Beste Steelstofzuiger voor Harde Vloeren [2021]: Stenen- & tegelvloeren

Heb je haast? Dit is de beste steelstofzuiger voor harde vloeren in België:

🥇 Dyson V11 Absolute Extra: deze komt als beste steelstofzuiger voor harde vloeren naar voren. Deze krachtige steelstofzuiger heeft een uitstekend schoonmaakresultaat en is voorzien van diverse zuigborstels.

Wanneer je met name harde vloeren in huis hebt en op zoek bent naar een goede steelstofzuiger, ben je bij dit onderzoeksrapport aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste keuzes voor harde vloeren.

We hebben onder meer ook gekeken naar de combinatie met de geschiktheid voor tapijt. Ontdek de beste steelstofzuiger voor harde vloeren 2021 in dit onderzoek!

Korte samenvatting van het onderzoeksrapport:

 1. 🥇 Beste steelstofzuiger voor Harde Vloeren – Dyson V11 Absolute Extra
 2. 🥈 Beste Steelstofzuiger voor Harde Vloeren & Tapijt – Rowenta X-Force 11.60 Flex
 3. 🥉 Beste Steelstofzuiger voor Harde Vloeren & Huisdierharen – Dyson V11 Animal Extra

1.🥇 Beste steelstofzuiger voor harde vloeren

beste steelstofzuiger voor harde vloeren

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra is de beste steelstofzuiger voor harde vloeren. Deze steelstofzuiger is de krachtigste op de markt en wordt geleverd met veel verschillende zuigborstels.

Een steelstofzuiger voor harde vloeren is een goede keuze. Je hoeft geen stofzuiger meer achter je aan te slepen, omdat je vaak te maken hebt met een draadloze stofzuiger.

Bij de keuze voor de beste steelstofzuiger voor harde vloeren, moet je goed letten op de zuigkracht op hardere ondergronden. Denk aan stenen vloeren of tegelvloeren.

Voordelen van een steelstofzuiger voor harde vloeren

 • Geen stofzuiger meer achter je aan slepen
 • Geen stofzuigerzakken kopen
 • Lekker compact en makkelijk te legen
 • Makkelijk stofzuiger op lastige plekken

Je hebt hier dus wel te maken met een draadloze stofzuiger. Met andere woorden: je moet altijd rekening houden met een opgeladen accu. Ook andere stofzuigers checken? Neem dan een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste stofzuiger in het algemeen.

Niet kiezen als:

Liever een model op wielen, maar wel genieten van de voordelen van een zakloze stofzuiger? Dan kun je beter kiezen voor een zakloze sledestofzuiger voor harde vloeren.

Conclusie:

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige steelstofzuiger voor harde vloeren maak je de beste keuze met de Dyson V11 Absolute Extra. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met verschillende zuigborstels, die met name geschikt zijn voor harde vloeren.

2.🥈 Beste steelstofzuiger voor harde vloeren & tapijt

beste steelstofzuiger voor harde vloeren en tapijt

🇧🇪 Beste keuze in België: wij vinden de Rowenta X-Force 11.60 Flex de beste steelstofzuiger voor zowel harde vloeren als tapijt en vloerkleden. Op beide vloertypen heeft deze stofzuiger namelijk een hele hoge zuigkracht.

De kans is groot dat je ergens in huis een vloerkleed of tapijt hebt liggen. Wanneer dit met name zo is in jouw woning, is het slim om te kijken naar een steelstofzuiger die niet alleen geschikt is voor harde vloertypen, maar ook je tapijt of vloerkleed grondig kan stofzuigen.

Vaak worden dit type stofzuigers geleverd met roterende turboborstels. Deze trekken vuil als het waren uit je tapijt.

Voordelen van een steelstofzuiger voor harde vloeren en tapijt

 • Geleverd met turboborstels
 • Grondig tapijt en vloerkleden stofzuigen
 • Geen wielen van de stofzuiger over je tapijt
 • Eenvoudig verwisselen van zuigborstels

Wat ik wel eens hoor bij sledestofzuigers met een combi-zuigborstel, is dat men na het stofzuigen van het tapijt vergeten om de borstel om te zetten naar harde vloeren, denk aan parket. Hierdoor ontstaan er vaak krassen op kwetsbare vloeren. Wanneer je liever een zakloze stofzuiger op wielen wil, zie dan mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren.

Niet kiezen als:

Niet telkens hoeven opladen? Ga dan voor een stofzuiger met kabel, zodat je nooit rekening hoeft te houden met een opgeladen accu.

Conclusie:

Op zoek naar een steelstofzuiger voor harde vloeren en tapijt? Dan kun je het beste kiezen voor de Rowenta X-Force 11.60 Flex. Deze steelstofzuiger is geschikt voor onder meer harde tegelvloeren, maar kan ook prima gebruikt worden voor het stofzuigen van vloerkleden en tapijten.

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor harde vloeren & huisdierharen

beste steelstofzuiger voor harde vloeren en huisdierharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Animal Extra is op dit moment de beste steelstofzuiger voor harde vloeren en dierenharen. Deze steelstofzuiger heeft een goede zuigkracht op harde vloeren en wordt geleverd met zuigborstels voor dierenharen.

Harde vloeren in huis én een trouwe viervoeter? Dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn steeds vaker stofzuigers op de markt te vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor het opzuigen van katten- en hondenharen.

Als het gaat om een steelstofzuiger voor huisdierharen, krijg je er bijna altijd geautomatiseerde turboborstels bij. Deze draaien rond: hiermee worden huisdierharen uit stoffen meubels of tapijt getrokken.

Voordelen van een steelstofzuiger voor harde vloeren en huisdierharen:

 • Draadloze stofzuiger, dus groot bereik
 • Makkelijk dierenharen uit tapijt, vloerkleden en stoffen meubels stofzuigen
 • Voorzien van goede filters
 • Makkelijk boven de prullenbak te legen

Ik benadruk dat je hier te maken hebt met een zakloze stofzuiger. Wanneer je deze wil legen is de kans groter om in aanraking te komen met stof en haren dan bij een stofzuiger met zak (hierbij gooi je simpelweg de compleet gevulde zak in de prullenbak). Check mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren, waar ik ook varianten met zak uitlicht.

Niet kiezen als:

Snel last van een allergische reacties als je in aanraking komt met hondenharen of kattenharen? Kies dan voor een stofzuiger met zak. Deze is makkelijker en veiliger te legen.

Conclusie:

Op zoek naar een steelstofzuiger voor harde vloeren, die ook nog eens geschikt is voor het opzuigen van huisdierharen? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Dyson V11 Animal Extra. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht op harde vloeren en is dankzij de meegeleverde zuigborstels goed geschikt voor het opzuigen van dierenharen uit vloerkleden en meubels.

Hoe we de steelstofzuigers voor harde vloeren onderzocht hebben

Bij VacuumTester hanteren we een strikte onderzoeksmethodologie waarmee we onze onderzoeksrapporten waardevol, eerlijk en betrouwbaar houden. Of het nu gaat om traditionele stofzuigers voor huisdierharen of steelstofzuigers voor harde vloeren.

Voordat we een onderzoek starten checken we eerst wat extra belangrijke onderzoeksfactoren zijn voor desbetreffende stofzuiger. Kijken we in dit geval naar de beste steelstofzuiger voor harde vloeren, checken we onder meer hoe het gesteld is met de zuigkracht op harde vloeren en welke accessoires we erbij krijgen. Daarnaast checken we standaard de belangrijke factoren van een stofzuiger: hierbij kun je denken aan het geluidsniveau en het gewicht van de stofzuiger.

Belangrijke onderzoeksfactoren in dit rapport:

 • Zuigkracht op harde vloeren: uiteraard hebben we gecheckt hoe het gesteld is met de zuigkracht op harde vloeren.
 • Geschiktheid diverse vloertypen: is de steelstofzuiger ook geschikt voor tapijt en vloerkleden?
 • Meegeleverde accessoires: we controleren welke zuigborstels er allemaal bijgeleverd worden.
 • Beoordelingen: we lezen honderden reviews en beoordelingen door van eerdere kopers van steelstofzuigers die in ons onderzoek naar voren komen
 • Accuduur en oplaadtijd: gezien we te maken hebben met draadloze steelstofzuigers zijn dit belangrijke elementen.

Een kijkje achter de schermen: check hoe we werken bij VacuumTester!

Steelstofzuigers voor harde vloeren vergelijken

ModelTurboborstelMet tapijtborstelDraadloos
Steelstofzuiger voor harde vloerenMogelijkMogelijkJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor harde vloeren en tapijtNeeJaJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor harde vloeren en huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over een steelstofzuiger voor harde vloeren en tapijt

Hoe ontdek je de beste steelstofzuiger voor harde vloeren?

Je kunt het best goed letten op de zuigkracht op harde vloertypen: denk aan tegels of stenen vloeren. Daarbij zijn ook de meegeleverde zuigborstels een belangrijke factor om in de gaten te houden.

Bestaan er ook steelstofzuigers waarmee je kunt dweilen op harde vloeren?

Ja, die zijn er zeker. Deze steelstofzuigers zijn voorzien van een speciale zuigborstel die je kunt vullen met water. Je kunt dan stofzuigen en dweilen tegelijk.

Waar moet je op letten bij een goede steelstofzuiger voor harde vloertypen?

Je moet dan met name letten op de zuigkracht op harde vloeren. Heb je kwetsbare harde vloeren, bijvoorbeeld houten vloeren of laminaat, check dan of hij geleverd wordt met een parketborstel.

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor harde vloeren?

De zuigkracht en de meegeleverde zuigborstels! Vaak bepalen de meegeleverde borstels in hoeverre je de stofzuiger goed kunt gebruiken op de wat hardere vloertypen!