Beste Steelstofzuiger voor Tapijt [2021]: Hoogpolig & Laagpolig

Heb je haast? Dit is de beste steelstofzuiger voor tapijt in België:

🥇 Dyson V11 Absolute Extra: wij vinden dit de beste steelstofzuiger voor tapijt. Deze stofzuiger heeft namelijk een uitmuntende zuigkracht op zowel hoogpolig als laagpolig tapijt. Daarbij scoort deze stofzuiger ook goed op andere vloeren.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe stofzuiger is het belangrijk om te kijken naar welke vloeren je veelal in huis hebt. De zuigkracht op vloertypen kan namelijk verschillen per type stofzuiger. Ook als het gaat om steelstofzuigers.

In dit onderzoek hebben we specifiek toegespitst op de beste steelstofzuiger voor tapijt. Zowel hoogpolig als laagpolig. Een goede steelstofzuiger voor tapijt voldoet in onze ogen minimaal aan de volgende eigenschappen:

 • Goede zuigkracht op zachte vloeren – waaronder dus tapijt
 • Lange accuduur en korte oplaadtijd – zodat hij niet na elke klus aan de lader hoeft
 • Lichtgewicht – omdat je de hele stofzuiger in de hand hebt
 • Makkelijk te legen – het gaat vaak om zakloze stofzuigers
 • Diverse accessoires – zodat de steelstofzuiger breed inzetbaar is

Daarnaast hebben we natuurlijk ook gekeken naar factoren als het geluidsniveau, de prijs en de beoordelingen van eerdere kopers.

Korte samenvatting van ons onderzoek:

 1. 🥇 Beste Steelstofzuiger voor Tapijt – Dyson V11 Absolute Extra
 2. 🥈 Beste Steelstofzuiger voor Tapijt & Tegels – Philips SpeedPro Max Aqua
 3. 🥉 Beste Steelstofzuiger voor Tapijt & Laminaat – Samsung Jet 75 Complete

1.🥇 Beste steelstofzuiger voor tapijt

beste steelstofzuiger voor tapijt

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra komt in ons onderzoek als beste steelstofzuiger voor tapijt naar voren. Geleverd met borstels die zeer geschikt zijn voor zachte vloeren.

Een populair type stofzuiger voor tapijt en vloerkleden is de steelstofzuiger. Niet heel gek, want met dit model hoef je niet over het tapijt te rijden, wat in veel gevallen niet makkelijk gaat.

De steelstofzuiger is draadloos en zakloos: deze kun je gewoon in je hand houden zonder dat je hem achter je aan hoeft te slepen.

Voordelen van een steelstofzuiger voor tapijt:

 • Hoeft niet te rijden over je vloerkleed
 • Is draadloos en zakloos
 • Eenvoudig te legen
 • Vaak geleverd met veel zuigborstels
 • Makkelijk opbergen

Hou er wel rekening mee dat je te maken hebt met een draadloze stofzuiger die werkt op een accu. Je zal hem dus tijdig moeten opladen en kan er uren achter elkaar mee stofzuigen. Bekijk ook mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger voor meer goede keuzes.

Niet kiezen als:

Niet telkens je stofzuiger op hoeven laden, maar wel genieten van een stofzuiger zonder zak? Dan kun je beter kiezen voor een zakloze stofzuiger op wielen.

Conclusie:

De Dyson V11 Absolute Extra is de beste steelstofzuiger voor tapijt. Deze steelstofzuiger heeft een uitmuntende zuigkracht op zachte vloertypen, waaronder hoogpolige en laagpolige vloerkleden en tapijten. De steelstofzuiger wordt geleverd met veel verschillende zuigborstels, waardoor hij ook geschikt is voor andere vloertypen.

2.🥈 Beste steelstofzuiger voor tapijt & tegels

beste steelstofzuiger voor tapijt en tegels

🇧🇪 Beste keuze in België: je kunt het beste kiezen voor de Philips SpeedPro Max Aqua Series 8000. Deze steelstofzuiger heeft een goede zuigkracht op tapijt, maar scoort ook erg goed op harde vloeren als tegels.

Lang niet elke woning is helemaal voorzien van vloerkleden. De kans is klein dat je in de badkamer of in de keuken ook tapijt hebt liggen. Wees niet bang dat een steelstofzuiger enkel geschikt is voor zachte vloeren: er zijn ook steelstofzuigers die geschikt zijn voor stenen vloeren en tegels.

Het grote voordeel van een steelstofzuiger voor beide vloeren, is dat je ze voor allerlei toepassingen kunt gebruiken.

Voordelen van een steelstofzuiger voor tapijt en tegels:

 • Harde zuigkracht op beide vloertypen
 • Geen aparte stofzuigers in huis halen
 • Stofzuigen op lastige plekken
 • Borstels makkelijk verwisselbaar

Het is wel aan te raden om goed te letten op de meegeleverde zuigborstels. Dit bepaalt namelijk in hoeverre een steelstofzuiger geschikt is voor zowel vloerkleden als tegelvloeren. Meer stofzuigers bekijken? Check mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt in het algemeen.

Niet kiezen als:

Is je hele woning voorzien van tapijt? Dan is de keuze voor een steelstofzuiger met dweilfunctie overbodige luxe.

