Beste Steelstofzuiger voor Parket [2021]: Laminaat & PVC

Haast? Dit is de beste steelstofzuiger voor parket in België:

🥇 Dyson V11 Absolute Extra: dit is de beste steelstofzuiger voor parket vloeren. Er is met deze stofzuiger sprake van een goede zuigkracht op harde vloeren, die goed beschermd worden dankzij de zachte parketborstel.

Het is een van de belangrijkste zaken om op te letten bij het kopen van een stofzuiger: de zuigkracht op specifieke vloertypen. Of het nu gaat om een traditionele stofzuiger op wielen of een ultralichte steelstofzuiger.

Heb jij met name parket in huis en ben je opzoek naar een steelstofzuiger? Dan ben je bij dit onderzoek aan het juiste adres. Ik heb namelijk diverse steelstofzuigers vergeleken om de beste voor kwetsbare parket vloeren er tussen uit te vissen.

Onder meer de zuigkracht op parket en de soorten borstels heb ik onder de loep gehouden: is er bijvoorbeeld een parketborstel te vinden in de verpakking?

Samenvatting van het onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor parket:

 1. 🥇 Beste steelstofzuiger voor parket – Dyson V11 Absolute Extra
 2. 🥈 Beste steelstofzuiger voor parket – Rowenta X-Force 11.60 Flex
 3. 🥉 Beste steelstofzuiger voor parket & huisdierharen – Dyson V11 Animal Extra

1.🥇 Beste steelstofzuiger voor parket

beste steelstofzuiger voor parket

🇧🇪 Beste keuze in België: wij bestempelen de Dyson V11 Absolute Extra als beste steelstofzuiger voor paret. Wordt geleverd met zachte parketborstels.

Een steelstofzuiger voor parket is een goede keuze. Je hebt namelijk geen stofzuiger op wielen die je achter je aan moet slepen, wat mogelijk krassen of strepen op je laminaat, PVC of houten vloer kan veroorzaken.

In veel gevallen is een steelstofzuiger ook zakloos: je hoeft dus niet meer op zoek te gaan naar dure stofzuigerzakken, maar leegt het stofreservoir eenvoudig boven de prullenbak.

Voordelen van een steelstofzuiger voor parket:

 • Geen wielen die krassen kunnen veroorzaken
 • Stofzuigen op lastig bereikbare plekken
 • Vaak voorzien van zachte parketborstels
 • Eenvoudig en compact op te bergen

Hou er wel rekening mee dat we hier te maken hebben met een stofzuiger die werkt op een accu. Je zal er dus altijd voor moeten zorgen dat er sprake is van een opgeladen accu. Liever een niet-draadloos model? Neem dan een kijkje in mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger.

Niet kiezen als:

Wanneer je niet constant de accu wil op hoeven laden, kun je beter kiezen voor een zakloze sledestofzuiger.

Conclusie:

De beste steelstofzuiger voor parket is de Dyson V11 Absolute Extra. De zuigkracht op harde parket vloeren is goed. Daarbij hoef je dankzij de meegeleverde zachte vloerborstel geen zorgen te maken over krassen en strepen op je kwetsbare vloer.

2.🥈 Beste steelstofzuiger voor parket & tapijt

beste steelstofzuiger voor parket en tapijt

🇧🇪 Beste keuze in België: de Rowenta X-Force 11.60 Flex is in onze ogen de beste steelstofzuiger voor parket en tapijt. Op beide vloertypen een onwijs sterke zuigkracht!

De kans is groot dat je naast parket ook een tapijt of meerdere vloerkleden in de woning hebt liggen. Deze moeten natuurlijk ook gestofzuigd worden: iets wat met een parketborstel wat lastiger gaat.

Gelukkig zijn er ook steelstofzuigers die geschikt zijn voor parket én tapijt of vloerkleden. Deze worden vaak geleverd met veel zuigborstels die je makkelijk kunt verwisselen.

Voordelen van een steelstofzuiger voor parket en tapijt:

 • Geleverd met parket- en tapijtborstels
 • Sterke zuigkracht op diverse vloertypen
 • Grondig tapijten stofzuigen
 • Geen vastlopende wielen op je tapijt

Het is wel aan te raden om bij je keuze voor een steelstofzuiger voor parket en tapijt goed te letten op de meegeleverde zuigborstels. Zoals ik daarnet al aangaf is de aanwezigheid van een parketborstel en een tapijtborstel een must. Deze laatste borstel wordt vaak aangeduid als een turboborstel. Bekijk meer informatie in mijn algemene onderzoek naar de beste stofzuiger voor parket.

Niet kiezen als:

Heb jij een hond of een kat in de woning rondlopen? Dan kun je beter kiezen voor een steelstofzuiger die geleverd wordt met geautomatiseerde turboborstels. Bekijk deze ook in mijn onderzoek!

Conclusie:

Op zoek naar een goede steelstofzuiger voor parket en tapijt óf vloerkleden? Dan maak je de beste keuze met deze Rowenta X-Force 11.60 Flex steelstofzuiger. Er is sprake van een goede zuigkracht op parket, maar dankzij de vele accessoires kun je hem voor veel meer vloertypen gebruiken, waaronder tapijt!

