Beste Steelstofzuiger [2021]: Zakloos & Draadloos

Geen tijd? Dit is de beste steelstofzuiger van België:

🥇Dyson V11 Absolute Extra: dit is in onze ogen de beste steelstofzuiger van 2021. Deze stofzuiger is super krachtig, wordt geleverd met veel accessoires en heeft een prima accuduur.

Wanneer je het liefst een draadloze stofzuiger zonder zak in huis haalt is de keuze voor een steelstofzuiger snel gemaakt. In zeer korte tijd heeft dit model stofzuiger de wereld verovert: waar deze stofzuiger eerst met name in Amerika en Engeland veelgebruikt werd, is deze stofzuiger nu wereldwijd erg populair.

Gezien er vandaag de dag steeds meer verschillende steelstofzuigers op de markt verschijnen is natuurlijk de grote vraag: wat is de beste steelstofzuiger op dit moment? Een goede steelstofzuiger dient in onze ogen minimaal te voldoen aan de volgende criteria:

 • Goede zuigkracht – op verschillende ondergronden
 • Lichtgewicht – je hebt de hele stofzuiger namelijk in je hand
 • Geïntegreerde kruimeldief – een kruimelzuiger die je eenvoudig uit kunt nemen
 • Lange accuduur en korte oplaadtijd – minimaal 40 minuten accuduur

Elk punt hierboven vinden wij erg belangrijk als je een goede keuze wil maken. Daarbij hebben we het kenmerk ‘draadloos’ en ‘zakloos’ bestempeld als must-have voor een goede steelstofzuiger.

Uiteraard vergeten we de standaard belangrijke factoren van een stofzuiger natuurlijk niet. Denk hierbij aan het geluidsniveau en meegeleverde accessoires.

Samenvatting van het onderzoek naar de beste steelstofzuiger:

 1. 🥇Beste steelstofzuiger 2021 – Dyson V11 Absolute Extra
 2. 🥈Beste steelstofzuiger met dweilfunctie – Philips SpeedPro Max Aqua
 3. 🥉Beste steelstofzuiger voor huisdierharen – Dyson V11 Absolute Animal Extra

1.🥇 Beste steelstofzuiger 2021 – Draadloos & Zakloos

beste steelstofzuiger

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Absolute Extra is de beste steelstofzuiger volgens ons onderzoek. Het gaat om een krachtige steelstofzuiger die geschikt is voor veel verschillende vloertypen en toepassingen.

Een steelstofzuiger is op dit moment een populair model stofzuiger. Je geniet in veel gevallen van twee grote voordelen: je hebt te maken met een draadloze stofzuiger die ook nog eens draadloos is. Daarbij wordt een steelstofzuiger vaak uitgerust met een grote hoeveelheid zuigborstels, waarmee je hem voor veel doeleinden kunt gebruiken.

Voordelen van een steelstofzuiger:

 • Draadloos, dus geen gedoe met snoeren
 • Geen stofzakken kopen
 • Makkelijk op te bergen
 • Stofzuigen op lastige bereikbare plekken

Waar je bij een steelstofzuiger wel rekening mee moet houden is de accu. Deze moet je tijdig opladen en is vaak niet langer dan een uur te gebruiken. Daarbij is een steelstofzuiger vaak ook duurder dan andere modellen. Liever een stofzuiger op wielen? Bekijk dan ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger in het algemeen.

Niet kiezen als:

Wil je niet constant de stofzuiger in je hand hoeven houden? Dan kun je beter kiezen voor een sledestofzuiger met wielen.

Conclusie:

De Dyson V11 Absolute Extra is de beste steelstofzuiger van 2021. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met heel veel verschillende zuigborstels, waardoor hij geschikt is voor meerdere vloertypen en toepassingen. Hij heeft een prima accuduur en is snel opgeladen.

2.🥈 Beste steelstofzuiger met dweilfunctie – Stofzuigen & Dweilen

beste steelstofzuiger met dweilfunctie

🇧🇪 Beste keuze in België: in ons onderzoek komt de Philips SpeedPro Max Aqua als beste steelstofzuiger met dweilfunctie naar voren. Voorzien van een speciale borstel waarmee je de vloer kunt dweilen.

Steeds vaker verschijnen er stofzuigers op de markt die niet alleen kunnen stofzuiger, maar ook kunnen dweilen. In veel gevallen kun je stofzuigen en dweilen met één beweging.

Een groot pluspunt van een steelstofzuiger met dweilfunctie is dat je je vloeren niet alleen stofvrij, maar ook gelijk schoonmaakt. Perfect voor mensen met een stofallergie.

Voordelen van een steelstofzuiger met dweilfunctie:

 • Dweilen en stofzuigen tegelijk
 • Minder kans op allergische reacties
 • Haal vieze plekken van de vloer
 • Meer ruimte in berging

Een steelstofzuiger die kan dweilen heeft altijd een speciale borstel die goed onderhouden moet worden. Vaak gaat dit gepaard met additionele aankopen, waaronder vervangbare pads. Hou hier rekening mee. Check ook mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger.

Niet kiezen als:

Met name tapijt in huis? Dan is een duurdere steelstofzuiger met dweilfunctie minder interessant. Bekijk andere interessante steelstofzuigers zonder dweilfunctie in mijn onderzoek.

