Beste stofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je met name harde vloeren in huis hebt, denk aan tegels of plavuizen, is het slim om goed te letten op de zuigborstel van een stofzuiger. Ga je aan de slag met een verkeerde borstel, dan kan er sprake zijn van een verslechterde zuigkracht of erger: onherstelbare schade op je prachtige vloer. Het is slim om te gaan voor een wat zachtere borstel, die dankzij zachte haren aan de onderzijde zorgt voor een ruimte tussen de zuigmond en jouw vloer.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten stofzuigers die bestempeld worden als goede keuze voor harde vloeren. Maar wat zijn nu echt de beste? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren en zetten deze per model voor je op een rij.

Beste stofzuiger voor harde vloeren in België in 2022

Stofzuiger met zak
philips fc8780 performer

Philips Performer Silent FC8780/09

De Philips Performer Silent FC8780/09 is de beste keuze voor harde vloertypen. Het is tevens een goede keuze voor kwetsbare vloeren, gezien hij geleverd wordt met een superzachte parketborstel.
★★★★★
Zakloze stofzuiger
philips fc9745 powerpro expert

Philips FC9745/09 Power Pro Expert

Met een enorme zuigkracht op harde vloeren en veel verschillende zuigborstels, is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert een hele goede in onze ogen. Het gaat hier om een zakloze stofzuiger.
★★★★★
Steelstofzuiger
dyson v15 detect absolute

Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 Detect Absolute is het nieuwste model van Dyson, die goed scoort op harde vloeren. Deze draadloze steelstofzuiger maakt gebruik van lasertechnologie, waarmee vuiligheid op de grond beter zichtbaar wordt.
★★★★★

Wat is belangrijk bij een stofzuiger voor harde vloeren

Een stofzuiger voor harde vloeren moet in onze ogen voldoen aan twee belangrijke eigenschappen. Allereerst moet er sprake zijn van een goede zuigkracht op harde vloeren als tegels of steen. Daarnaast moet hij voorzien zijn van de juiste zuigborstels: een zuigmond die geen ruimte houdt van de vloer kan ervoor zorgen dat hij zich vastzuigt, waarmee het stofzuigen erg moeilijk zal gaan.

Natuurlijk zijn houten vloeren ook harde vloeren. Hierbij is het eveneens belangrijk dat er sprake is van een goede zuigkracht op harde vloertypen, maar kijken we ook naar de bescherming van jouw vloer. Een parketzuigmond is voorzien van zachte haren die de kans op schade minimaliseert. We hebben een apart onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor parket, handig om een kijkje te nemen als je laminaat, PVC of een houten vloer hebt.

Onderzoeksfactoren

In ons onderzoek hebben we ingezoomd op verschillende kenmerken. Niet alleen de zuigkracht en de meegeleverde accessoires, maar ook factoren als het gewicht, filters en de stofuitstoot. Alle onderzoeksfactoren op een rij:

 • Zuigkracht op harde vloeren: we checken hoe het gesteld is met de zuigprestaties op harde vloertypen. Hoe goed zuigt een stofzuiger op stenen, tegels en andere harde vloeren?
 • Meegeleverde zuigborstels: krijgen we er zuigmonden bij die geschikt zijn voor harde vloeren?
 • Vloerbescherming: een harde vloer kan ook van hout of laminaat zijn. We checken daarom ook de mate van bescherming van kwetsbare vloeren.
 • Stofuitstoot en filters: welke filters zijn er onder de motorkap van de stofzuiger te vinden? Een HEPA filter? En zo ja: welk type HEPA filter?
 • Geluidsniveau: met een decibel meter testen we in elke stofzuiger review hoeveel geluid een model maakt. Echter kijken we bij harde vloeren ook hoeveel geluid een stofzuiger maakt als je hem heen en weer beweegt.

Naast bovenstaande factoren kijken we uiteraard ook naar prijs en reviews van eerdere kopers.

beste stofzuiger voor harde vloeren
Hoe goed zuigt een stofzuiger op tegels en andere harde vloertypen?

Welk model stofzuiger voor een harde vloer kun je het beste kiezen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger voor harde vloeren, heb je keuze uit verschillende modellen. Zoals je hierboven kunt zien hebben wij dan ook voor elk model een goede keuze uitgelicht: een steelstofzuiger, een sledestofzuiger met zak en een zakloze stofzuiger. Welk model stofzuiger jij het beste kunt kiezen is afhankelijk van jouw wensen en behoeftes.

In het algemeen zorgt een steelstofzuiger voor minder geluid, gezien je deze niet over je harde vloeren heen hoeft te rijden. Iets wat wel het geval kan zijn bij een traditionele sledestofzuiger op wielen. Helemaal als deze geen rubberen wielen heeft kan dit zorgen voor een vervelend geluid.

In het algemeen zorgt een steelstofzuiger voor minder geluid, gezien je deze niet over je harde vloeren heen hoeft te rijden.

Ga jij toch voor een stofzuiger op wielen, dan kun je daar ook nog keuze maken tussen een model met zak of zonder zak. Bij een zakloze stofzuiger hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen, maar dien je wel vaker de filters schoon te maken of te vervangen.

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar is de oprichter van Vacuumtester.com en is een ware stofzuiger-guru. Met meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van elektronische apparaten weet hij als geen ander wat belangrijk is bij een stofzuiger. Als er een nieuwe stofzuiger verschijnt, staat hij dan ook te trappelen om deze uitgebreid te testen.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Vacuumtester
   Logo
   Enable registration in settings - general