Beste steelstofzuiger voor huisdierharen

Een hond of een kat in huis kan zorgen voor rond dwarrelende haren. Met name op stoffen meubels, kussens en vloerkleden kom je ze vaak tegen. Wanneer je deze hondenharen of kattenharen wil verwijderen, zul je erachter komen dat het niet zo makkelijk gaat. De oplossing? Een steelstofzuiger met een speciale turboborstel voor dierenharen. Deze turboborstels zijn geautomatiseerd: met ronddraaiende borstels worden huisdierharen eenvoudig opgezogen.

Als je op zoek bent naar een steelstofzuiger voor het opzuigen van katten- of hondenharen, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste steelstofzuiger voor dierenharen. Bekijk onze bevindingen hieronder.

Beste steelstofzuiger voor huisdierharen in België in 2022

Beste keuze
dyson v11 animal extra

Dyson V11 Animal Extra

De Dyson V11 Animal Extra is de beste keuze voor een steelstofzuiger voor huisdierharen op dit moment. Hij wordt geleverd met een krachtige gemotoriseerde turboborstel die haren als het ware uit het tapijt trekt. Ook krijg je er een mini-turboborstel bij, zodat je eenvoudig stoffen meubels kunt stofzuigen.
★★★★★
Met lasertechnologie
dyson v15 detect absolute

Dyson V15 Detect Absolute

Wat meer te besteden? Ga dan voor de nieuwste Dyson: de Dyson V15 Detect Absolute. Deze krachtige steelstofzuiger heeft een HEPA 15 filter, waarmee de kans op een allergische reactie minder wordt. Daarbij heeft hij lasertechnologie, waarmee haren op de grond beter zichtbaar worden.
★★★★★
Goedkope keuze
aeg cx7-2-s360

AEG CX7-2-S360 Animal Edition

De AEG CX7-2-S360 is de beste goedkope steelstofzuiger voor dierenharen. Het verwijderen van dierenharen is kinderspel. Wat hem interessant maakt? De zuigmond kun je heel makkelijk harenvrij maken met één druk op de knop. Dat maakt deze steelstofzuiger uniek.
★★★★★

Wat is belangrijk bij een steelstofzuiger voor dierenharen?

Wanneer jij een steelstofzuiger wil aanschaffen, kan het slim zijn om te letten op een aantal belangrijke punten. Met name als je er hondenharen of kattenharen mee op wil gaan zuigen. Koop jij bijvoorbeeld een steelstofzuiger zonder turboborstel, dan zal het namelijk een lastige klus worden om dierenharen van stoffen meubels te verwijderen.

Koop jij een steelstofzuiger zonder turboborstel, dan zal het een lastige klus worden om dierenharen te verwijderen.

Los van belangrijke kenmerken van een draadloze stofzuiger als de accuduur en de oplaadtijd, is het noodzakelijk om te letten op de volgende punten.

 • Aanwezigheid van een geautomatiseerde (mini) turboborstel: hiermee worden haren eenvoudig meegetrokken van de vloer of het tapijt. Wil je ook de bank of een stoel kunnen stofzuigen? Kijk dan of er een mini turboborstel bijgeleverd wordt. Dit type borstel behandelen we trouwens ook bij een steelstofzuiger voor tapijt.
 • Filters van de stofzuiger: huisdierharen kunnen zorgen voor een allergische reactie. Als je deze haren opzuigt kan de stofuitstoot dit verergeren, mits deze een goed filter heeft. Wij raden aan om minimaal te gaan voor een HEPA 13 filter. Daarbij zijn er ook steelstofzuigers met een geurenfilter. Deze voorkomen dat een stofzuiger gaat stinken.
 • Onderhoud van de steelstofzuiger: ook is het slim om te bekijken hoe makkelijk je de steelstofzuiger kunt onderhouden. Een zuigborstel zal bijvoorbeeld snel vol met haren zitten. Is de borstel eenvoudig uit de zuigmond te halen?
zuigborstel voor dierenharen
Bij deze zuigborstel kun je eenvoudig opgehoopte dierenharen verwijderen. Een belangrijk punt om op te letten.

Ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor huisdierharen

In ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger voor huisdierharen hebben we veel verschillende modellen onderzocht. We zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste keuzes op dit moment. Maar, wat is eigenlijk de beste steelstofzuiger voor het opzuigen van hondenharen en kattenharen? Met andere woorden: hoe zijn wij gekomen tot bovenstaande onderzoeksresultaten?

Allereerst hebben we een selectie gemaakt met steelstofzuigers die gekenmerkt worden als een goede keuze voor dierenharen. We hebben deze modellen onder de loep gehouden en sommige daadwerkelijk gekocht. Door te kijken naar belangrijke onderzoeksfactoren hebben we ze kunnen rangschikken.

Belangrijke onderzoeksfactoren

Zoals we zojuist al aangaven zijn er diverse kenmerken erg belangrijk bij de keuze voor een steelstofzuiger voor dierenharen. Onder meer dat hij voorzien is van een turboborstel en dat hij goede filters onder de motorkap heeft. In ons onderzoek hebben we hier natuurlijk goed naar gekeken, maar dat niet alleen: ook zaken als de zuigkracht en de veelzijdigheid van een stofzuiger speelt een grote rol.

Alle belangrijke onderzoeksfactoren op een rijtje:

 • Meegeleverde borstels
 • Zuigkracht
 • Filters en stofuitstoot
 • Veelzijdigheid
 • Geluidsniveau (in decibel)

Naast bovenstaande belangrijke punten hebben we natuurlijk ook gekeken naar standaard factoren van een steelstofzuiger. Hierbij moet je denken aan de accuduur, de oplaadtijd (het is namelijk een draadloze stofzuiger) en het gewicht van de steelstofzuiger.

Steelstofzuiger meest geschikt voor dierenharen?

Een steelstofzuiger is een super interessante keuze voor het opzuigen van dierenharen. Er is namelijk vaak sprake van een geïntegreerde handstofzuiger: hiermee kun je eenvoudig stoffen meubels of kleine vloerkleden afzuigen. Daarbij kan je hond of kat ook minder bang zijn voor een steelstofzuiger, gezien je een sledestofzuiger in zijn geheel achter je aan rolt.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat we hier te maken hebben met een zakloze stofzuiger. Heb jij snel last van een allergische reactie als je in aanraking komt met stof of hondenharen? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een stofzuiger met een stofzak, gezien je deze veel hygiënischer kunt legen. Je gooit simpelweg de hele stofzak in de prullenbak.

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar

Robbert Tigchelaar is de oprichter van Vacuumtester.com en is een ware stofzuiger-guru. Met meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van elektronische apparaten weet hij als geen ander wat belangrijk is bij een stofzuiger. Als er een nieuwe stofzuiger verschijnt, staat hij dan ook te trappelen om deze uitgebreid te testen.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Vacuumtester
   Logo
   Enable registration in settings - general