Beste Stofzuiger voor Parket [2021]: Laminaat & Vinyl vloeren

Haast? Dit is de beste stofzuiger voor parket in België:

🥇Philips Performer Silent FC8780/09: dit vinden wij de beste stofzuiger voor parket op dit moment. Deze stofzuiger beschermt je vloeren enorm goed met de meegeleverde parketborstel.

Wanneer jij in je woning veelal parket op de vloer hebt, is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een stofzuiger die hiervoor geschikt is. Met name de stofzuigerborstel bepaalt de geschiktheid: deze moet bijvoorbeeld voorzien zijn van zachte haren, zodat er geen krassen of strepen op je houten vloeren kunnen komen.

Een goede stofzuiger voor houten vloeren dient in onze ogen minimaal te voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Parketborstel – voorzien van een speciale borstel voor houten vloeren
 • Rubberen wielen – als het gaat om een sledestofzuiger
 • Goede zuigkracht – met name op harde vloeren
 • Ook ander zuigmonden – met een parketborstel alleen kun je het tapijt niet stofzuigen

Elk punt hierboven is in onze ogen belangrijk voor het maken van een goede keuze. Vergeet echter ook niet de standaard belangrijke factoren van een stofzuiger, waaronder het geluidsniveau, de aanwezige filters en het gewicht van de stofzuiger.

Samenvatting van ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor parket:

 1. 🥇 Beste stofzuiger voor parket – Philips Performer Silent FC8780/09
 2. 🥈 Beste steelstofzuiger voor parket – Dyson V11 Absolute Pro
 3. 🥉 Beste zakloze stofzuiger voor parket – Philips PowerPro Active FC9555/09

1.🥇 Beste Stofzuiger voor parket – Krachtige stofzuiger

beste stofzuiger voor parket

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips Performer Silent FC8780/09 komt in ons onderzoek als beste stofzuiger voor parket naar voren. Wordt geleverd met zachte parketborstels die houten vloeren beschermen.

Een stofzuiger met zak voor parket aan het zoeken? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te letten op de zuigkracht op parket vloeren. Daarnaast wil je natuurlijk ook krassen en strepen op je parket vloer voorkomen: een zachte parketborstel is een vereiste.

De keuze voor een stofzuiger met zak is altijd een goede: de zak dient als extra filter en daarbij zijn dit type stofzuigers vaak veel stiller dan bijvoorbeeld een steelstofzuiger.

Voordelen van een stofzuiger voor parket:

 • Wordt geleverd met parketborstel
 • Vaak stiller dan zakloze stofzuigers
 • Super eenvoudig te legen
 • De stofzuigerzak dient als extra filter

Waar je wel rekening mee moet houden bij dit type stofzuiger, is dat je wel elke keer een nieuwe stofzuigerzak moet gebruiken. Je ontkomt er dus niet aan om stofzuigerzakken te kopen. Daarbij kan de stofzuiger zijn zuigkracht verliezen naarmate de stofzak voller raakt, iets wat ik mijn onderzoek naar de beste stofzuiger ook vermeldde.

Niet kiezen als:

Heb je liever een stofzuiger zonder zak voor parket? Dan is dit model stofzuiger minder geschikt. Bekijk dan de andere modellen in mijn onderzoek.

Conclusie:

De Philips Performer Silent FC8780/09 is de beste stofzuiger met zak voor parket. Deze stofzuiger heeft zachte borstels die krassen op je kwetsbare houten vloer doen voorkomen. Daarbij is de zuigkracht op harde vloeren enorm. Je ontvang bij de stofzuiger ook diverse zuigborstels, waarmee de stofzuiger ook geschikt wordt voor andere toepassingen.

2.🥈 Beste steelstofzuiger voor parket – Draadloze stofzuiger

beste steelstofzuiger voor parket

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra bestempelen wij als de beste steelstofzuiger voor parket. Met meegeleverde zachte borstels is hij zeer geschikt voor onder meer laminaat en vinyl vloeren.

Een ontzettend populair model stofzuiger is de steelstofzuiger. Deze langwerpige stofzuiger is draadloos en zakloos: hiermee heb je een ongelooflijk groot bereik en kun je hem overal mee naartoe nemen.

Ook voor parket is de steelstofzuiger een hele goede keuze. In tegenstelling tot een sledestofzuiger heb je geen stofzuiger op wielen die achter je aan rijdt: de kans op slippende wielen met krassen als gevolg is dus verleden tijd!

Voordelen van een steelstofzuiger voor parket:

 • Minder kans op krassen op je vloer
 • Vaak geleverd met veel extra borstels
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Geen gedoe moet snoeren
 • Makkelijk op te bergen

Waar je dus wel rekening mee moet houden is dat je te maken hebt met een draadloze stofzuiger. Je dient dus altijd te zorgen voor een opgeladen accu. Bij veel steelstofzuigers wordt de accu automatisch opgeladen als je hem in een speciaal kliksysteem opbergt. Op zoek naar een steelstofzuiger voor andere vloertypen? Check mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Niet kiezen als:

Geen zin om constant een accu op te hoeven laden maar wel genieten van een stofzuiger zonder zak? Kies dan voor een zakloze sledestofzuiger, die ik ook mijn onderzoek heb uitgelicht.

