Beste Stofzuiger voor Huisdierharen [2021]: Honden & Katten

Heb je haast? Dit is de beste stofzuiger voor huisdierharen in België:

🥇 Miele Complete C3 Cat&Dog: wij vinden dit de beste stofzuiger voor huisdierharen. De stofzuiger maakt gebruik van speciale zuigborstels die het opzuigen van genestelde hondenharen en kattenharen onwijs makkelijk maken.

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger kun je diverse wensen hebben. Wanneer jij een trouwe viervoeter in huis hebt lopen is één ding zeker: jij wil een stofzuiger kopen waarmee je een einde maakt aan rondslingerende huisdierharen. Met name op de bank en in het tapijt kunnen dierenharen lastig op te zuigen zijn.

Steeds meer stofzuigermerken brengen speciale modellen op de markt voor huisdieren. Deze stofzuigers hebben vaak een roterende zuigborstel: huisdierharen worden op die manier eenvoudig van de bank of uit je tapijt verwijderd. Een bijzonder feitje, waar wij de gedachte erachter nog niet hebben kunnen achterhalen: ze zijn bijna altijd in een rode kleur uitgevoerd.

Vanwege de enorme hoeveelheid stofzuigers die speciaal bedoeld zouden zijn voor het opzuigen van huisdierharen, hebben we besloten om onderzoek te doen om antwoord te geven op de vraag: Wat is de beste stofzuiger voor huisdierharen?

In onze ogen dient een goede stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen minimaal te voldoen aan de volgende factoren:

 • Zuigborstels voor dierenharen – vaak roterende zuigmonden
 • Goede filters – zodat hij ook geschikt is tegen allergieën
 • Stil – hiermee is de stofzuiger minder tot last voor je huisdieren
 • Sterke zuigkracht op zachte vloeren – hierin blijven haren vaak hangen

Naast bovenstaande onderzoeksfactoren hebben we natuurlijk ook ingezoomd op andere belangrijke punten van de stofzuiger. Hierbij moet je denken aan de stofzuiger actieradius – of accuduur bij een draadloze stofzuiger voor huisdierharen – en het gewicht van de stofzuiger.

Samenvatting onderzoek beste stofzuiger voor huisdierharen

 1. 🥇Beste Stofzuiger voor Huisdierharen – Miele Complete C3 Cat&Dog
 2. 🥈Beste Zakloze stofzuiger voor Huisdierharen –Philips PowerPro Compact FC9330/09
 3. 🥉Beste Steelstofzuiger voor Huisdierharen – Dyson V11 Animal Extra

1.🥇 Beste stofzuiger voor huisdierharen – Krachtige stofzuiger

beste stofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: wij bestempelen de Miele Complete C3 Cat&Dog als beste stofzuiger voor huisdierharen op dit moment. Deze stofzuiger wordt geleverd met krachtige turboborstels.

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger voor huisdierharen zul je er snel achter komen dat je ontzettend veel keuze hebt. Met name de stofzuigers met zak zijn er voor het opzuigen van dierenharen in grote hoeveelheid. Bij de keuze voor een goede stofzuiger voor dierenharen is het slim om altijd te letten op de accessoires die je erbij krijgt.

Een stofzuiger met zak voor huisdierharen heeft een aantal voordelen. Zo kun je de stofzuigerzak nadat deze vol is eenvoudig weggooien. Dankzij de stofzuigerzak raken filters minder snel verstopt. Daarbij zijn er ook algemene voordelen bij de keuze voor dit model: zo heb je vaak te maken met een stillere stofzuiger dan andere typen.

Voordelen van een stofzuiger voor huisdierharen:

 • Wordt vaak geleverd met turboborstels
 • Minder snel verstopte filters dankzij een stofzuigerzak
 • Vaak stiller dan andere typen (ook positief voor huisdieren)
 • Je hoeft hem niet op te laden
 • Eenvoudig te legen en niet in contact met stof en/of haren

Wanneer jij lekker flexibel wil kunnen stofzuigen is een sledestofzuiger misschien wat minder interessant. Je hebt namelijk te maken met een maximale stofzuiger bereik vanwege een snoer. Ook moet je rekening houden met het kopen van stofzuigerzakken. Meer stofzuigers ontdekken? Zie dan ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger in het algemeen.