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor parket & huisdierharen

beste steelstofzuiger voor parket en huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Animal Extra is de beste steelstofzuiger voor houten vloeren en huisdierharen. Deze steelstofzuiger heeft een goede zuigkracht op houten vloeren en wordt geleverd met zuigborstels voor dierenharen.

Wanneer jij een hond of een kat in de woning hebt lopen, zul je ongetwijfeld te maken krijgen met huisdierharen. Als je een stofzuiger koopt voor je parket vloeren, is het belangrijk om te letten op de geschiktheid voor het opzuigen van dierenharen.

Met name steelstofzuigers zijn erg populair bij huisdier eigenaren. En dat lijkt logisch: vaak is er bij steelstofzuiger sprake van een geïntegreerde handstofzuiger, waarmee je eenvoudig meubels als stoffen banken kunt stofzuigen.

Voordelen van een steelstofzuiger voor parket en dierenharen:

 • Geleverd met roterende dierenhaar borstels
 • Vaak met geïntegreerde handstofzuiger voor meubels
 • Makkelijk te legen
 • Verliest geen zuigkracht als stofreservoir voller wordt

Hou er wel rekening mee dat je dit type stofzuiger niet eenvoudig achter je aan kunt laten rijden, maar dat je deze in zijn geheel moet dragen. Liever een stofzuiger op wielen? Check dan mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger voor parket, waar ik ook sledestofzuigers uitlicht.

Niet kiezen als:

Snel last een allergische reactie? Kies dan voor een stofzuiger met zak voor parket. Hiermee is de kans dat je in aanraking komt met dierenharen of stof bij het legen van de stofzuiger kleiner.

Conclusie:

Wanneer je met name parket vloeren in huis hebt én er een trouwe viervoeter rondloopt, dan kun je het beste kiezen voor de Dyson V11 Animal Extra steelstofzuiger. De stofzuiger is met name geschikt voor parket, maar is dankzij de meegeleverde extra mondstukken ook goed geschikt voor andere vloertypen. Met de turboborstels kun je makkelijk huisdierharen wegzuigen.

Hoe we ons onderzoek hebben uitgevoerd

Bij VacuumTester nemen we elk stofzuiger onderzoek heel serieus. We geven voor elke factor van een stofzuiger een score en leggen verschillende aspecten onder de loep. Het is echter afhankelijk van het type stofzuiger en de toepassing waar we net wat meer op inzoomen binnen een onderzoeksrapport.

Voor dit onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor parket hebben we met name gekeken naar de zuigkracht op harde vloeren en de mate van ‘bescherming’ bij kwetsbare parket vloeren (ook PVC vloeren en laminaat). Uiteraard vergeten we de standaard elementen van een stofzuiger niet. Zo checken we altijd het gewicht, het geluidsniveau en de aanwezige filters onder de motorkap van de stofzuiger.

Belangrijke onderzoeksfactoren:

 • Zuigkracht op parket: een van de belangrijkste punten is natuurlijk de zuigkracht op parket vloeren.
 • Mate van bescherming voor kwetsbare vloertypen: is er sprake van een zachte parketborstel, zodat deze de kans op krassen of strepen vermindert?
 • Meegeleverde accessoires: welke zuigmonden krijgen we allemaal bij desbetreffende steelstofzuiger?
 • Accuduur en oplaadtijd: we hebben te maken met een steelstofzuiger, waarbij er sprake is van een accu in plaats van een snoer. De maximale accuduur en oplaadtijd zijn belangrijke elementen.
 • Eerdere beoordelingen: uiteraard kijken we ook naar reviews van eerdere kopers bij modellen die wij onderzoeken..

Neem vooral een kijkje achter de schermen als je benieuwd bent hoe we werken bij VacuumTester (wel je voetjes vegen).

Vergelijk de beste steelstofzuigers voor parket

ModelTurboborstelMet tapijtborstelDraadloos
Steelstofzuiger voor houten vloerenMogelijkMogelijkJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor houten vloeren en tapijtNeeJaJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor houten vloeren en huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over steelstofzuigers voor parket en dierenharen

Hoe vind je de beste steelstofzuiger voor parket?

Door te kijken naar de zuigkracht van de stofzuiger op harde vloertypen. Maar ook de aanwezigheid van een zachte parketborstel mag niet vergeten worden. In mijn uitgebreide onderzoeksrapport hierboven ontdek je direct de beste steelstofzuiger voor parket op dit moment!

Waar moet ik op letten bij een steelstofzuiger voor kwetsbare vloeren?

Let met name goed op de zuigborstels die je erbij krijgt. Daarnaast zijn parketvloeren 'harde vloeren'. Let op de zuigkracht voor dat vloertype.

Is een steelstofzuiger altijd beter voor parket?

Wij vinden van wel: bij een sledestofzuiger rol je de stofzuiger constant achter je aan. Als een wieltje vastloopt, dan heb je al snel een kras op je parketvloer.

Zijn er ook steelstofzuigers voor parket én dierenharen?

Die zijn er zeker. Het gaat hier dan om steelstofzuigers die niet alleen voorzien zijn van een zachte parketborstel, maar ook geleverd worden met een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen.