Beste steelstofzuiger voor tapijt

Een tapijt is vaak lastig schoon te maken: vuiligheid en stof verdwijnt vaak tot diep in de vezels. Helemaal bij een hoogpolig tapijt. Het kan daarom snel een bron van bacteriën worden. Tijd om de stofzuiger erbij te pakken! Maar, welke stofzuiger kun je het best gebruiken? Vaak kun je met een turboborstel veel makkelijker dierenharen en ander vuil uit het tapijt verwijderen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe steelstofzuiger voor het stofzuigen van tapijten en vloerkleden, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuiger voor tapijt. Bekijk de beste keuzes hieronder.

Beste steelstofzuiger voor tapijt in België in 2022

Beste keuze
dyson v15 detect absolute

Dyson V15 Detect Absolute

De nieuwe Dyson V15 Detect Absolute bestempelen wij als de beste steelstofzuiger voor tapijt. Hij heeft een enorme zuigkracht en deelt nuttige informatie over wat er opgezogen wordt. Zo kun je zien welke allergenen er allemaal in jouw tapijt verstopt zitten.
★★★★★
Flexibele steelstofzuiger
rowenta x-force 8.60 flex rh9678

Rowenta X-Force 8.60 Flex RH9678

De Rowenta X-Force 8.60 Flex RH9678 is een zeer flexibele steelstofzuiger voor tapijt. De stofzuigerstang is namelijk verstelbaar, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk onder een bank kunt stofzuigen. Het mondstuk is voorzien van LED-verlichting, waarmee je vuil op vloerkleden sneller kunt zien.
★★★★★
Budget keuze
aeg cx7-2-s360

AEG CX7-2-S360 Animal Edition

De AEG CX7-2-S360 is een hele goede budget keuze. Deze goedkope steelstofzuiger is met name geschikt voor zachte vloertypen en maakt ook het verwijderen van dierenharen op kleine oppervlaktes makkelijk. Je kunt bij dit model de borstel haarvrij maken met één druk op de knop.
★★★★★

Wat is belangrijk bij een steelstofzuiger voor tapijt?

Wanneer je een nieuwe steelstofzuiger voor vloerkleden en tapijten zoekt, is het belangrijk om te letten op een aantal kenmerken. Allereest moet er sprake zijn van een goede zuigkracht op zachte vloertypen. Onder zachte vloertypen worden zowel hoogpolige als laapolige vloerkleden verstaan.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de steelstofzuiger voorzien is van borstel die geschikt is voor tapijt. Wanneer je een verkeerde zuigborstel gebruikt, bijvoorbeeld een parketborstel, dan zal het stofzuigen op tapijt lastig worden. In veel gevallen kun je het best gebruik maken van een gemotoriseerde turboborstel. Deze borstel kom je vaak ook tegen bij een steelstofzuiger voor dierenharen.

Wanneer je een verkeerde zuigborstel gebruikt, bijvoorbeeld een parketborstel, dan zal het stofzuigen op tapijt lastig worden.

Geschikte zuigborstels voor tapijt

Er zijn meerdere zuigborstels die gebruikt kunnen worden op een tapijt. Laten we ze op een rij zetten:

 • Combiborstel: deze zuigmond kan gebruikt worden op verschillende vloertypen. Aan de bovenzijde van de zuigmond ontdek je een knop, waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende vloertypen. In veel gevallen kun je hem ook gebruiken als steelstofzuiger voor parket.
 • Tapijtborstel: dit is een zuigborstel die speciaal bedoeld is voor tapijten en vloerkleden. Het is hiermee erg eenvoudig om tot diep in de vezels vuil op te zuigen.
 • Turboborstel: een turboborstel is vaak geautomatiseerd. De borstel draait zelf ook rond, waardoor haren uit het tapijt getrokken kunnen worden. Dit type borstel is wat minder geschikt voor hoogpolige vloerkleden. De zuigmond kan dan namelijk vastlopen.

Let op: bij veel steelstofzuigers krijg je vaak een enorme hoeveelheid aan zuigborstels. Ga er niet altijd van uit dat hier een tapijtborstel bij zit. Steelstofzuigers worden vaak aangeboden met verschillende accessoire-pakketten.

Een gemotoriseerde zuigborstel voor tapijten
Een gemotoriseerde zuigborstel voor tapijten

Hoe wij onderzoek doen bij een steelstofzuiger voor tapijt

Hierboven lichten wij verschillende beste keuzes uit als je op zoek bent naar een steelstofzuiger voor tapijt. Hoe wij gekomen zijn tot deze onderzoeksresultaten? Door grondig onderzoek te doen. We hanteren voor elke onderzoek een uitgebreide onderzoeksmethodologie. We zoomen in op belangrijke factoren van een steelstofzuiger, testen deze uitgebreid en bepalen dan in hoeverre hij bestempeld kan worden als goede keuze.

Het is goed om te weten dat wij de steelstofzuigers die wij testen zelf aanschaffen. Hiermee proberen we onze onafhankelijk goed te waarborgen.

Onderzoeksfactoren

Bij het onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor tapijt hebben we gekeken naar een aantal belangrijke punten. Laten we deze onderzoeksfactoren op een rij zetten.

 • Zuigprestaties op vloerkleden en tapijten
 • Wendbaarheid op zachte vloeren
 • Meegeleverde accessoires
 • Filtering en stofuitstoot

Naast bovenstaande kenmerken checken we natuurlijk ook standaard factoren van een stofzuiger. Denk hierbij aan het gewicht, de accuduur en de oplaadtijd van een steelstofzuiger. We hebben hier namelijk te maken met een draadloze stofzuiger, waarbij we niet willen dat we hem na een keer gebruiken weer op moeten laden.

Andere modellen stofzuigers voor tapijt

We krijgen wel eens de vraag of een steelstofzuiger het beste type stofzuiger is voor het stofzuigen voor tapijten. Dat ligt eigenlijk helemaal aan jouw wensen. Wil jij draadloos kunnen stofzuigen en niet constant de stekker moeten verwisselen? Dan is dit model een zeer geschikte keuze. En ook wanneer jij geen stofzuigerzakken meer wil kopen, ben je het beste uit met een steelstofzuiger. Het gaat hier namelijk om een zakloze stofzuiger.

Echter moet je je wel beseffen dat je een steelstofzuiger constant in je hand moet houden. Een sledestofzuiger kun je gemakkelijk achter je aan rollen. En ja: er zijn ook gewoon zakloze stofzuigers voor tapijt als sledestofzuiger.

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar is de oprichter van Vacuumtester.com en is een ware stofzuiger-guru. Met meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van elektronische apparaten weet hij als geen ander wat belangrijk is bij een stofzuiger. Als er een nieuwe stofzuiger verschijnt, staat hij dan ook te trappelen om deze uitgebreid te testen.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Vacuumtester
   Logo
   Enable registration in settings - general