⛔ Niet kiezen als:

Geen zin om telkens stofzuigerzakken te moeten kopen voor het opzuigen van huisdierharen? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger zonder zak.

Conclusie:

De Miele Complete C3 Cat&Dog is in onze ogen de beste stofzuiger voor huisdierharen. De stofzuiger heeft namelijk een speciale turboborstel: deze roteert waardoor het opzuigen van huisdierharen uit bijvoorbeeld je meubels erg makkelijk gaat. Daarnaast zijn er ook goede filters onder de motorkap te vinden: niet alleen handig voor allergieën, maar ook voor het voorkomen van vieze geuren.

2.🥈 Beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen – Stofzuiger zonder zak

beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips PowerPro Compact FC9330/09 is de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen. Voorzien van een turboborstel en erg compact.

Het is misschien wel een van de populairste stofzuigers op dit moment: de zakloze stofzuiger. Als je op zoek bent naar een goede zakloze stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen, heb ik goed nieuws voor je. Steeds meer stofzuigermerken brengen namelijk zakloze stofzuigers voor het opzuigen van kattenharen en dierenharen op de markt!

Bij een zakloze stofzuiger geniet je van het grote voordeel dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen. Daarbij zijn ze vaak een stuk goedkoper dan stofzuigers met zak of steelstofzuigers.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor dierenharen:

 • Verliest geen zuigkracht als het stofreservoir voller raakt
 • Vaak goedkoper dan andere type stofzuigers
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Eenvoudig te legen

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij het legen van het stofreservoir wellicht in aanmerking kunt komen met dierenharen en stof. Wanneer je een stofzuiger met zak hebt is dit wat minder het geval. Ook is het goed om te weten dat je bij een zakloze stofzuiger vaker de filters moet wassen of vervangen. Meer stofzuigers zonder zak bekijken? Zie mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger!

⛔ Niet kiezen als:

Snel last van een allergie? Dan kun je beter kiezen voor een stofzuiger met zak: hierbij kom je bijna niet in aanraking met stof of dierenharen bij het legen.

Conclusie:

De Philips PowerPro Compact FC9330/09 is de beste stofzuiger zonder zak voor huisdierharen. De stofzuiger wordt geleverd met een turboborstel: hiermee wordt de stofzuiger zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor huisdierharen – Draadloze stofzuiger

beste steelstofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: in mijn onderzoek komt de Dyson V11 Animal Extra als beste steelstofzuiger voor huisdierharen naar voren. Wordt geleverd met veel borstels die speciaal geschikt zijn voor hondenharen en kattenharen.

Een steelstofzuiger is niet meer weg te denken in menig woonkamer. Hoewel deze stofzuiger vaak gezien werd als ‘extra stofzuiger’ wordt hij steeds vaker gekocht als vervanger voor de stofzuiger op wielen.

Waar je bij een steelstofzuiger vaak van geniet is een geïntegreerde handstofzuiger. Dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld honden- of kattenharen uit meubels te kunnen zuigen. Daarbij ben je met een steelstofzuiger lekker mobiel, gezien deze draadloos is.

Voordelen van een steelstofzuiger voor huisdierharen:

 • Heel veel verschillende accessoires
 • Geen gedoe met stofzuigerzakken
 • Vaak geïntegreerde handstofzuiger
 • Makkelijk haren uit stoffen meubels opzuigen
 • Compact en makkelijk op te bergen

We hebben hier dus wel te maken met een draadloze stofzuiger: je moet dus altijd zorgen voor een volle accu. Een ander minpunt van dit type stofzuiger is dat deze vaak duurder is dan een sledestofzuiger. Check hier meer modellen in mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

⛔ Niet kiezen als:

Wanneer je niet teveel wil betalen voor een nieuwe stofzuiger, kun je beter kiezen voor een stofzuiger op wielen. Ook wanneer je niet constant te maken wil hebben met een maximale accuduur.

Conclusie:

Als je een draadloze steelstofzuiger voor het opzuigen van huisdierharen in huis wil halen, maak je op dit moment de beste keuze met de Dyson V11 Animal Extra. Deze krachtige steelstofzuiger wordt geleverd met turboborstels, zodat je naast de (zachte) vloeren ook je meubels haarvrij kunt maken.

Hoe we de stofzuigers voor huisdieren hebben onderzocht

In dit onderzoek stond één vraag centraal: wat is de beste stofzuiger voor huisdierharen? Om hierachter te komen hebben we populaire stofzuigers onder de loep gehouden: we hebben ingezoomd op belangrijke factoren van een stofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Onder meer hoe makkelijk dierenharen te verwijderen waren, was een belangrijke onderzoeksfactor. We hebben ons ook verdiept in verschillende aanvullende tips voor het verwijderen van kattenharen en hondenharen.

Omdat het natuurlijk nog maar de vraag is welk model stofzuiger jij het liefst in huis haalt, hebben we een beste stofzuiger keuze per model op een rij gezet. Zo ontdek je een interessante steelstofzuiger, maar ook de traditionele stofzuiger met zak.

We hebben naast belangrijke factoren voor een stofzuiger voor dierenharen, waaronder de zuigkracht, ook gekeken naar standaardfactoren als het gewicht en het maximale geluidsniveau.

Alle onderzoekselementen op een rij:

 • Zuigborstels: we hebben gekeken of er speciale borstels bij zitten die geschikt zijn voor dierenharen (turboborstels)
 • Filters: we hebben onderzocht welke filters er te vinden zijn in de stofzuiger
 • Geluidsniveau: we hebben gecheckt hoeveel decibel een stofzuiger produceert wanneer hij aan staat
 • Actieradius: hoe is het gesteld met de stofzuiger actieradius (of accutijd bij draadloze stofzuigers)?
 • Ervaringen: natuurlijk hebben we ons ook verdiept in de ervaringen van eerdere kopers

Kijkje achter de schermen? Bekijk hoe we werken bij VacuumTester en kom meer te weten over onze unieke aanpak.

Vergelijkingstabel beste stofzuigers voor dierenharen

ModelDraadloosZakloosMet Kruimeldief
Stofzuiger voor huisdierharenNeeNeeNeeBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor huisdierharenNeeJaNeeBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor huisdierharenJaJaJaBekijk de beste >

FAQ over stofzuigers voor huisdieren

Hoe ontdek je de beste stofzuiger voor huisdierharen?

Je ontdek de beste stofzuiger voor huisdierharen door in ieder geval te letten op de aanwezigheid van turboborstels. Daarbij is een goede stofzuiger voor dierenharen ook voorzien van een anti-allergie filter. Bekijk in mijn onderzoek direct de beste stofzuiger voor huisdieren op dit moment.

Wat voor soort zuigborstel is goed voor honden- en kattenharen?

Een turboborstel is de beste zuigborstel die je kunt hebben voor het opzuigen van huisdierharen. Deze stofzuigerborstel heeft een roterende borstel.

Waar moet ik opletten bij een stofzuiger voor huisdierharen?

Naast een turboborstel is het slim om te letten op de filters van de stofzuiger. Goede filters voorkomen vieze geuren en minimaliseren de kans op allergische reacties.

Hoe herken ik een stofzuiger voor dierenharen?

In veel gevallen ontdek je aan de benaming van de stofzuiger al of het gaat om een stofzuiger voor dierenharen. Zo wordt er vaak gebruik gemaatk van de woorden Animal, Pet, Cat of Dog in de modelnaam van desbetreffende stofzuiger.