Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren [2021]: Tegels & Stenen Vloeren

Weinig tijd? Dit is de beste stofzuiger voor harde vloeren in België:

🥇 Bosch Serie 8 In’genius ProSilence: wij vinden dit de beste stofzuiger op dit moment voor harde vloeren. We hebben te maken met een superkrachtige stofzuiger die op harde vloeren een goed resultaat heeft. Wordt geleverd met diverse zuigborstels.

Het is misschien wel een van de belangrijkste factoren van een stofzuiger: de zuigkracht op specifieke vloertypen. Het is dan ook goed om bij jezelf eerst goed na te gaan welke vloeren er allemaal in jouw huis te vinden zijn.

Heb jij veelal harde vloeren? Dan ben je bij deze gids aan het juiste adres: we hebben namelijk grondig onder zoek gedaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren in 2021.

Als we het hebben over een stofzuiger voor harde vloeren, dient deze in onze ogen minimaal te voldoen aan de volgende factoren:

 • Goede zuigkracht op harde vloeren – natuurlijk moet er sprake zijn van een goede zuigkracht op hardere vloeren
 • Geleverd met diverse zuigborstels – zuigborstels voor andere vloertypen zijn een must
 • Ook geschikt voor houten vloeren – het is fijn als de stofzuiger ook geschikt is voor houten vloeren
 • Voorkomt schade – de stofzuiger moet gemaakt zijn om de kans op schade te minimaliseren (denk aan krassen of strepen)

Naast bovenstaande punten hebben we natuurlijk ook ingezoomd op de standaard belangrijke factoren van een stofzuiger. Hierbij moet je denken aan het maximale geluidsniveau, het gewicht en de mobiliteit van de stofzuiger. Dit allemaal samen heeft ons duidelijk gemaakt wat de beste stofzuiger voor harde vloeren is op dit moment.

Samenvatting van het onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren

 1. 🥇 Beste stofzuiger voor harde vloeren – Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5
 2. 🥈 Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren – Philips PowerPro Active FC9555/09
 3. 🥉 Beste steelstofzuiger voor harde vloeren – Dyson V11 Absolute Extra

1.🥇 Beste Stofzuiger voor harde vloeren – Krachtige stofzuiger

beste stofzuiger voor harde vloeren

🇧🇪 Beste keuze in België: de Bosch Serie 8 In’genius ProSilence is de beste stofzuiger voor harde vloeren. Het gaat om een superkrachtige stofzuiger die op harde vloertypen goed scoort: denk hierbij aan tegels en stenen vloeren.

Tot op de dag van vandaag is de stofzuiger met zak nog steeds populair. Wanneer je een stofzuiger met zak wil kiezen ben je hier aan het juiste adres: ik heb namelijk onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren.

Een van de grote pluspunten van een stofzuiger met zak is dat je verzekerd bent van een goede stofzuiger met goede filtering. De stofzak dient namelijk ook als filter, iets wat bij een zakloze stofzuiger niet het geval is.

Voordelen van een stofzuiger voor harde vloeren:

 • Makkelijk te legen
 • Vaak geleverd met veel extra’s
 • Ontzettend veel keuze
 • Vaak stiller dan andere stofzuigers
 • Geen gedoe moet opladen van de accu

Wel hebben we hier te maken met een stofzuiger met snoer: het is slim om hier altijd goed op te letten. Een te kort snoer kan ervoor zorgen dat je constant de stekker in een ander stopcontact moet doen. Ook moet je altijd nieuwe stofzuigerzakken kopen, iets wat je niet hoeft te doen bij een zakloze stofzuiger. Meer stofzuigers checken? Zie hier mijn onderzoek naar de beste stofzuiger in het algemeen.

Niet kiezen als:

Niet telkens nieuwe stofzuigerzakken hoeven kopen? Dan kun je beter kiezen voor een zakloze stofzuiger: deze heb je zowel als sledestofzuiger en steelstofzuiger.

Conclusie:

De Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5 is de beste stofzuiger met zak voor harde vloeren. De stofzuiger heeft namelijk een hele goede zuigkracht op harde ondergronden, waaronder houten vloeren en laminaat. Wordt geleverd met verschillende zuigborstels, waardoor deze stofzuiger ook voor andere vloertypen gebruikt kan worden.

2.🥈 Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren – Stofzuiger zonder zak

beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

🇧🇪 Beste keuze in België: de Philips PowerPro Active FC9555/09 bestempelen wij als de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren. Dit model heeft een goede zuigkracht op harde vloeren, waaronder laminaat.

Liever een zakloze stofzuiger, maar dan wel op wielen? Dan is het slim om te kiezen voor een zakloze stofzuiger. Als jij met name harde vloeren hebt, dien je uiteraard wel goed te letten op de zuigkracht van zakloze modellen op dit vloertype. Lang niet alle zakloze stofzuigers zijn namelijk geschikt voor bijvoorbeeld tegelvloeren.

Een zakloze stofzuiger voor harde vloeren heeft als groot voordeel dat je natuurlijk geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen. En kies je een model voor harde vloeren, dan krijg je er vaak speciale opzetborstels bij.

Voordelen van een zakloze stofzuiger voor harde vloeren:

 • Vaak geleverd met speciale borstels
 • Geen stofzuigerzakken meer vervangen
 • Eenvoudig legen boven de prullenbak
 • Vaak goedkoper dan andere type stofzuigers

Bij een zakloze stofzuiger moet je wel rekening houden met het constant moeten legen van het stofreservoir. Je kunt makkelijk in contact komen met stof, iets wat bij het weggooien van een stofzak minder het geval is. Daarbij moet je vaker de filters schoonmaken of vervangen dan bij een stofzuiger met zak. Check in mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger meer goede keuzes.

