Beste Steelstofzuiger voor Huisdierharen [2021]: Honden & Katten

Weinig tijd? Dit is de beste steelstofzuiger voor huisdierharen in België:

🥇 Dyson V11 Animal Extra: deze stofzuiger komt als beste keuze uit ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor huisdierharen. Deze steelstofzuiger maakt het heel makkelijk om kattenharen en hondenharen van de vloer en meubels te zuigen.

Het opzuigen van hondenharen of kattenharen kan een flink karwei zijn. Helemaal als je te maken hebt met vloerkleden en stoffen meubels. De huisdierharen zijn vaak met een eenvoudige stofzuiger niet makkelijk weg te zuigen.

Je kunt het best stofzuigen met een roterende zuigborstel, die ook wel turboborstels of zelfs huisdierharenborstels genoemd worden. Je ontdekt ze bij diverse stofzuigers, die in veel gevallen ook in de productnaam al gekenmerk worden als ‘Animal’ of ‘Pet Hair’ uitvoering.

Wanneer je op zoek bent naar een steelstofzuiger ben je hier aan het juiste adres: ik heb onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuiger voor huisdierharen. In mijn ogen dient een goede keuze minimaal te voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Geleverd met roterende borstels – deze borstels maken het opzuigen van haren kinderspel
 • Goede filters in de stofzuiger – hiermee wordt de kans nare luchtjes en mogelijk allergische reacties verminderd
 • Diverse accessoires – maakt de steelstofzuiger geschikt voor verschillende vloertypen
 • Geïntegreerde kruimelzuiger – hiermee kun je ook meubels eenvoudig stofzuigen om hondenharen en kattenharen op te zuigen.

Natuurlijk heb ik ook goed gekeken naar andere belangrijke factoren van een steelstofzuiger in het algemeen: denk aan de accuduur, de oplaadtijd en het gewicht van de stofzuiger.

Samenvatting van de beste steelstofzuiger voor dierenharen:

 1. 🥇 Beste Steelstofzuiger voor Huisdierharen – Dyson V11 Animal Extra
 2. 🥈 Beste Steelstofzuiger voor Huisdierharen & Laminaat – Philips Speedpro Max Aqua
 3. 🥉 Beste Steelstofzuiger voor Huisdierharen & Tapijt – Rowenta X-Force Flex 11.60

1.🥇 Beste steelstofzuiger voor huisdierharen

beste steelstofzuiger voor huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Animal Extra vinden wij de beste steelstofzuiger voor huisdierharen op dit moment. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met krachtige zuigborstels die speciaal geschikt zijn voor dierenharen.

Een steelstofzuiger is een populaire keuze. Niet heel gek: de stofzuiger is namelijk in veel gevallen draadloos én zakloos. Hiermee heb je een eindeloos bereik en hoef je niet meer op zoek naar dure stofzuigerzakken.

Voor huisdierharen zijn er veel verschillende steelstofzuigers, waarbij het belangrijk is dat er een turboborstel aanwezig is. Daarbij is het raadzaam om te gaan voor een model met een geïntegreerde handstofzuiger, zodat je ook hondenharen en kattenharen van meubels kunt stofzuigen.

Voordelen van een steelstofzuiger voor huisdierharen:

 • Geleverd met krachtige turbuborstels
 • Stofzuigen op lastige plekken
 • Eenvoudig te legen
 • Geen vastlopende wielen door haren
 • Geïntegreerde handstofzuiger

Hou er wel rekening mee dat je hier vaak te maken hebt met een draadloze stofzuiger die werkt op een accu. Je zal dus altijd moeten zorgen voor een opgeladen accu. Bekijk ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger in het algmeen!

Niet kiezen als:

Snel last van een allergie? Ga dan voor een stofzuiger met zak in plaats van een zakloze steelstofzuiger. Het legen van het stofreservoir kan zorgen voor allergische reacties.

Conclusie:

Wij bestempelen de Dyson V11 Animal Extra als beste steelstofzuiger voor huisdierharen op dit moment. Deze steelstofzuiger wordt namelijk geleverd met speciale zuigborstels die geschikt zijn voor het opzuigen van huisdierharen. Daarbij scoort de steelstofzuiger erg goed op diverse vloertypen én krijg je er veel accessoires bij.

2.🥈 Beste steelstofzuiger voor huisdierharen & laminaat

beste steelstofzuiger voor huisdierharen en laminaat

🇧🇪 Beste keuze in België: wij bestempelen de Philips SpeedPro Max Aqua als de beste steelstofzuiger voor zowel huisdierharen als laminaat (houten vloeren). Deze steelstofzuiger heeft namelijk ook zachte borstels die jouw kwetsbare vloer goed beschermen.

Heb jij huisdierharen en laminaat op de vloer liggen? Dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn namelijk een aantal steelstofzuigers die geschikt zijn voor het opzuigen van onder meer hondenharen en daarbij ook geschikt zijn voor houten vloeren.

Zoals ik daarnet al aangaf wordt een steelstofzuiger vaak geleverd met een groot scala aan zuigborstels. Daarbij zijn er zelfs steelstofzuigers die ook kunnen dweilen, wat natuurlijk grandioos is voor houten vloeren, laminaat of PVC-vloeren.

Voordelen van een steelstofzuiger voor huisdierharen en laminaat:

 • Makkelijk en grondig huisdierharen verwijderen
 • Geleverd met zachte parketborstels
 • Draadloos, dus geen wielen over je laminaat
 • Compact en lichtgewicht

Let altijd goed op welke zuigborstels er meegeleverd worden. Wil jij bijvoorbeeld ook je laminaat kunnen dweilen, check dan of er sprake is van een dweilborstel. Een parketborstel en een turboborstel zijn in ieder geval must-haves in dit geval. Meer goede keuzes bekijken? Check mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor huisdierharen, waar je ook andere modellen kunt ontdekken.