Conclusie:

Op zoek naar een steelstofzuiger voor zowel tapijt als stenen vloeren? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Philips SpeedPro Max Aqua Series 8000. Deze steelstofzuiger heeft een goede zuigkracht op tapijten en vloerkleden, maar is dankzij de meegeleverde zuigborstels ook erg geschikt voor tegels en stenen vloeren.

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor tapijt & laminaat

beste steelstofzuiger voor tapijt en laminaat

🇧🇪 Beste keuze in België: de Samsung Jet 75 Complete is de beste steelstofzuiger voor tapijt en laminaat in onze ogen. Voorzien van diverse zuigborstels voor beide vloertypen.

Het is misschien wel de meest voorkomende vloercombinatie: tapijt en houten vloeren. Niet heel gek dat een steelstofzuiger die voor beide vloeren geschikt is, erg gewild is.

Gelukkig worden steelstofzuigers vaak geleverd met een groot aantal opzetborstels. Ook met zogeheten parketborstels: zuigborstels die voorzien van zachte haren die de kans op schade op laminaat minimaliseren.

Voordelen van een steelstofzuiger voor tapijt en laminaat:

 • Zachte parketborstels én turboborstels
 • Geen wielen, dus minder kans op krassen
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Makkelijk op te bergen

Met name het feit dat het hier gaat om een stofzuiger zonder wielen is een groot pluspunt. Er is namelijk geen sprake van wielen, die vaak kunnen zorgen voor krassen en strepen op je houten vloer. Wil je toch liever een model op wielen? Bekijk dan alternatieve keuzes in mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger voor tapijt.

Niet kiezen als:

Wil je niet constant de stofzuiger in je hand hoeven houden? Kies dan voor een zakloze sledestofzuiger voor tapijt en houten vloeren.

Conclusie:

Heb jij veelal houten vloeren naast tapijten in je woning liggen? Dan is de Samsung Jet 75 Complete in onze ogen de beste steelstofzuiger. Dankzij de veel meegeleverde extra zuigmonden is de stofzuiger niet alleen geschikt voor zachte vloertypen als tapijt en vloerkleden, maar kun je er met behulp van bijvoorbeeld de parketborstel ook kwetsbare vloeren stofzuigen.

Hoe we de steelstofzuigers voor tapijt onderzocht hebben

Voor het onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor tapijt hebben we ons verdiept in veel verschillende factoren. Zo hebben we onder meer gekeken naar de zuigkracht op zachte vloeren, maar hebben we ook standaard factoren onder de loep gehouden: hierbij moet je denken aan het gewicht, het geluidsniveau en de accuduur van steelstofzuigers.

Vanwege het feit dat we ons onderzoek voor zoveel mogelijk mensen interessant willen maken hebben we onderscheid gemaakt in drie verschillende beste keuzes: de beste steelstofzuiger voor tapijt in het algemeen, de beste voor tapijt en huisdierharen én de beste voor tapijt en houten vloeren.

Belangrijkste onderzoeksfactoren

 • Zuigkracht op zachte vloeren: hoe goed scoort een steelstofzuiger op hoogpolige en laagpolige tapijten?
 • Toepassingen: wordt de steelstofzuiger geleverd met extra’s, zodat we hem ook kunnen gebruiken voor ander doeleinden?
 • Accuduur en oplaadtijd: we hebben onderzocht hoelang een steelstofzuiger achter elkaar meegaat en hoelang hij vervolgens nodig heeft om volledig op te laden.
 • Mobiliteit: hoe makkelijk is de steelstofzuiger te bedienen en kunnen we hem vervolgens makkelijk opbergen?

Wil je meer weten over onze aanpak? Bekijk hoe we werken bij VacuumTester!

Vergelijk de beste steelstofzuigers voor tapijt

ModelGeschikt voor harde vloerenMet parketborstelZakloos
Steelstofzuiger voor tapijtNeeMogelijkJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor tapijt en tegelsJaMogelijkJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor tapijt en laminaatJaJaJaBekijk de beste >

FAQ over steelstofzuigers voor tapijt en zachte vloeren

Hoe ontdek je de beste steelstofzuiger voor tapijt?

Je ontdek de beste steelstofzuiger voor tapijt door goed te letten op de zuigkracht op zachte vloertypen. Daarbij is het ook slim om te letten op de verschillende zuigborstels die je erbij krijgt.

Wat maakt een steelstofzuiger geschikt voor tapijt?

Een steelstofuziger is in onze ogen geschikt voor tapijt en vloerkleden als er sprake is van een goede zuigkracht op zachte vloertypen. Daarbij is een speciale tapijtborstel in veel gevallen een extra plus!

Is een speciale tapijtborstel echt nodig?

Nee hoor, een combinatie zuigmond kan ook prima gebruikt worden. Wel is een speciale tapijtborstel vaak een gegeven dat de stofzuiger speciaal geschikt is voor zachte vloertypen.

Wat is het voordeel van een steelstofzuiger voor tapijt?

Het grote voordeel van stofzuigen van tapijt en vloerkleden met een steelstofzuiger, is dat deze draadloos is en niet op wielen is. Je hoeft dus geen stofzuiger achter je aan te slepen en over een tapijt te laten rijden (wat niet altijd even goed gaat).