Niet kiezen als:

Liever een draadloze stofzuiger zonder zak? Dan kun je beter kiezen voor een steelstofzuiger!

Conclusie:

De Philips PowerPro Active FC9555/09 is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren. Er is sprake van een goede zuigkracht op harde en houten vloeren. Daarbij is het goed om te melden dat het grote stofreservoir van deze stofzuiger zonder zak makkelijk te legen is.

3.🥉 Beste Steelstofzuiger voor harde vloeren – Draadloze stofzuiger

beste steelstofzuiger voor harde vloeren

🇧🇪 Beste keuze in België: De Dyson V11 Absolute Extra is de beste steelstofzuiger voor harde vloeren. Deze stofzuiger wordt geleverd met heel borstels die je harde vloeren ook beschermen.

Als je een draadloze én zakloze stofzuiger wenst, kun je het beste kiezen voor een steelstofzuiger. Deze compacte en lichtgewicht stofzuigers zijn erg mobiel en kun je overal mee naar toe nemen.

Een van de grote voordelen van een steelstofzuiger voor harde vloeren, is dat hij vaak voorzien is van een geïntegreerde handstofzuiger. Ook kun je de steelstofzuiger dankzij de vele accessoires – die je er in veel gevallen bij krijgt – ook gebruiken voor andere vloertypen.

Voordelen van een steelstofzuiger voor harde vloeren:

 • Geen gedoe met snoeren
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Geschikt voor diverse vloertypen
 • Vaak met geïntegreerde kruimelzuiger

Ik benadruk dat je hier te maken hebt met een draadloze stofzuiger: je moet er dus altijd voor zorgen dat je een volle accu hebt. Ook moet je rekening houden met een wat hogere prijs dan bijvoorbeeld een sledestofzuiger. Wil je meer interessante steelstofzuigers ontdekken? Bekijk dan mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Niet kiezen als:

Wanneer je niet teveel wil betalen voor een stofzuiger, kun je beter niet kiezen voor een steelstofzuiger. Deze zijn vaak duurder dan sledestofzuigers.

Conclusie:

Wanneer je geen gedoe wil met snoeren en stofzakken, maak je de beste keuze met de Dyson V11 Absolute Extra: een steelstofzuiger voor harde vloeren. Deze staande stofzuiger heeft een goede zuigkracht op hardere ondergronden dankzij de meegeleverde mondstukken.

Hoe we de beste stofzuiger voor harde vloeren hebben onderzocht

In dit onderzoek staat een vraag centraal: wat is de beste stofzuiger voor harde vloeren? Op deze vraag kunnen we eerlijk gezegd niet beantwoorden met één antwoord: het is namelijk afhankelijk van onder meer het model dat jij graag in huis wil halen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een beste keuze per model: voor een steelstofzuiger, stofzuiger met zak en een zakloze stofzuiger.

Los van het soort model stofzuiger voor harde vloeren, hebben we uiteraard gekeken naar dezelfde factoren. Hierbij moet je met name denken aan de zuigkracht op hardere oppervlaktes (onder meer gemeten in eenheid Pascal), maar ook de geschiktheid voor onder meer het opzuigen van huisdierharen. Daarbij hebben we – zoals we eerder al aangaven – ook gekeken naar de standaard belangrijke punten van een stofzuiger.

Factoren die belangrijk zijn voor dit onderzoek:

 • Zuigkracht op harde oppervlaktes: het belangrijkste is natuurlijk de zuigprestaties op harde vloeren, waaronder houten vloeren of stenen vloeren
 • Overige toepassingen: is de stofzuiger ook geschikt voor dierenharen? En voor meubels en gordijnen?
 • Meegeleverde accessoires: welke stofzuigerborstels krijgen we erbij? We kijken altijd wat er meegeleverd wordt
 • Gewicht: we controleren of de stofzuiger zwaar of juist heel licht is
 • Geluidsniveau: hoeveel geluid produceert een stofzuiger op zijn volle vermogen (gemeten in decibel)
 • Bereik: we meten op hoe groot het bereik (stofzuiger actieradius) is van de stofzuiger
 • Beoordelingen: uiteraard checken we ook eerdere beoordelingen en ervaringen van andere kopers

Kom meer te weten over onze aanpak bij VacuumTester.com.

Vergelijk stofzuigers voor harde (en houten) vloeren

ModelDraadloosZakloosMet Kruimeldief
Stofzuiger voor harde vloerenNeeNeeNeeBekijk de beste >
Zakloze stofzuiger voor harde vloerenNeeJaNeeBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor harde vloerenJaJaJaBekijk de beste >

FAQ over stofzuiger voor harde vloeren

Hoe ontdek je de beste stofzuiger voor harde vloeren?

Het is slim om goed te letten op de zuigkracht op harde vloertypen. Denk hierbij aan houten vloeren en tegels. Heb je veelal harde houten vloeren in huis? Dan is het slim om ook goed te letten op de aanwezigheid van een parketborstel.

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor harde vloeren?

De zuigborstel. Deze moet afstand bewaren tussen de harde ondergrond, zodat er geen vacuüm onstaat. Toch mag hij hiermee geen zuigkracht verliezen, wat best lastig kan zijn.

Welke vloertypen vallen er onder 'harde vloeren'?

Wij groeperen de volgende vloertypen onder harde vloeren: houten vloeren, stenen vloeren, laminaat en parket.

Zijn er ook goede stofzuigers voor harde vloeren en huisdieren?

Ja, die zijn er zeker. Let hierbij goed op de aanwezigheid van een turboborstel, die het liefst geautomatiseerd is.