Conclusie:

Wanneer je het liefst een steelstofzuiger voor parket in huis haalt is de Dyson V11 Absolute Extra de beste keuze. Deze steelstofzuiger heeft een hele goede zuigkracht op harde vloeren. Dankzij de zachte zuigborstels die je erbij krijgt, worden laminaat vloeren goed beschermd tegen krassen.

3.🥉Beste Zakloze Stofzuiger voor parket – Stofzuiger zonder zak

beste zakloze stofzuiger voor parket

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips PowerPro Active FC9555/09 is de beste stofzuiger voor parket op dit moment. Een goede zuigkracht en biedt een goede bescherming voor kwetsbare vloeren.

Zit je niet te wachten op een draadloze stofzuiger, maar wil je wel genieten van de voordelen van een stofzuiger zonder zak? Dan kun je het best kiezen voor een zakloze stofzuiger voor parket. Ook hierbij hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen, maar heb je wel weer te maken met een snoer.

Bij een zakloze stofzuiger voor parket vloeren, laminaat of vinyl vloeren moet je altijd goed letten op de meegeleverde borstels. Een zachte borstel, vaak een parketborstel genoemd, is voorzien van extra lange zachte haren, die krassen op je kwetsbare vloeren voorkomen.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor parket:

 • Je hoeft dit model niet op te laden
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Geleverd met zachte borstels (mits je de goede keuze maakt)
 • Eenvoudig te legen

Waar je wel goed naar moet kijken bij dit model stofzuigers zijn de wielen: kleine wielen zijn af te raden, omdat deze snel vast kunnen lopen. Ook is het slim om te kiezen voor rubberen wielen, die de kans op krassen minimaliseren. Meer modellen bekijken? Zie hier mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger.

Niet kiezen als:

Wil je genieten van een zakloze stofzuiger, maar wil je lekker mobiel zijn? Dan kun je beter kiezen voor een draadloze steelstofzuiger.

Conclusie:

Op zoek naar een zakloze stofzuiger voor houten vloeren? Dan is de Philips PowerPro Active FC9555/09 de beste keuze. Deze stofzuiger zonder zak heeft een goede zuigprestatie op harde vloertypen, waaronder houten vloeren en laminaat. Het stofreservoir van deze zakloze stofzuiger is groot en eenvoudig te legen.

Hoe we de stofzuigers voor parket hebben beoordeeld

In dit onderzoek stond een vraag centraal: wat is de beste stofzuiger voor parket? We hebben honderden stofzuigers onderzocht op verschillende aspecten. Zo hebben we niet alleen gekeken of ze voorzien waren van een zachte parketborstel, maar hebben we ook gekeken naar de zuigkracht van de stofzuigers op specifieke ondergronden.

Het is natuurlijk nog maar de vraag welk type stofzuiger jij in huis wil halen: ga jij voor een steelstofzuiger of een traditionele stofzuiger met óf juist zonder zak? We hebben daarom besloten om in onze top 3 ook andere modellen te selecteren. Ongeacht model hebben we ons evenveel verdiept in de verschillende onderzoeksfactoren.

Alle onderzoeksfactoren op een rijtje:

 • Aanwezige zuigborstels: is er minimaal sprake van een parketborstel?
 • Zuigkracht parket vloeren: hoe hard zuigt de stofzuiger op parket vloeren?
 • Mobiliteit: onder meer of er sprake is van rubberen wielen, maar ook het gewicht
 • Filters: we hebben onder meer gekeken hoe het gesteld is met de stofuitstoot
 • Beoordelingen: we hebben gecheckt hoe anderen spreken over desbetreffende stofzuigers

Lees hier meer over de onderzoeksmethodologie van VacuumTester.com.

Vergelijk de beste stofzuigers voor parket

ModelDraadloosZakloosMet Kruimeldief
Stofzuiger voor houten vloerenNeeNeeNeeBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor houten vloerenJaJaJaBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor houten vloerenNeeJaNeeBekijk de beste >

FAQ over stofzuigers voor parket

Hoe ontdek je de beste stofzuiger voor parket?

Check de zuigkracht van de stofzuiger op harde vloertypen en ga voor een model wat geleverd wordt met een parketborstel. Ook kan het natuurlijk geen kwaad om reviews door te lezen. In mijn onderzoek hierboven ontdek je de beste stofzuiger voor houten vloeren op dit moment.

Wat is de beste zuigborstel voor parket?

Een parketborstel is de beste borstel voor houten vloeren. Deze is vaak voorzien van lange zachte haren, waarmee de kans op krassen verminderd wordt.

Welke schade kan een parketvloer oplopen met stofzuigen?

Een houten vloer kan tijdens het stofzuigen krassen oplopen. Ook kunnen wielen van de stofzuiger zorgen voor strepen op de vloer.

Wat zijn nog meer kwetsbare vloeren?

Naast een houten vloer is ook een parket of laminaat vloer kwetsbaar. Ook hiervoor kan een parketborstel keuze een goede zijn.