Beste Zakloze Stofzuiger voor Harde Vloeren [2021]: Stenen vloeren & Tegels

Weinig tijd? Dit is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren in België:

🥇 Philips FC9745/09 PowerPro Expert: dit is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren. Deze stofzuiger heeft een goede zuigkracht op harde vloertypen: met name op stenen vloeren en tegels de beste prestaties!

Een zakloze stofzuiger heeft veel voordelen: zo hoef je nooit meer op zoek te gaan naar stofzuigerzakken en geniet je van een constante zuigkracht; ook als het stofreservoir vol begint te raken. Het is – net als bij traditionele stofzuigers – wel belangrijk om altijd goed te letten op de geschiktheid voor specifieke vloertypen.

Heb jij met name harde vloeren in huis? Dan ben je hier aan het juiste adres: in dit onderzoeksrapport ontdek je de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren in 2021.

Korte samenvatting van ons onderzoeksrapport:

 1. 🥇 Beste Zakloze Stofzuiger voor Harde Vloeren – Philips FC9745/09 PowerPro Expert
 2. 🥈 Beste Zakloze Stofzuiger voor Harde Vloeren & Tapijt – Rowenta X-Force 11.60 Flex
 3. 🥉 Beste Zakloze Stofzuiger voor Harde Vloeren & Huisdierharen – Dyson V11 Absolute Extra

1.🥇 Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips FC9745/09 PowerPro Expert bestempelen wij op dit moment als de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren in 2021. Deze stofzuiger heeft een enorme zuigkracht op harde vloertypen.

Heb je met name harde vloeren in huis (denk aan tegels of stenen vloeren)? Dan is het slim om goed te kijken naar de zuigkracht van zakloze stofzuigers op dit vloertype. Ook is het type zuigborstel hierin erg belangrijk: als deze geen afstand van de vloer kan houden ontstaat er een vacuüm.

Bij een zakloze stofzuiger geniet je van een aantal voordelen: zo hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen en kun je hem makkelijk legen.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor harde vloeren:

 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Heel makkelijk te legen
 • Verliest geen zuigkracht als het stofreservoir voller raakt
 • Harde zuigkracht op hardere voertypen

Bij zakloze stozfuiger moet je wel rekening houden met een wat hoger geluidsniveau dan bij stofzuigers met zak. Dit komt onder meer doordat een stofzuigerzak het geluid nog wat kan dempen. Ook stofzuigers met zak bekijken? Bekijk dan mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger.

Niet kiezen als:

Wil je een super stille stofzuiger in huis halen? Dan is de keuze voor een stofzuiger met zak een betere: deze zijn vaak stukken stiller dan zakloze stofzuigers.

Conclusie:

Wanneer je opzoek bent naar een krachtige stofzuiger zonder zak voor harde vloeren maak je de beste keuze met de Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Deze stofzuiger is een ware alleskunner: dankzij de verschillende zuigborstels is hij ook geschikt voor andere vloertypen. De stofzuiger heeft goede filters en is ook geschikt voor harde kwetsbare vloeren: denk aan laminaat en houten vloeren.

2.🥈 Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en tapijt

beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en tapijt

🇧🇪 Beste keuze in België: de Rowenta X-Force 11.60 Flex is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en laminaat. De stofzuiger wordt geleverd met superzachte parketborstels, die krassen op kwetsbare vloeren voorkomt.

Heb jij op je harde vloeren hier en daar een tapijt of vloerkleed liggen? Dan is het belangrijk om te letten op de geschiktheid van de stofzuiger voor tapijten en vloerkleden.

Bij veel stofzuigers is er sprake van een combi-zuigborstel. Deze kun je middels een voetpedaal bedienen en omzetten naar een andere zuigborstel. Zo kun je hem veranderen van een tapijtborstel naar een zachte parketborstel met haren.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor harde vloeren en tapijt:

 • Vaak geleverd met handige combi-borstel
 • Constante zuigkracht
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen

Hoewel je geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen, moet je wel rekening houden met het tijdig wassen en vervangen van filters. Een stofzuigerzak dient normaal gesproken als extra filter, die hierbij dus ontbreekt. In mijn onderzoek naar de best stofzuiger voor harde vloeren worden ook stofzuigers met zak uitgelicht.

Niet kiezen als:

Wil je niet zo nu en dan de filters uitwassen of zelfs vervangen? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger met zak.

Conclusie:

Heb je met name harde vloeren in huis én laminaat? Dan kun je het beste kiezen voor de Rowenta X-Force 11.60 Flex. Deze super krachtige stofzuiger wordt geleverd met een groot aantal accessoires, waarmee hij niet alleen geschikt is voor harde vloeren, maar ook harde en kwetsbare vloeren.

3.🥉 Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en huisdierharen

beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren en huisdierharen. Deze stofzuiger zonder zak wordt geleverd met speciale turboborstels voor dierenharen.

Wist je dat er speciale stofzuigers zijn voor het opzuigen van dierenharen? Stofzuigers die hiervoor gemaakt zijn herken je vaak al aan de naam. Zo zie je vaak ‘Animal’, ‘Pet’ of ‘Cat & Dog’ in de naam staan van desbetreffende stofzuiger.

