

1.🥇 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen

beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Animal Extra is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen in 2021. Met de meegeleverde turboborstels kun grondig huisdierharen uit vloerkleden of tapijt zuigen.

Een zakloze stofzuiger voor huisdierharen kom ik steeds vaker tegen. Vaak worden deze stofzuigers uitgerust met speciale zuigborstels voor het opzuigen van haren van katten en honden. Het gaat dan met name om geautomatiseerde turboborstels: deze roteren, waardoor hondenharen en kattenharen eenvoudig uit vloerkleden en meubels gezogen kunnen worden.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor huisdierharen:

 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Uitgerust met turboborstels
 • Eenvoudig te legen 
 • Verliest geen zuigkracht

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je met een stofzuiger zonder zak sneller in aanraking komt met stof en haren tijdens het legen. Heb je snel een allergische reactie, dan moet je je afvragen of een stofzuiger met zak misschien een betere optie is. Twijfel je? Check dan ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor huisdierharen.

Niet kiezen als:

Snel last van een allergische reactie als je in aanraking komt met dierenharen? Kies dan voor een stofzuiger met zak!

Conclusie:

Wij bestempelen de Dyson V11 Animal Extra als de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen. Het gaat hier om een stofzuiger die geleverd wordt met heel veel zuigborstels. De meegeleverde turboborstels maken hem zeer geschikt voor huisdierharen: zowel voor hondenharen als kattenharen.

2.🥈 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen & laminaat

beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen en laminaat

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips PowerPro FC9334/09 is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen en laminaat. Geleverd met zachte parketborstel die je houten vloer beschermt tegen krassen.

Het is belangrijk om bij de keuze van een stofzuiger goed te letten op de zuigkracht op specifieke ondergronden. Heb jij met name laminaat in de woning, of andere kwetsbare vloeren, dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn ook zakloze stofzuigers voor huisdierharen én laminaat!

Deze zakloze stofzuigers worden vaak geleverd met parketborstels, zodat je kwetsbare vloeren goed beschermd worden.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor huisdierharen en laminaat:

 • Vaak voorzien van zachte parketborstel
 • Goede zuigkracht op hardere vloertypen
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Verliest geen zuigkracht

Ben je ervan overtuigd dat je een draadloze steelstofzuiger wil kopen? Dan raad ik je aan om mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor huisdierharen te bekijken.

Niet kiezen als:

Heb je bijna geen kwetsbare vloeren in huis, maar wel harde vloeren? Kijk dan verderop in mijn onderzoek naar de beste keuze voor harde vloeren!

Conclusie:

Wanneer je liever een zakloze stofzuiger in huis haalt voor dierenharen en laminaat, maak je de beste keuze met deze Philips PowerPro Compact FC9334/09. Deze stofzuiger wordt onder meer geleverd met een turboborstel voor dierenharen en een zachte parketborstel. De zuigkracht is ontzettend goed en het stofreservoir is eenvoudig te legen.

3.🥉 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen & tapijt

beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen en tapijt

🇧🇪 Beste keuze in België: de Rowenta X-Force Flex 11.60 is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen en tapijt. Deze zakloze steelstofzuiger heeft op beide vloertypen een enorme zuigkracht.

Als er ergens veel haren in blijven hangen zijn het wel stoffen meubels en vloerkleden. In een tapijt blijven de haren vaak hangen, waardoor je ze er lastig uit kunt zuigen. Toch zijn er oplossingen om ook hier de huisdierharen eenvoudig uit te krijgen.

Er zijn namelijk zakloze stofzuigers voor huisdierharen en tapijt: deze worden geleverd met turboborstels die de haren als het ware uit het tapijt trekken.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor huisdierharen en tapijt:

 • Krachtige turboborstels
 • Makkelijk haren uit tapijt zuigen
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen

Hou bij een zakloze stofzuiger wel rekening met het tijdig vervangen en schoonmaken van filters. Overweeg je een stofzuiger met zak? Kom dan meer te weten over de beste keuzes in mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger.

Niet kiezen als:

Geen zin om zo nu en dan de filters uit te wassen (of zelfs te vervangen)? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger met stofzuigerzak.

Conclusie:

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger zonder zak voor het opzuigen van huisdierharen en tapijt, kun je het best kiezen voor de Rowenta X-Force 11.60 Flex. Het gaat hier om een stofzuiger zonder zak die met name geschikt is voor zachte vloertypen. Met de turboborstels zuig je eenvoudig dierenharen uit hoogpolige en laagpolige vloerkleden.

Hoe we zakloze stofzuigers voor dierenharen hebben onderzocht

Of het nu gaat om draadloze steelstofzuigers of zakloze stofzuigers op wielen: bij VacuumTester nemen wij ons onderzoek heel serieus. Voor elk onderzoek verdiepen we ons in het model en kijken we wat belangrijke onderzoeksfactoren zijn.

Voor het onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger voor dierenharen zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van turboborstels, een goede zuigkracht op verschillende oppervlaktes en een groot stofreservoir een vereiste.

Naast de belangrijke factoren verdiepen we ons uiteraard ook in de standaard-factoren van een stofzuiger. Denk hierbij aan het geluidsniveau, het gewicht en de actieradius van de stofzuiger. Alles om antwoord te kunnen geven op de vraag: “Wat is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen?”

Belangrijke onderzoeksfactoren voor dit onderzoek:

 • Zuigprestaties dierenharen: hoe goed presteert de stofzuiger bij het opzuigen van dierenharen?
 • Meegeleverde zuigborstels: ontdekken we onder andere roterende turboborstels?
 • Zuigkracht: we checken hoe het gesteld is met de zuigkracht van stofzuigers op diverse oppervlaktes
 • Stofreservoir: is het stofreservoir groot en makkelijk te legen?
 • Beoordelingen: uiteraard controleren we ook wat eerdere kopers zeggen over een specifieke stofzuiger

Kom meer te weten over hoe we werken bij VacuumTester!

Vergelijk stofzuigers zonder zak voor huisdierharen

ModelTurboborstelParketborstelZakloos
Zakloze stofzuiger voor huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor huisdierharen en laminaatJaJaJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor huisdierharen en tapijtJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over een zakloze stofzuiger voor honden- en kattenharen

Hoe ontdek je de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen?

Let goed op de aanwezigheid van turboborstels en check of de stofzuiger voorzien is van een anti-allergiefilter. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken hoe groot het stofreservoir is.

Is een zakloze steelstofzuiger beter voor het opzuigen van haren?

Dat hoeft niet zo te zijn. Het soort zuigborstels zegt meer over de geschiktheid voor huisdierharen. Zo is een turboborstel, ongeacht het model stofzuiger, een goede zuigborstel voor het opzuigen van dierenharen.

Hoe herken ik een goede zakloze stofzuiger voor huisdieren?

Vaak zie je in de naam van de zakloze stofzuiger al woorden als 'animal' of 'pet'. Daarbij is het ook slim je te verdiepen in de meegeleverde accessoires: wordt er bijvoorbeeld een turboborstel bij geleverd?

Wat is het voordeel van een zakloze stofzuiger?

Het grote voordeel van een zakloze stofzuiger is dat deze geen zuigkracht verliest als de stofzuiger vol begint te raken. Ook is het legen van de stofzuiger een fluitje van een cent en hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen.