Beste Zakloze Stofzuiger [2021]: Steelstofzuiger & Sledestofzuiger

Weinig tijd? Dit is de beste zakloze stofzuiger in België:

🥇 Philips PowerPro FC9555/09: dit vinden wij de beste zakloze stofzuiger op dit moment. De stofzuiger presteert erg goed op verschillende vloertypen en wordt geleverd met een groot aantal zuigmonden.

Sinds enige tijd is er een grote vraag ontstaan voor zakloze stofzuigers. Deze stofzuigers hebben namelijk een aantal mooie voordelen: zo hoef je nooit meer op zoek te gaan naar dure stofzuigerzakken en verlies je geen zuigkracht naar mate het stofreservoir voller wordt.

Het is natuurlijk de grote vraag wat de beste zakloze stofzuiger op dit moment is. In onze ogen dient een goede zakloze stofzuiger minimaal te voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Goede zuigkracht – op verschillende vloertypen
 • Groot stofreservoir – zodat je niet constant hoeft te legen
 • Stofbak is makkelijk te legen – hoe makkelijk is het reservoir te legen?
 • Goede filters – gezien de stofzuigerzak ontbreekt

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar andere belangrijke factoren van de stofzuiger in het algemeen. Denk aan het geluidsniveau en het gewicht. In dit onderzoek hebben we overigens geen onderscheid gemaakt in sledestofzuigers of steelstofzuigers: beiden kunnen namelijk zakloos zijn.

Samenvatting van het onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger:

 1. 🥇 Beste zakloze stofzuiger 2021 – Philips PowerPro FC9555/09
 2. 🥈 Beste zakloze steelstofzuiger – Dyson V11 Absolute Extra
 3. 🥉 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen – AEG LX7-2-CR-A

1.🥇 Beste zakloze stofzuiger 2021 – Cycloon stofzuiger

beste zakloze stofzuiger

🇧🇪 Beste keuze in België: De Philips PowerPro Active FC9555/09 is de beste zakloze stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een enorme zuigkracht op diverse vloertypen en is voorzien van goede filters.

Een zakloze stofzuiger is de laatste enorm populair. En dat is niet gek: bij een stofzuiger zonder zak hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen en kun je hem na het legen gelijk weer gebruiken. Daarbij verliest een zakloze stofzuiger ook geen zuigkracht naarmate het stofreservoir voller wordt.

Er zijn steeds meer merken die zakloze stofzuiger op de markt brengen. In sommige gevallen maakt dit type stofzuiger gebruik van cycloonfilters om stofdeeltjes uit de lucht te filteren.

Voordelen van een zakloze stofzuiger:

 • Nooit meer stofzuigerzakken kopen
 • Altijd een goede zuigkracht
 • Vaak goedkoper dan andere stofzuigers
 • Makkelijk te legen boven de prullenbak

Waar je wel rekening mee met houden is het tijdig vervangen en schoonmaken van de filters van een zakloze stofzuiger. Bij een stofzuiger met zak dient de stofzuigerzak als extra filter, iets wat hier niet het geval is. Liever een stofzuiger met zak? Bekijk dan mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger.

Niet kiezen als:

Snel last van een allergische reactie als in je aanmerking komt met stof? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger met zak.

Conclusie:

De Philips PowerPro Active FC9555/09 komt als de beste zakloze stofzuiger uit het onderzoek. De stofzuiger scoort op verschillende vloeren erg goed als we kijken naar de zuigkracht. Met de veel meegeleverde zuigmonden kun je de stofzuiger voor veel meer gebruiken dan enkel het stofzuigen van je vloer. Het legen van het stofreservoir is erg makkelijk: je klikt de bak er makkelijk uit waarna je hem boven de prullenbak kunt legen.

2.🥈 Beste zakloze steelstofzuiger – Draadloze stofzuiger

beste zakloze steelstofzuiger

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra komt als beste zakloze steelstofzuiger naar voren. Een krachtige zakloze stofzuiger met heel veel verschillende zuigborstels.

Een zakloze stofzuiger is er niet alleen op wielen: een steelstofzuiger is in veel gevallen ook zakloos. Dit type stofzuiger zien we steeds vaker: je geniet van diverse voordelen, waaronder het makkelijk kunnen stofzuigen op lastig bereikbare plekken.

Daarbij is een steelstofzuiger vaak voorzien van een geïntegreerde handstofzuiger. Deze kun je vaak gebruiken voor het stofzuigen van bijvoorbeeld stoffen meubels als banken en stoelen.

Voordelen van een zakloze steelstofzuiger:

 • Geen gedoe met kabels
 • Grote stofzuigeractieradius
 • Makkelijk stofzuigen op lastige plekken
 • Vaak met geïntegreerde handstofzuiger
 • Eenvoudig op te bergen

Je dient bij een steelstofzuiger wel rekening te houden met het tijd opladen van de accu. Echter zijn er steeds vaker ophangsystemen waarbij de steelstofzuiger automatisch oplaadt als je hem in het ophangsysteem klikt. Meer modellen bekijken? Check dan mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Niet kiezen als:

Wil je niet constant op hoeven laden? Dan kun je beter kiezen voor een zakloze sledestofzuiger met wielen: bekijk mijn onderzoek voor de beste keuze.

Conclusie:

De Dyson V11 Absolute Extra is de beste keuze als je liever een steelstofzuiger in huis haalt. Deze steelstofzuiger heeft een enorme zuigkracht op verschillende vloertypen en wordt geleverd met verschillende zuigborstels. Hou wel rekening met het feit dat deze stofzuiger draadloos is. Je hebt dus te maken met een accu die opgeladen moet worden en na loop van tijd leegloopt.

3.🥉 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen – Katten- & Hondenharen

beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de AEG LX7-2-CR-A is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen. Het gaat hier om een stofzuiger met krachtige zuigborstels voor dierenharen.

Wanneer je op zoek bent naar een zakloze stofzuiger en in het bezit bent van een of meerdere huisdierharen, heb ik goed nieuws voor je! Ik zie namelijk steeds vaker stofzuigers zonder zak op de markt verschijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor het opzuigen van dierenharen.

In veel gevallen worden deze stofzuigers geleverd met een speciale zuigborstel en is er onder de motorkap een anti-allergiefilter te vinden.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor huisdierharen:

 • Verliest geen zuigkracht als stofreservoir voller wordt
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Geleverd met speciale dierenborstels
 • Vaak voorzien van een anti-allergiefilter

Hou er wel rekening mee dat je bij het legen van het stofreservoir in aanraking kunt komen met dierenharen en stof, iets wat bij een stofzuiger met zak minder het geval is. Daarbij moet je ook bij een zakloze stofzuiger vaker de filters schoonmaken en tijdig vervangen.

Niet kiezen als:

Wil je niet vaak je filters hoeven vervangen en schoonmaken? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger met zak. De stofzuigerzak dient namelijk als extra filter.

Conclusie:

De AEG LX7-2-CR-A is een interessante zakloze stofzuiger voor huisdierharen. Deze stofzuiger zonder zak wordt geleverd met een speciale turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Deze zakloze stofzuiger heeft goede filters en heeft een groot stofreservoir.

Hoe we de zakloze stofzuigers onderzocht hebben

In dit onderzoek stond één grote vraag centraal: wat is de beste stofzuiger zonder zak? Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we grondig onderzoek gedaan naar de beste keuzes. We hebben daarvoor populaire modellen vergeleken en onderzocht op verschillende factoren.

Deze factoren lopen uiteen van standaard onderzoeksfactoren van het gewicht van de stofzuiger tot specifieke kenmerken als de grootte van het stofreservoir. Door alle factoren te onderzoek van de stofzuiger en hier een score aan toe te wijzen, zijn we in staat geweest om bovenstaande zakloze stofzuigers er tussenuit te vissen als de beste keuze.

Belangrijkste onderzoeksfactoren:

 • Grootte van het stofreservoir: een te klein stofreservoir resulteert in constant moeten legen
 • Aanwezige filters: gezien een stofzak normaal gesproken dient als filter en deze nu ontbreekt, was dit erg belangrijk
 • Geschiktheid voor vloertypen: we hebben gekeken naar de zuigkracht en meegeleverde accessoires
 • Geluidsniveau: erg belangrijk, gezien zakloze stofzuigers vaak meer geluid maken dan stofzuigers met zak

Meer informatie over onze aanpak? Bekijk hoe we werken bij VacuumTester.

Vergelijk de beste zakloze stofzuigers

ModelTurboborstelDraadloosZakloos
Zakloze stofzuigerMogelijkNeeJaBekijk de beste >
Zakloze steelstofzuigerMogelijkJaJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over een stofzuiger zonder zak

Hoe ontdek je de beste stofzuiger zonder zak?

Het is bij een zakloze stofzuiger heel erg belangrijk om te letten op de grootte van het stofreservoir. Natuurlijk spreken ook andere standaardfactoren van een stofzuiger een belangrijke rol: denk aan de zuigkracht, het gewicht en de prijs.

Wat voor zakloze stofzuigers zijn er allemaal?

Zakloze stofzuigers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze er in sledestofzuigers, maar ontdek je natuurlijk ook zakloze steelstofzuigers.

Wat is het grote voordeel van een zakloze stofzuiger?

Het grote voordeel van een zakloze stofzuiger is dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft aan te schaffen. Daarnaast verliest de stofzuiger geen zuigkracht naarmate het stofreservoir voller wordt.

Zijn stofzuigers zonder zak duurder dan met zak?

Nee hoor, een zakloze stofzuiger is niet altijd duurder dan een stofzuiger met zak. Het hangt helemaal af van het merk, de specificaties en de kwaliteit van de stofzuigers.