Deze zakloze stofzuigers (ook steelstofzuigers) worden vaak geleverd met geautomatiseerde zuigborstels. Deze roteren, waardoor huisdierharen eenvoudig meegetrokken worden. In sommige gevallen is er ook sprake van een anti-allergiefilter onder de motorkap.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor harde vloeren en dierenharen:

 • Grondig dierenharen opzuigen
 • Geleverd met roterende turboborstels
 • Vaak voorzien van anti-allergiefilter
 • Eenvoudig legen van het stofreservoir

Hoewel het legen van het stofreservoir vaak erg makkelijk gaat, kun je wel sneller in aanraking komen met stof en dierenharen dan bij het weggooien van een stofzuigerzak. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die snel een allergische reactie krijgen van hondenharen of kattenharen. Toch verder kijken en ga jij voor een steelstofzuiger? Neem dan zeker ook een kijkje bij het onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor harde vloeren.

Niet kiezen als:

Snel last van een allergische reactie als je in aanmerking komt met dierenharen? Ga dan voor een stofzuiger met stofzuigerzak!

Conclusie:

Op zoek naar een zakloze stofzuiger voor harde vloeren die ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen? Dan kun je het beste kiezen voor deze Dyson V11 Absolute Extra. Deze stofzuiger heeft een enorme zuigkracht op harde vloeren en maakt het opzuigen van hondenharen en kattenharen erg makkelijk.

Zo onderzoeken wij de beste zakloze stofzuigers voor harde vloeren

Voor je ligt het onderzoeksrapport naar de beste zakloze stofzuigers voor harde vloeren. Een onderzoek waar we veel tijd in hebben gestoken: er zijn vandaag de dag namelijk ontzettend veel verschillende stofzuigers zonder zak. En elk stofzuigermerk garandeert natuurlijk dat je met hun model de beste keuze maakt voor harde vloeren.

Wij willen je met dit onderzoek helpen bij het maken van de beste keuze voor harde vloeren. We hebben daarvoor verschillende stofzuigers onder de loep gehouden en gekeken naar belangrijke factoren die voor dit onderzoek belangrijk waren. Denk aan de zuigkracht op harde vloeren en de grootte van het stofreservoir van de zakloze stofzuigers.

Belangrijke onderzoeksfactoren op een rij:

 • Zuigkracht: we hebben gekeken hoe het gesteld is met de zuigprestaties op verschillende harde vloertypen (houten vloeren, laminaat, parket, stenen vloeren en tegels).
 • Stofreservoir: het stofreservoir hebben we uitgebreid bekeken. Hoe groot is het reservoir en hoe makkelijk is deze te legen?
 • Accessoires: welke zuigmonden ontdekken we allemaal in de verpakking? Hiermee krijgen we een beter beeld voor welke toepassingen de zakloze stofzuiger geschikt is.
 • Filters: gezien er geen sprake is van een stofzak, die normaal ook dient als filter, hebben we ook een kijkje genomen onder motorkap. Welke filters zijn er te vinden en hoe is het gesteld met de stofuitstoot?
 • Reviews: we hebben honderden reviews doorgelezen van specifieke zakloze stofzuigers. Hiermee is onze kennis vergroot van bepaalde modellen.

Benieuwd hoe we precies te werk gaan en scores toewijzen? Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe we werken bij VacuumTester!

Vergelijkingstabel: vergelijk zakloze stofzuigers voor harde vloeren

ModelTurboborstelTapijtborstelZakloos
Zakloze stofzuiger voor harde vloerenMogelijkMogelijkJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor harde vloeren en tapijtNeeJaJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor harde vloeren en huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ: veelgestelde vragen over stofzuigers zonder zak voor harde vloertypen

Hoe ontdek je de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren?

Let goed op de zuigkracht op hardere vloertypen. Denk hierbij aan stenen vloeren en tegels. Daarbij is het bij een zakloze stofzuiger erg belangrijk om te letten op de filters en de grootte van het stofreservoir. In mijn onderzoek hierboven ontdek je de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren o dit moment.

Waar moet je op letten bij een stofzuiger zonder zak?

Natuurlijk de zuigkracht op vloeren die in jouw huis te vinden zijn. Daarbij zijn ook zaken als de filters en de grootte van het stofreservoir belangrijke factoren op goed te onderzoeken voor je zomaar overgaat tot aankoop.

Wat is het grote voordeel van een zakloze stofzuiger?

Dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen. Daarnaast geniet je in veel gevallen van een constante zuigkracht, ook als de stofzuiger vol begint te raken. Dat is anders bij een traditionele stofzuiger: wanneer de zak vol raakt neemt de zuigkracht af.

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor harde vloeren?

Wanneer er natuurlijk sprake is van een goede zuigkracht op harde vloertypen: denk aan een stenen vloer of een houten vloer. Heb je een kwetsbare vloer? Dan is een zachte parketborstel een must om te spreken over een geschikte zakloze stofzuiger!