Niet kiezen als:

Niet telkens de stofzuiger op hoeven laden? Dan is een draadloze steelstofzuiger voor jou minder interessant.

Conclusie:

Op zoek naar een steelstofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen, maar ook jouw houten vloer goed beschermd? Dan maak je de beste keuze met deze Philips SpeedPro Max Aqua. Je kunt hiermee stofzuigen en dweilen tegelijk. Deze steelstofzuiger heeft namelijk krachtige turboborstels, maar ook zachte parketborstels die jouw houten vloer beschermen.

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor huisdierharen & tapijt

best stick vacuum for pet hair and carpet

🇧🇪 Beste keuze in België: de Rowenta X-Force Flex 11.60 is de beste steelstofzuiger voor huisdieren en tapijt. Zuigt eenvoudig dierenharen uit hoogpolige- en laagpolige tapijten!

Wanneer je veelal tapijt of vloerkleden in je woning hebt liggen, zul je weten hoe lastig het kan zijn om hondenharen of kattenharen uit het tapijt te zuigen. Gelukkig kan een steelstofzuiger uitkomst bieden, gezien deze vaak geleverd worden met roterende turboborstels.

Voor een steelstofzuiger voor huisdierharen en tapijt is het belangrijk om goed te letten op de aanwezigheid van gemotoriseerde turboborstels. Deze trekken het dierenhaar makkelijk uit je vloerkleden.

Voordelen van een steelstofzuiger voor huisdierharen en tapijt:

 • Vastzittende dierenharen uit tapijt zuigen
 • Vaak geleverd met meerdere turboborstels
 • Ook geschikt voor stoffen meubels

Het laatste voordeel is met name zo bij een steelstofzuiger met geïntegreerde handstofzuiger. Deze klik je er eenvoudig uit, waarna je een kleine turboborstel erop kan klikken. Liever geen draadloze stofzuiger, maar wel een zakloze stofzuiger? Bekijk andere typen in mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger voor huisdierharen.

Niet kiezen als:

Heb je liever een stofzuiger op wielen? Kies dan voor een zakloze sledestofzuiger voor huisdieren en laminaat.

Conclusie:

Wanneer je huisdieren hebt en je veelal tapijt in je woning hebt, kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Rowenta X-Force Flex 11.60. Deze stofzuiger heeft namelijk krachtige zuigborstels waarmee je eenvoudig dierenharen uit tapijten en vloerkleden kunt zuigen.

Hoe we steelstofzuigers voor huisdierharen onderzocht hebben

Bij VacuumTester hebben we al vaak steelstofzuigers grondig mogen testen. Van hele populaire modellen van merken als Dyson tot de wat minder populaire staande stofzuigers. Ongeacht het model hanteren we altijd een strikte onderzoeksmethodologie achter de schermen.

Vlak na het opstarten van VacuumTester kregen we direct al de vraag of we onderzoek wilden doen naar steelstofzuigers voor huisdierharen.

Bij de steelstofzuigers voor huisdierharen hebben we onder meer gekeken naar de prestaties bij het opzuigen van dierenharen, maar ook naar de meegeleverde accessoires. Zo is bijvoorbeeld een meegeleverde turboborstel in onze ogen een vereiste.

Alle onderzoeksfactoren op een rij:

 • Prestatie opzuigen huisdierharen: hoe goed zuigt een steelstofzuiger hondenharen en kattenharen op?
 • Zuigkracht op verschillende vloertypen: we hebben de steelstofzuigers getest op verschillende vloertypen.
 • Meegeleverde accessoires: we kijken naar wat je allemaal bij de steelstofzuiger geleverd krijgt. Ook een turboborstel?
 • Stofzuigerfilter: erg belangrijk, gezien een stofzuiger voor husidieren vaak nare luchtjes kan afgeven.

Bekijk hier meer over hoe we werken bij VacuumTester!

Steelstofzuigers voor dierenharen vergelijken

ModelTurboborstelMet parketborstelDraadloos
Steelstofzuiger voor huisdierharenNeeNeeJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor huisdierharen en laminaatJaJaJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor huisdierharen en tapijtJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over een stofzuiger voor hondenharen en kattenharen

Hoe ontdek je de beste steelstofzuiger voor huisdierharen?

Je ontdekt de beste steelstofzuiger voor huisdierharen door goed te letten op de aanwezigheid van turboborstels. Ook is het slim om te kijken of de steelstofzuiger voorzien is van een anti-allergiefilter.

Wat maakt een steelstofzuiger goed voor dierenharen?

Wanneer de steelstofzuiger voorzien is van een turboborstel: hiermee worden dierenharen makkelijk uit bijvoorbeeld tapijt en vloerkleden gezogen.

Wat is naast een turboborstel nog meer belangrijk?

Een goede steelstofzuiger voor huisdierharen dient in onze ogen ook voorzien te zijn van goede filters. Hiermee worden allergische reacties verminderd en is de kans op nare geurtjes een stuk minder.

Hoe herken ik een steelstofzuiger voor dierenharen?

Je herkent een steelstofzuiger die geschikt is voor huishoudens met huisdieren vaak aan de productnaam. Hierin kom je vaak 'Pet', 'Dog', 'Cat' of 'Animal' tegen.