Conclusie:

De Philips SpeedPro Max Aqua is de beste optie als je wil dweilen en stofzuigen met een steelstofzuiger. Deze steelstofzuiger is voorzien van een speciale zuigborstel waar je ook mee kunt dweilen. Daarnaast scoort deze steelstofzuiger goed op andere belangrijke punten: zo heeft hij een groot stofreservoir en heeft hij een goede zuigkracht op verschillende vloertypen.

3.🥉 Beste steelstofzuiger voor dierenharen – Hondenharen & Kattenharen

beste steelstofzuiger voor dierenharen

🇧🇪 Beste keuze in België: de Dyson V11 Animal Extra is de beste steelstofzuiger voor huisdierharen in onze ogen. Zeer geschikt voor het opzuigen van hondenharen en kattenharen uit tapijten of meubels.

Wanneer je een hond of een kat in huis hebt lopen, zul je ongetwijfeld haren tegenkomen. Met name op stoffen meubels of vloerkleden zijn haren vaak goed zichtbaar. Gelukkig zijn er speciale steelstofzuigers voor huisdierharen.

Deze steelstofzuigers worden vaak geleverd met zogeheten turboborstels. Wanneer deze geautomatiseerd zijn worden haren van meubels en uit vloerkleden getrokken door de ronddraaiend borstel.

Voordelen van een steelstofzuiger voor huisdierharen:

 • Geleverd met turboborstels
 • Geïntegreerde handstofzuiger maakt meubels stofzuigen makkelijk
 • Makkelijk te legen stofreservoir
 • Geen vastlopende wielen van een stofzuiger door haren

Met name het laatste punt blijkt een groot voordeel: sledestofzuigers lopen vaak vast door een ophoping van haren rondom de wielen. Hou hierbij wel rekening met het feit dat je te maken hebt met een stofzuiger zonder zak. Een zak voorkomt vaak nare luchtjes, iets waar een zakloze stofzuiger als een steelstofzuiger vaak meer problemen mee heeft.

Niet kiezen als:

Wil je niet constant de stofzuiger in je hand hoeven houden? Dan kun je beter kiezen voor een zakloze stofzuiger op wielen!

Conclusie:

De Dyson V11 Animal Extra is de beste keuze als je huisdieren hebt én op zoek bent naar een steelstofzuiger. De steelstofzuiger heeft een turboborstel waarmee je eenvoudig dierenharen kunt opzuigen. Daarbij is het een krachtige steelstofzuiger die geleverd wordt met veel extra zuigborstels.

Hoe we de steelstofzuigers onderzocht hebben

Bij VacuumTester nemen we elk onderzoek naar de beste stofzuiger heel serieus. We hanteren een en dezelfde sterke onderzoeksaanpak, zodat we het onderzoek voor zoveel mogelijk mensen waardevol, betrouwbaar en eerlijk maken.

Echter kunnen de onderzoeksfactoren voor specifieke modellen – waaronder de steelstofzuiger – van elkaar verschillen. Waar we bij een sledestofzuiger spreken over een maximale actieradius is bij een draadloze steelstofzuiger de maximale accuduur.

Alle onderzoeksfactoren op een rij:

 • Zuigkracht: net als alle andere stofzuigers kijken we natuurlijk naar de zuigkracht op specifieke ondergronden
 • Gewicht: een steelstofzuiger heb je in je hand, het gewicht is erg belangrijk
 • Accuduur: we hebben onderzocht hoelang een accu meegaat (en ook bij verschillende modi)
 • Oplaadtijd: hoeveel heeft de steelstofzuiger nodig om weer volledig opgeladen te zijn?
 • Accessoires: welke accessoire worden er allemaal geleverd bij de steelstofzuigers?

Bekijk hoe wij ons onderzoek uitvoeren bij VacuumTester.

Naast bovenstaande onderzoeksfactoren hebben we natuurlijk ook gekeken naar zaken als de prijs en beoordelingen van eerdere kopers. We hebben daarvoor de grotere verkooppunten bezocht en daadwerkelijk honderden reviews doorgenomen. Dit heeft ons beeld over specifieke steelstofzuigers flink verbreed.

Beste steelstofzuigers vergelijken

ModelTurboborstelDweilstukDraadloos
SteelstofzuigerMogelijkNeeJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger met dweilfunctieNeeJaJaBekijk de beste >
Steelstofzuiger voor huisdierharenJaNeeJaBekijk de beste >

FAQ over een steelstofzuiger

Waar moet je op letten voor het ontdekken van de beste steelstofzuiger?

Het is heel belangrijk om goed te letten op de zuigkracht van de steelstofzuiger. Ook de accuduur, oplaadtijd en de grootte van het stofreservoir mogen niet vergeten worden, gezien we te maken hebben met een draadloze en zakloze stofzuiger.

Wat is het grote voordeel van een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is wendbaarder dan een sledestofzuiger. Daarbij zijn ze vaak draadloos en zakloos.

Is een steelstofzuiger altijd draadloos en zakloos?

Vandaag de dag zijn de meeste steelstofzuigers inderdaad draadloos en zakloos. Toch bestaan er ook niet draadloze steelstofzuigers en varianten met een stofzak.

Waar moet ik op letten bij een steelstofzuiger?

Bij een steelstofzuiger moet je met name letten op het gewicht. Ook is de accuduur en de oplaadtijd van een steelstofzuiger erg belangrijk om te checken.